Карадайъ обясни за оставката и се извини, ако не е покрил очакванията

Службата в името на ДПС е привилегия, заяви той
Обновена: 17 ное 2023 13:15 | 17 ное 2023 13:15, Нели Христова
14
Карадайъ обясни за оставката и се извини, ако не е покрил очакванията
Снимка: БГНЕС

"Подадох оставка като председател на ДПС непосредствено преди ЦС и НК, за да е ясно, че аз не съм кандидат за председател на партията за следващия мандат, да има достатъчно време за сериозен дебат за бъдещето на партията, както и достатъчно време за подготовка на евентуалните кандидати за председател на партията", това написа бившият председател на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ във фейсбук профила си.

Той се обърна към сегашния председател, членовете на Централния съвет, колегите си и симпатизантите на партията с благодарности.

"Благодаря за доверието, което ми оказахте с избора ми за председател на ДПС на 24 април 2016г. и на 12.12.2020г.", пише Карадайъ.

Бившият председател на ДПС каза, че службата в името на ДПС е привилегия и винаги се е отнасял с нея с огромна отговорност.

"И на финал искам да се извиня на всеки един поотделно и на ЦС като цяло, ако не съм покрил неговите очаквания като председател и като човек", написа той и пожела здраве и успехи.

Мустафа Карадайъ подаде оставка като шеф на парламентарната група на ДПС на 7 ноември. Тогава той не разкри мотивите си и не коментира оставката си. В същия ден стана ясно, че почетният председател на партията Ахмед Доган ще поеме поста до февруари 2024 г., когато ще бъде свикана национална конференция.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Принудели са го, незнайно за какво. Звучи ми все едно напуска и политиката. Някой да е чувал нещо за Местан?
7
0
 
0
 
! Отговори
Км преди 5 месеца
Двамата-Карадайъ и Хасан Азис бай Доган ги изрита,защото Мустафата отиде в Турция да се среща с опонента на Ердоган(Калъчдароглу).Същия го поканиха в Кърджали и заедно обикаляха областа,за да агитират местните членове на ДПС да гласуват за Калъчдароглу,
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами не ги покри! Хайде сега и другите наред с Данчо ментата, Шиши и тези с по 10 мандата и те да последват твоят разумен пример.
5
1
 
4
 
! Отговори
дедо ви преди 5 месеца
турска партия няма място в българския парламент , съветски партии също ! те трябва да бъдат забранени !
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
като секта
3
0
 
10
 
! Отговори
Kpaвaдойъ преди 5 месеца
Доган ми каза да отивам да дуйЪ кравите, че краваркЪтЪ у левия ъгъл си била тръгнаала и на мен се паднало да заема мЕстото и.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не е дал рушвети както Пеески и Сокола го изрита.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Отивай си в родината Република Турция.