Арх. Шишков: Управленската немощ води до хаотични политически нападки

Нашето правителство беше на работа, а не на власт, посочи бившият строителен министър
35

Остри критики и искри прехвърчаха по оста редовно правителство - служебен кабинет. В четвъртък премиерът акад. Николай Денков и министрите на финансите, регионалното развитие, енергетиката и транспорта дадоха брифинг. Целта, по думите на премиера, "е да бъде развенчан митът, че служебното правителство работи безупречно". Последна и реакция.

"Нашето правителство беше на работа, а не на власт. Други хора се чувстват на власт и говорят по странен начин. Очевидно управленската немощ води до хаотични политически нападки. Служебният кабинет направи доста неща и мога да кажа, че в първите два месеца пуснахме интерконектора и успяхме да свалим цената на газа. В първите два месеца служебният кабинет имаше успех, който към този момент не виждаме в редовния кабинет", коментира бившият министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков в "България сутрин".

Още по темата
"Оставихме перспектива за магистрала Русе - Велико Търново, одобрихме подробни устройствени планове за участъка до Бяла. Виждам, че се коментира, че до октомври месец ще има разрешение за строеж. Такова може да има само, ако имаше одобрени устройствени планове. Обектът беше обявен за национален именно в рамките на първите три месеца на работата на служебния кабинет. Това са част от нашите успехи", отчете арх. Шишков пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи резултатът от проблемите с магистралите е бил от това, че служебният кабинет не е наследил никакви проекти. "Направихме много неща в тази посока, в момента се прехвърлят като проблеми на служебния кабинет", допълни бившият регионален министър.

Запитан дали е вярно това, което министър Андрей Цеков твърди, че има проблем с възлагането на текущ ремонт и поддръжка на пътищата на обща стойност над 4 милиарда лева, арх. Шишков отговори: "Този коментар вече 2 месеца върви в публичното пространство. Разбрахте, че няма възлагане, няма сключени договори, трето - има започнати поръчки, които са от февруари месец. Ако искахме да ги сключим договорите, щяхме да сме го направили. По-разумно е, че не довършихме тези поръчки и ги оставихме на редовния кабинет. Те решиха да ги започнат отново, няма лошо в това".

"Това че редовният кабинет е решил да ги прави по друг начин, по други критерии, това е въпрос на принципно решение на редовния кабинет, но не може да бъде въпрос на нападки на служебното правителство. Нито сме раздали 4 милиарда, нито сме сключили договори за тях", категоричен е арх. Шишков.

По негови думи в България от 2019-2021 г. основно всички ремонти на пътища са правени като текущи, а не като основни.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе добра работа свърши служебното правителство. Добра работа за Русия и руските интереси. През това време българските интереси кучета ги яли.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бойко каза по телевизора,че тоя е убиец!Аз го гледах по телевизора!
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Засилено присъствие на *** в медиите.Много са под техен контрол Тровят и манипулират Борбата срещу руското присъствие ще е трудна .Но си заслужава!!
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Шишо заедно с Комитова търсих под вола теле. Помните ли стаята за отдих в министерството на регионалното развитие? Какво стана? Нищо. Ядките предизборни къде са? Магистрала Хемус щеше да е стигнала до Търново. Окрадоха заделените за пътища пари, прекрати а всички проекти. Шишков е за затвор не за тв студио.
6
6
 
6
 
! Отговори
Чичо Пенчо преди 9 месеца
Представете си да сте жена, този индивид да ви е шеф, и да ви налази, както се шушука за такива казуси, какво ли е усещането ?
5
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руските шпиони реват в един глас с радев ,С всеки ден все повече .Мачкайте ги още по яко На прав път сме за първи път от 1989 насам
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А бе какво става всичките служебни гълъби качени от вчера и днес по тв студия да бранят?
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Така е, всяко следващо правителство се оправдава с предните. Само на баце Бойко му беше малко трудно, защото управлява в няколко правителства, но неговата наглост е безгранична, та пак се оправдаваше с тия преди него.
2
1
 
5
 
! Отговори
Джейк, ти ли си? преди 9 месеца
Джейк пораснал, ама не е поумнял. Мхмм
1
4
 
9
 
! Отговори
Аноним преди 9 месеца
ШИШКОВ КАКВО СТАВА С ЯДКИТЕ ИНФРАСТРУКТУРАТА НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ НУЛА ПОДДРЪЖКА ОТ НАЗНАЧЕНИТЕ ЗАЩО