Петков обясни Меморандума: Не става дума за делкане на държавата

Не е ултиматум, а отворена наша позиция
196
Петков обясни Меморандума: Не става дума за делкане на държавата
Снимка: БГНЕС

Меморандумът не е ултиматум, а отворена наша позиция към ГЕРБ да стигнем до разбирателство, обясни съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

„Не става дума за никакъв подарък и за делкане на регулатори, защото, ако отиде на втора страница, там се казва, че страните се отказват от излъчване на кандидати с ярък политически профил“, коментира той след критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към предложения документ.

Още по темата

„Трябва да се откажем от контрол. То малко е неестествено, защото шефката на КЗК в момента е майка на депутат на ГЕРБ. Ние не искаме това да се случва занапред“, каза Петков.

„Не искаме да сме във властта само заради властта, а да сме във властта, ако продължава промяната. Сега хората имат чувството, че независимо за кого гласуват получават един и същи резултат и това се случва точно, защото тези регулатори и тези служби, тази съдебна система, не са независими и ако сега нямаме смелостта като политически лидери да я променим, това ще е в ущърб на българските граждани“, посочи той.

„Заедно да направим така, че регулаторите да са изпълнени с независими с хора, с хора, които са минали проверка за интегритет, които не са политически оцветени. Това означава да се загуби контрола, а равнопоставеността да се гарантира, че двете страни имат право на вето и няма да има превес, така че да се самоконтролираме“, каза още той.

Петков добави, че ПП-ДБ е отворена да се излъчат юридически екипи, от двете страни, които да разгледат точките в меморандума внимателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
С хайде СИБИЛЕ. От българските професори само СТАНИСЛАВ ме е черпил няколко пъти. А пък, той РАНГЕЛОВ СИ Е МИЛЕТИЕВ. пРИЯТЕЛ МИ Е КАТО валерката. ТЕ СА СИ ОТ славия. Аз не съм играл в юношите им на тези белите. Но пък, другаде са ме учили на ЛЮБИМАТА НИ. САМО НЯКОЛКО ПЪТИ МЕ Е ЧЕРПИЛ г-н ПРОФ. Станислав РАНГЕЛОВ. Той сои знае защо. А пък, ВАЛЕРКАТА ОЩЕ НЕ МЕ Е.
126
0
 
3
 
! Отговори
С докторска преди 2 месеца
Със собственика на ЕООД Валерус сме си приятели отдавна. Следващият пък, когато отида да пазарувам от ФИРМАТА МУ, ще му говоря на перфектен английъски. Защото не савмо тези от политиците ни са били в АМЕРИКАТА ИМ. През далечната 1995. ПРИ НАЙ-ДОБРИЯ. ХОЛАНДЕЦЪТ ПРОФЕСОР ЙОХАНЕС СМИД. ХАЙДЕ СОЛО БАРАБАНИТЕ. ПОСЛЕ И ТАЗИ ЗА СИБИЛЕТО.
125
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изпраха се , сега се изсушават !
124
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Петков само обяснява , а резултатът все е ''0'' !
123
0
 
1
 
! Отговори
ПЕВЕЦ ОТ НАРОДНИТЕ преди 2 месеца
АМИ, аз изобщо не съм ВИНОВЕН, че г-н ВЛАДЕ МАРКОВ СИ ГИ ПЕЕ ЗА ВАЛЕРКАТА И ЗА СТАНИСЛАВА. Аз пък ще им я изпея тази за БЕЛИТЕ НИ МАНАСТИРИТЕ НИ. Просто защото я пея най-добре. Дори и по-правилно от ГЛОРИЯ. Може и тази за ИМАЛА МАЙКАТА ДА ИМ Я ИЗПЕЯ. Ако искат.
122
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Този беше, на когото баба му не станала член на Дс. Мойте също не са, но получаваха по 30 лева пенсии. НО ПЪК, помня прабаба си. Тя ме е научила. Да не ставам политик. Да си ги пея, а и да си ГОТВЯ. Шанките не са като БАХОВИЦА. Въпреки че, са си все в ЛОВЕШКАТА. ПРИЯТЕЛИТЕ МИ ТАМ СА ПОВЕЧЕ, отколкото можеш да си представиш, г-н КИРИЛЕ. ШАНКИТЕ СИ Е СТАРОТО ИМЕ НА СОКОЛОВО.
121
0
 
1
 
! Отговори
ИГРАДЖИИТЕ преди 2 месеца
Хайде СИБИЛЕ. Г-н РУСИНОВ си е за мен ВАЛЕРКАТА. Просто защото с него сме си ПРИЯТЕЛИ ОТ НАД 30 Г. При това, ОНнай-джобрите и ТЕЗИ ИСТИНСКИТЕ. НЕ САМО ЗАРАДИ ХИМИИТЕ, А ЗАРАДИ ФУТБОЛА НИ, който сме го играли заедно. ЩЕ МЕ ПОСЛУША АМИ. Специалните поздрави са и за СТАНИСЛАВА ОТ ФИРМАТГА МУ.
120
0
 
