Карадайъ: Пожелахме Украйна скоро да стане член на НАТО

В началото на войната ДПС поиска НС да излезе с декларация
7 юли 2023 12:09, Нели Христова
43
Карадайъ: Пожелахме Украйна скоро да стане член на НАТО
Снимка: БГНЕС

"Ние вчера пожелахме на президента Володимир Зеленски в най-скоро време Украйна да станат членове на НАТО и ЕС, защото от наша гледна точка сега, когато целият демократичен свят е изразил подкрепата си и съпричастността си към Украйна, е много лесно някои политици да се опитват да трупат политически активи и дивиденти с позициите си“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.


Той припомни, че още в самото начало на войната, на 24 февруари м.г., ДПС е предложило декларация, осъждаща агресията на Русия.

„Тогава управляващата коалиция и мнозинството в Народното събрание бяха решили да се занимават с членове, точки, запетайки, вместо да видят, че комшията гори“, коментира  Карадайъ.

„За разлика от тях обаче ДПС е последователно в своята политика, така беше и преди 33 години, когато благодарение на философията на толерантността и заедността на българския етнически модел, България беше единствената държава на Балканите, която осъществи мирен преход от комунизъм към демокрация. И тогава Ахмед Доган заяви от трибуната на НС, че мястото на България е в ЕС, но пътят към него минава през Босфора, през членството в НАТО“, каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 9 месеца
Ти на кои членси на Боковия или Догановия
32
0
 
2
 
! Отговори
Понамалеха им преди 9 месеца
Порциите за кражби.Нищо не остана за крадене.Сега чакат от фондовете на Европа да гепат ама тия не са християни за да чакат сухи пари,кючеците.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А пратихте ли писмо до дядо Коледа.. Да хване дикиш...
30
0
 
11
 
! Отговори
Няма да има НАТО преди 9 месеца
Защо сте толкова твърдоглави. Мислите ли ,че Русия, даже и след Путин (е-е няма да е вечно жив, човек е все пак)ще позволи американски бази в Украйна? Все е едно руски бази в Канада. Някои помнят какво стана когато руските ракети пристигнаха в Куба.Голям рев беше. Сега искат да правят същото защото Русия винаги им е трън изодзад. Няма да стане краварската работа.
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
A ние ти пожелаватме да научиш българския език и мисълта ти да тече по-гладко.Колкото ти на тези години ще се научиш, толкова и пОкрайна ще влезне в НАТО и ЕС!
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България загуби заради Запада 60 хиляди квадратни километра територия. Още половината от сегашната, още две Северни Македонии. Ще свикнат.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тая зелка няма ли кой да й удари един цепеник. Да си ходи в родината си тоя чужд агент !
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Разделяме на Източна Украйна и Западна Украйна. Западна Украйна се приема в НАТО, Източна Украйна остава като буферна зона. Германия беше разделена, Корея е разделена. Русия трябва да гарантира независима Източна Украйна, която да не влиза в НАТО или в Русия. Нас така ни разделиха на 4-5 части след Санстефанска България. Никой не ни защити от Запада, нито ни слуша. Сега ние сме Велика сила и ще делим. Украйна през историята си само е получавала подаръци от Австрия, Русия, Полша, Унгария, Румъния
25
0
 
10
 
! Отговори
За 30години преди 9 месеца
Не разбрахте ли,че мултикултуризма не е съвместим със европейските християнски ценности и това е резултатът в Украйна.Сещаш ли се,че идва и вашият ред да си вървите в майчината ви родина и тука Алах няма бъдеще във православна България.
24
0
 
8
 
! Отговори
На вас от дпс преди 9 месеца
Мохамед не ви ли каза,че такава държава не съществува и не зависи нищо от вас.
23
0
 
5
 
! Отговори
Пожелаваме на дпс преди 9 месеца
Крепко здраве до понеделник.
22
1
 
11
 
! Отговори
Вие така пожелахте преди 9 месеца
Да съсипате България,защото е в разрез със курънъ и не отговаря на тоталитарния режим на исляма.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
айде и ДПС в окрайнската Рада39994
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Оправихте" България- сега е ред на Окрайна
19
2
 
14
 
! Отговори
Бай Ставри преди 9 месеца
Карадайъ, аланкоолу, какво ще спечели бай Хасан, когато тази провинция на Русия, стане член на НАТО? Говори, колко ризи сменят днес трудовите хора, вашите избиратели, когато се трудят на полето. Живееш лукс, не те е еня как живеят хората от твоя етнос.
18
1
 
7
 
! Отговори
до 18 преди 9 месеца
Украйна в ЕС трябва само на Германия, за да си прокарва Източната политика от времето на Хитлер, както между впрочем и на Балканите. Като не можа с оръжие, с икономика. А Украйна в НАТО е потребна само на USA за да отслабват Русия и доразпаднат.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Aз ви пожелавам скоро да ви правят сюнет повторен, плюс истинсли патлак, който не засича
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е лошо пожелание.Означава скорошен разгром на Украйна и спиране на войната, подписване на мирен договор и влизане на остатъка от Украйна в НАТО.Но ние не можем да приемем толкова голяма държава,с толкова голям добив на зърно,което ще ни конкурира,с 44 милиона души, които ще имат влияние в Европейския съюз и НАТО,почти колкото Германия, Франция, Италия.Това е една прекалено голяма за Запада държава,с много нахално население и безкрайни претенции. Можем да приемем половината, около 20 милиона
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този защо не отиде в Украйна да преподава "философията на толерантността и заедността на българския етнически модел"! Там има и татари и българи .... Може някой да му повярва! Като е загрижен да беше хванал самолета на Зеленски! Таман щеше да ощастливи и Етдоган! Можеше и да им превежда от турски на руски :)
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А вие, пишман-българите от Родопите кога ще станете членове на НАТО? Май че докато Ердоган-Султан е на власт,а той спечели нов мандат, в обозримо време не се очаква това скоро да стане. Нищо, не тъгувайте, българите са покорни овчици и винаги чакат някой да ги обязди. Особено при военен министър като Тагарев и псевдобългари като Кико Петков, Кокорчо, еврейчето Лорер и милиционера-демократ БиБи от Банкя.