Арх. Шишков: Управленската немощ води до хаотични политически нападки

Нашето правителство беше на работа, а не на власт, посочи бившият строителен министър
35

Остри критики и искри прехвърчаха по оста редовно правителство - служебен кабинет. В четвъртък премиерът акад. Николай Денков и министрите на финансите, регионалното развитие, енергетиката и транспорта дадоха брифинг. Целта, по думите на премиера, "е да бъде развенчан митът, че служебното правителство работи безупречно". Последна и реакция.

"Нашето правителство беше на работа, а не на власт. Други хора се чувстват на власт и говорят по странен начин. Очевидно управленската немощ води до хаотични политически нападки. Служебният кабинет направи доста неща и мога да кажа, че в първите два месеца пуснахме интерконектора и успяхме да свалим цената на газа. В първите два месеца служебният кабинет имаше успех, който към този момент не виждаме в редовния кабинет", коментира бившият министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков в "България сутрин".

Още по темата
"Оставихме перспектива за магистрала Русе - Велико Търново, одобрихме подробни устройствени планове за участъка до Бяла. Виждам, че се коментира, че до октомври месец ще има разрешение за строеж. Такова може да има само, ако имаше одобрени устройствени планове. Обектът беше обявен за национален именно в рамките на първите три месеца на работата на служебния кабинет. Това са част от нашите успехи", отчете арх. Шишков пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи резултатът от проблемите с магистралите е бил от това, че служебният кабинет не е наследил никакви проекти. "Направихме много неща в тази посока, в момента се прехвърлят като проблеми на служебния кабинет", допълни бившият регионален министър.

Запитан дали е вярно това, което министър Андрей Цеков твърди, че има проблем с възлагането на текущ ремонт и поддръжка на пътищата на обща стойност над 4 милиарда лева, арх. Шишков отговори: "Този коментар вече 2 месеца върви в публичното пространство. Разбрахте, че няма възлагане, няма сключени договори, трето - има започнати поръчки, които са от февруари месец. Ако искахме да ги сключим договорите, щяхме да сме го направили. По-разумно е, че не довършихме тези поръчки и ги оставихме на редовния кабинет. Те решиха да ги започнат отново, няма лошо в това".

"Това че редовният кабинет е решил да ги прави по друг начин, по други критерии, това е въпрос на принципно решение на редовния кабинет, но не може да бъде въпрос на нападки на служебното правителство. Нито сме раздали 4 милиарда, нито сме сключили договори за тях", категоричен е арх. Шишков.

По негови думи в България от 2019-2021 г. основно всички ремонти на пътища са правени като текущи, а не като основни.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Време е да зарежем смрадливия петрол и да си караме автомобилите с вода по технологията на световният български гений Илия Вълков ЮЛ БРАУН. И да засаждаме широколистни фиданки, а не евкалипти и иглолистни, които поддържат опустошителни пожари.
29
3
 
5
 
! Отговори
Срамота! преди 8 месеца
Точно ти Шишков забатачи съвсем строежа на магистралите с твоето непрофесионално вадене произволно на ,,ядки"от асфалта и като ти обясниха как се прави си затрая като глухо куче!...А преди това Комитова сви онези 600 милиона незнайно къде и всичко се покри!...А ,,чегъртача"Рашков така и не намери и едно нормално доказателство ,размахвайки публикации от Фейсбук и Гугъл като ,,факти" И........вече трета година всичко спря и тепърва ще почват с три пъти по скъпо,същото което ББ строеше темпово
28
2
 
4
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 8 месеца
Тоя има вид на завършен алкохолик.
27
4
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 8 месеца
Уважавам архитект Шишков. Успя да намери пари и да възобнови строежа на Хемус. Сега тези новите пак го спряха. Щели инхаус поръчки да правят... Нови гигантски кражби подготвят... Мръсни мъpши.
26
2
 
4
 
! Отговори
Тоя яде асфалт преди 8 месеца
дадоха го по телевизора
25
10
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Социологическото проучване показа,че одобрението към служебното правителство надхвърля това на ГЕРБаво-Шарлатанската сбирщина.Шарлатаните са в ступор и бълват хаотични обвинения срещу служебното правителство.Бившият министър на енергетиката Росен Христов вече обяви,че ще съди Денков за лъжа и клевета.
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На тоя Шишков Шкееемммбето е като Шишарка!
23
3
 
4
 
! Отговори
Петров преди 8 месеца
този Шопов и той същия крадец от магистралите като Боката и Комитова, само празни приказки
22
6
 
6
 
! Отговори
възраждане преди 8 месеца
ПОД СЪД ЗА БЕЗРЕДИЦИ И ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВА, ПОДКРЕПЯЩА ТЕРОРИЗМА
21
3
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 8 месеца
Шишков консумира ядките с уйски
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Арх. Шишков: Управленската немощ води до хаотични политически нападки между червеите, пааарррааазитите, бръмбарите и бактериите в растящото ми от ядене на кюфтета, пържоли, сладки пасти, сладолед, торти, хляб дебело черво в моето шкeмбe!
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Шишков по-добре да разкаже за павилиони те пред "Иван Рилски" и убитото момче
18
1
 
10
 
! Отговори
Тошо преди 8 месеца
Тоя се е снимал на село , сред доматите и боба !
17
8
 
11
 
! Отговори
Миро преди 8 месеца
Като това, некомпетентно и слугинажно правителство не сме имали.
16
9
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 8 месеца
На некадърното правителство!!!!
15
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Освен за Украйна тия не работят за българите никак.Опитват само Коз яш ки закони да ни вкарват
14
1
 
9
 
! Отговори
Ахахаах! преди 8 месеца
Леко бе, "мощен"! Дали има друга държава с толкова жалки политици като нашата?
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Наздраве Шишков!
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Крадливия назначен от мутробизнеса плювaлник, май си е купил сайта?
11
9
 
14
 
! Отговори
чертожник Мишков преди 8 месеца
Неприятна личност . А иначе, служебните министри се спукаха да плюят по предното правителство на Кирчо. Е сега е ред тях да ги оплюят ! Президента се е надявал още година две да управлява на воля !