1
 
! Отговори
С докторска степен преди 2 месеца
ХАЙДЕ СИБИЛЕ, ами. БАРАБАНИТЕ. ПОСЛЕ И ГАЙДАРИТЕ. Най-после му я НАМЕРИХ ФИРМАТА НА Г-Н ВАЛЕРКАТА. Ами, преди 30 г. беше в Дървеница. в КОМСОМОЛСКИЯ КОМПЛЕКС НА НЯКОГАШНОТО ВХТИ. СЕГА ВЕЧЕ Е В ДРУЖБАТА НИ. НАКРАЯ ще са тези с КЛАРИНЕТИТЕ. НЕГОВАТА ФИРМА Е НОМЕР 1. Аз пък съм един от НАЙ-БОГАТИТЕ БЪЛГАРИТЕ. ПЕЯ ГИ, ВАЛЕРКА.
119
1
 
11
 
! Отговори
ДО - 19 преди 2 месеца
Не е сигурно, че след изборите ПП ще стане четвърта сила, вероятно ще бъде по-надолу. Това е цената на тоталната лъжа. Сиренето е с пари. Освен това в шарлатанските редици настъпва объркване. От известно време Кирил и Асен са се "хванали за гушите". Атанасов и Иванов, техни съюзници, стоят гузно отстрани и се чудят какво да измислят, оказаха се по-безсрамни лъжци дори от Кирил и Асен. Опитаха се коварно да изперат хора, които сега предстои да им теглят шута.
118
0
 
24
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 2 месеца
Стига сте го цитирали тоя със забавеното умствено развитие ! Той български език трудно говори !!! Спомнете си за " не коалицията " ....кой българин говори така ?!?? От тоя измушляк само тъпотии може да прихванете !!!
117
0
 
1
 
! Отговори
МИЛИОНЕРИТЕ преди 2 месеца
Г-н РУСИНОВ ЩЕ МЕ ПОСЛУША. Просто защото съм по-голям от него. А и, сме си ОГРОМНИ ПРИЯТЕЛИ. пОСЛЕДНОТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ПОЛТИЦИТЕ НИ. Както и с техните сглобки, разглобки и коалиции. ЗНАЕМ СИ ГИ БИЗНЕСИТЕ. ХАЙДЕ СИБИЛЕ. Но пък, той, г-н РУСИНОВ СИ Е СОФИЯНЕЦ,. Аз пък не съм. НО, и двамата сме си милионери. освен и големи приятели. хайде ВАЛЕРКА.
116
1
 
13
 
! Отговори
Сатир преди 2 месеца
За простотокире. Става въпрос не за делкане а дялкане на най вкусните парчета от Майка България. Май с хищната хиена, кокорчо и ленорчо бая се полакумихте. Предстои задавяне, удар в гърба и повръщане. Да ви държат главата на страна, иначе лошо!
115
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
По-старите инженер химици ПОЗДРАВЯВАТ Г-Н ВАЛЕРКАТА РУСИНОВ. Ние никога, ама, никога няма да го ПОДВЕДЕМ. Просто защото е той един от нас. ЗНАЕМ СИ ГИ. БИЗНЕСИТЕ, интересите, КАКТО И ИГРАТА НИ. С него си я ОБИЧАМЕ. Тя е известна като ФУТБОЛ. хайде СИБИЛЕ. ВАЛЕРКАТА АМИ.
114
1
 
2
 
! Отговори
Инженер - химиците преди 2 месеца
Специалните ми поздрави са за приятелите ми акционерите от ИЦХ АД, както и за г-н РУСИНОВ. ВАЛЕРКАТА АМИ. Повечето от нас сме си инженери. ХИМИЦИ, при това. Знаем си го ПАРИТЕ И БИЗНЕСИТЕ.
113
3
 
17
 
! Отговори
Хинов преди 2 месеца
Оставка Парапети!
112
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чудя се кой е по-зле... Киро или избирателите му?Май не е луд тоя дето яде баницата?
111
2
 
11
 
! Отговори
киртачето преди 2 месеца
киро ***,докато си играе на сглобки и делкане, не вижда как му се изпарява електората .Боко ще се вземе с дпс+ някоя патерица и готово.А за тоя на снимката един....
110
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Офф Петков, както и да го извъртиш на нас ни е пределно ясно че тази твоя промяна всъщност е просто пародия. Мнението на народа не се зачита. Националните интереси опират до това безропотно да се изпълняват чужди искания в замяна на голи обещания, които всъщност ни правят зависими от други - пример енергетика и земеделие. Избори трябват и ще гласувам за всеки друг но не и ПП
109
6
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 2 месеца
Бокич не е учил в училище що е това ротация.Въртене.Демек трябва да се разменят местата.Денков на столчето на Грабиел във външно,а Грабиел-на премиерския пост.Кратко и ясно,но кой да му го обясни.Чело-недочело...
108
5
 
17
 
! Отговори
ЩОМ Е ОГЛЕДАЛНО? преди 2 месеца
А МУСТАКАТАТА ХИЕНА?