Петков обясни Меморандума: Не става дума за делкане на държавата

Не е ултиматум, а отворена наша позиция
196
Петков обясни Меморандума: Не става дума за делкане на държавата
Снимка: БГНЕС

Меморандумът не е ултиматум, а отворена наша позиция към ГЕРБ да стигнем до разбирателство, обясни съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

„Не става дума за никакъв подарък и за делкане на регулатори, защото, ако отиде на втора страница, там се казва, че страните се отказват от излъчване на кандидати с ярък политически профил“, коментира той след критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към предложения документ.

Още по темата

„Трябва да се откажем от контрол. То малко е неестествено, защото шефката на КЗК в момента е майка на депутат на ГЕРБ. Ние не искаме това да се случва занапред“, каза Петков.

„Не искаме да сме във властта само заради властта, а да сме във властта, ако продължава промяната. Сега хората имат чувството, че независимо за кого гласуват получават един и същи резултат и това се случва точно, защото тези регулатори и тези служби, тази съдебна система, не са независими и ако сега нямаме смелостта като политически лидери да я променим, това ще е в ущърб на българските граждани“, посочи той.

„Заедно да направим така, че регулаторите да са изпълнени с независими с хора, с хора, които са минали проверка за интегритет, които не са политически оцветени. Това означава да се загуби контрола, а равнопоставеността да се гарантира, че двете страни имат право на вето и няма да има превес, така че да се самоконтролираме“, каза още той.

Петков добави, че ПП-ДБ е отворена да се излъчат юридически екипи, от двете страни, които да разгледат точките в меморандума внимателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
4
 
! Отговори
Домакиня преди 2 месеца
Гелосаният пуяк - Про100 Киро "обяснява " мурмурандума , а не защо няма да има нощна тарифа на тока и как сметките за ток ще скочат двойно и тройно от това ! А преди няколко години раята българска се самозапалвашепо площадите и свали правителството само за 20 стотинки по-висока месечна сметка!!!! Овце български, защо няма сега реакция ??? Защо поне не изблеете едно " Бееее" ??? Е.бан народ живее в е.ана държава !!!
167
0
 
1
 
! Отговори
АХА преди 2 месеца
Дялкана ти е главата , вече е на1/2 ! Можеше да си подобриш терминологията ,за 2 години ??
166
0
 
3
 
! Отговори
Мумурандума! преди 2 месеца
Да не се бърка! Плъха говори за мумурандум! Не бъркайте литмуса с човек моля!
165
0
 
5
 
! Отговори
Пр-100- пън ! преди 2 месеца
Този наглец има смелостта да се изцепва за неща , които са на светлинни години от него ! Кой му позволи да стане даже мин.-председател ??? Кой ???
164
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Държат го Бойко не с някакъв си списък Магнитски ,а с видео записи с Мата Харита (не е една и не винаги той е мъжът в сценката ). Вежди Рашидов си го каза " в ГЕРБ има пълзящ преврат .И Тома Бико и Томислав Дончев и Деница Сачева са работили в НПО та на ония сбръчкания от еврейско-унгарски произход.Киро, Асен и всички нови са от същите НПОта. Бойко е сам, няма партия ГЕРБ .
163
1
 
1
 
! Отговори
Кирчо абе преди 2 месеца
верно ли че руското посолство е колкото малък квартал а вътре има 15 сгради колко човека има вътре и какво прравят по цял деня *** влез и провери
162
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
cutting is not dividing
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хей,Харви, делкане е съвсем различно от делене.
160
2
 
1
 
! Отговори
Краси преди 2 месеца
Клекна Боко Тиквата-няма къде да ходи!
159
2
 
9
 
! Отговори
Не ми било преди 2 месеца
Меморандум, най ми било - МУНМУРАНДУМ! Киро TЪПOTO го изрече многократно вчера!!
158
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя любовницата си делна с друг,че регулаторите ще му се опрат.Жена му как не е избягала у Канада не знам.Единственото което му се отдава е да говори много,но нищо да не му се разбира.Иначе софиянци му вярват клетите те.
157
0
 
15
 
! Отговори
Тодор Ж. преди 2 месеца
А българският суверен , като Балканджи Йово , ще даде ли хубавата си държава на тази продажна променкаджийска с.г.ан ?
156
0
 
13
 
! Отговори
Психиатър преди 2 месеца
Този не може да обясни защо съществува изобщо, камо ли да обясни някакви негови ***!
155
0
 
18
 
! Отговори
Иван преди 2 месеца
На Петков крайната му цел е ПП да завладеят прокуратурата и цялата съдебна власт. След това и да грабят държавата, при липса на правосъдие, никой не ще може да ги докосне. Отделно Петков и бандата му вероятно са изпълнители на политическа поръчка от известни и неизвестни олигарси.
154
0
 
16
 
! Отговори
Деди преди 2 месеца
Кире, политикът първо МИСЛИ, после ГОВОРИ !!! Щял да сяда "заедно" да си хортуват по т.н. меморандум. Аланкоолу, толкова си далеч от занаята "политик", че по-добре не говори, а се скрий!
153
0
 
11
 
! Отговори
Kiro umnoto преди 2 месеца
Denkof трябва да пътува...
152
1
 
17
 
! Отговори
Идеалист преди 2 месеца
Тези Кокорчовци са мошеници. Вън от България!
151
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Принципът за депутатски и обществен контрол на държавните агенции е много важен, затова и одобрявам всяка стъпка в тази посока. Не говоря за схемите 3-4-5, които премълчаваха взаимно престъпления, а контрол от обществени организации, сдружения и личности
150
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ръковордителите на регулаторите винаги трябва да се определят от опозицията и да са на ротационен принцип. При всяка смяна на правителството да се сменят и ръководителите на регулаторите за да има някакъв контрол.
149
0
 
19
 
! Отговори
Главанак преди 2 месеца
Тия лъжци,става въпрос за пп дб,излъгаха хиляди,повярвали в тях,отнеха вярата и надеждата им! Прегърнала се с мафията герб,изпраха най големия мафиот в държавата! Но....предателите навсякъде по света,през всички години са наказвани по един начин!