Борис Бонев очаква неработещ СОС, който да затрудни Терзиев

Притеснения от обжалване на резултатите нямало
64
Борис Бонев очаква неработещ СОС, който да затрудни Терзиев
Снимка: БГНЕС

"Не се притесняваме от обжалване на резултатите от изборите", заяви пред БНР Борис Бонев от "Спаси София", водач на листата на ПП-ДБ за местните избори в столицата, номиниран за председател на новия Столичен общински съвет. Той не очаква на тържествената сесия утре да бъде избран председател на СОС, а "неработещ Общински съвет значително ще затрудни работата на Васил Терзиев като кмет и на районните кметове".
"Вероятността да не изберем председател е огромна. 61 са общинските съветници, трябва 31 да изберат председател. Може и догодина да не сме го избрали този председател, може никога и да не го изберем", каза Бонев.

Софиянци след утрешния ден следва да се обърнат "към онези партии, които решиха и прецениха, че е по-добре да си играят партийни и политически театри, вместо просто да се избере някой и да се продължи с конкретната работа", подчерта общинският съветник.

Важни за всяка от политическите групи мерки и решения ще се реализират, независимо че идват като предложения от опозицията, описа новия подход на работа Борис Бонев. Той беше категоричен, че старият подход ще бъде променен и "няма да има сглобки".

Относно спорни идеи, които се появиха, например за празните жилища в София, както и за повишаването на данъците за втори и трети автомобил в семейството, Бонев уточни, че "има разлика между "Спаси София" и "Екипът на София", откъдето идват предложения като тези за жилищния фонд и трафика. "Екипът на София" са помагали за писането на част от програмата и са независим субект, който изразява позиции, поясни той.

"Нито в нашата обща програма, нито в целите и приоритетите на "Спаси София" не са предвидени подобен тип мерки като настаняване на семейства в частни апартаменти, които са празни и всякакви други подобни неща. Нямам намерения да нося отговорност за организации, които няма как да контролирам", увери той.
Не знаем какво е актуалното финансово състояние на общината, коментира Борис Бонев в предаването "Неделя 150". Според него трябва да се повиши таксата за разрешително за строеж, защото това са парите, с които ще могат да се отчуждават повече имоти за строителство на детски градини, училища и улици. Тази такса не е променяна от 2006 г.

София създава около 40% от БВП на държавата. На фона на тези 70-80 милиарда лева годишно собствените приходи на общината от данъци и такси са под 1 милиард, отбеляза Бонев. Той изрази мнение, че трябва да се работи за повишаване на собствените приходи и не се изключва актуализация на данъци и такси, но "по-скоро това ще се случи догодина".

Във връзка с държавния бюджет и регионалните проекти, които от ГЕРБ настояват да бъдат разписани там, Борис Бонев заяви, че "чисто теоретично това, което ГЕРБ искат, е напълно коректно и правилно", но години наред "същата тази партия, когато правеше бюджета на София, не просто не искаше да покани опозицията да участва в съставянето на бюджета, не даваше възможност дори за съществени дискусии".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: Борис Бонев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е, нали те щели да казват какво да ъде? Какво се промени за 1 ден?
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Софианци очакваха ППДБ да вдигнат *** ,а то се оказва че ще им вдигнат данъците!
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 18 Анонимен. с лещи ли е, че гледа все едно е с атропин . . . Не знам, но всеки път се издървям и жена ми ме бута, че е неудобно! Голям симпатяга е! Добре, че софийските седмополови го избраха иначе нямаше да знаем какво да правим с бюджета на София!
22
2
 
20
 
! Отговори
Ами да се отказва? преди 7 месеца
Тези не са се заклели и вече се оправдават как много искат, но им пречат. В България политческото противопоставяне е на ниво селския мегдан. В Истанбул кмета има насреща диктатор и партията му, която 25 години е на власт. И пак прави и направи вече много за града. А вие вече търсите оправдания. Ами, да не бяхте се кандидатирали. Общинският съвет в предимно ваш. Вие какво искате? На сто %, нали? Като при на Васко дядо му и тейко му. Нали минаха тези времена. Ясно, че за вас не са орминавали, де.
21
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
И това лице от неопределен пол се цани да става шеф на столичната община! Думи нЕмам!
20
3
 
18
 
! Отговори
Хаха преди 7 месеца
"Работата" на този индивид 14 години беше да гледа некадърниците на Фандъкова къде ще поставят строшено паве. Искам да знам колко стаж по трудова книжка има лицето Бонев. Работил ли е нещо от 8 до 5.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Споко ще врътнат една софийска сглобка все пак става въпрос за пари значи ще се договорят.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
с лещи ли е, че гледа все едно е с атропин
17
7
 
10
 
! Отговори
? преди 7 месеца
Разбира се, ние няма да се обединим за доброто на града в който растат децата ни.Ние ще се обединим за да саботираме всяка добра идея на бъдещите кметове за да няма промяна. И София да продължи да е най-мръсен, най-застроен, неуреден, неприятен град за живот.Но ние сме овце, и няма да търсим отговорност за безотговорното поведение нито до сега нито в бъдеще на Общинския Съвет.Те ще се хранят от нашите пари и данъци, а ние работа от тях няма да търсим. И за това заслужаваме съдбата си
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
научи ли се да редиш павета?
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
оо малкия саботьор почна да реве че някой ще саботира ДС за да си оправдава некадърността?
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Викаха "Изберете ни, да свършим работа". Избраха ги. Ден 1-ви: почнаха с обясненията, защо няма да свършат никаква работа. Хахахаха. Браво.
13
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Поне Терзиев е доказан ръководител, а Бонев е доказан граннтаджия.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бонев ще иска най-голямото парче от баницата, но Терзиев също ще иска и ще се стигне до разколл.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дрън, дрън, дрън- този човек да се хване и да работи нещо стига е забърквал интриги, клюки, лъжи
10
2
 
6
 
! Отговори
Трудови Лагери преди 7 месеца
само това ще Спаси България! има много хора, дето не са Полагали труд до момента в Живота си - интересно, как и са най-богатите?!
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези още не са започнали, а се изпокараха за баницата.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лаладжии , точно си паснаха с киретата
7
4
 
16
 
! Отговори
Майора преди 7 месеца
Бонев от "Смучи София" н, не те ли е срам да говориш за предното управлвние , след като беше на хранилка и получаваше по 4000 лв месечно? Та вие още не сте на власт ами давате акъли ! И защо ще ми увеличавате данъци след като подобно на Кокорчо не може да ги съберете? Нищо не става от мамини и таткови синчета получили всичко наготово и ***!
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Започнаха вече оправданията, а забравиха, че Фандъкова също нямаше мнозинство в общинския съвет, но всеки де е оплюваха за да се доберат до софрата.