Ганев: Ролята на Карадайъ в последно време беше формална

Пеевски артикулираше повечето позиции на партиите, уточнява той
9 ное 2023 10:43, Нели Христова
8
Ганев: Ролята на Карадайъ в последно време беше формална
Снимка: БГНЕС

"Целите пред Мустафа Карадайъ преди 8 г. бяха постигнати, сега се подготвя участие на ДПС във властта, нещо което той не успя да направи", обясни политологът Димитър Ганев пред БНТ.

Според него той си е подал оставката близо месец преди да му изтече мандатът и нищо не е пречело да бъде оставен на този пост още малко.

"Но знаем, че в последно време той бе само формално председател, а Делян Пеевски артикулираше повечето позиции на партиите", уточни Ганев. Според него причината е ориентацията на движението към властта.

"Ако си спомняте, ден преди да се реализира сглобката, Карадайъ каза, че ако това стане, ДПС ще излезе пред НС и няма да го позволи, а Пеевски заяви, че ще я подкрепят - посочи още политологът. - Едната концепция фалира напълно, а другата се реализира."

Затова той смята, че в момента цената на ДПС е много висока, не само заради конституционните промени, а и защото предстоят много назначения, където се изисква мнозинство от две трети.            

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Тъкмо почна да ми допада Карадалиев и взе, че си отиде....
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Карадайъ твърде свободо-мислено се ориентира към полшитиката на Ердоган, но Пеевски и Цонев стоят здраво в окопите на Атлантизма.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички станаха "големи експерти" на тема ДПС, все едно са членове в партията и знаят фактите директно от "кухнята" на партията. хахаха :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
1
0
 
4
 
! Отговори
glas преди 5 месеца
този ми е кащият, който го набутвате постоянно винаги прави най- великите умозаключения. утре ще каже, че бойко е събрал партията, защото и бил лидер... слънцето изгрява сутрин и други мисли...