Карадайъ: Посещението на Зеленски е оценка за правилното поведение на България

Трябва да сме лоялни и достойни членове на НАТО и ЕС
6 юли 2023 16:34, Йоана Цонева
56
Карадайъ: Посещението на Зеленски е оценка за правилното поведение на България
Снимка: БГНЕС

Посещението на Володимир Зеленски е оценка за правилното поведение на България, в основата на което е позицията на ДПС, както и на нашите партньори от ЕС и НАТО. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в парламентарните кулоари. Той посочи, че движението винаги е отстоявало евроатлантическата ориентация на България.

"Тя не подлежи, според нас, на ревизия, напротив - трябва да сме лоялни и достойни членове на НАТО и ЕС", добави още Карадайъ.

"Ние бяхме причината и основата още в първия ден на войната НС да приеме декларация, осъждаща военната агресия на Русия срещу Украйна, докато тогава управляващата коалиция и мнозинство бяха решили да се занимават с алинеи, точки и запетаи, докато комшията гори. Позицията на ДПС стана позиция и на България и ние сме последователни", посочи лидерът на ДПС.

Още по темата
На журналистически въпрос дали позицията на почетния председател на движението Ахмед Доган от 2015 г. е претърпяла промяна, тъй като тогава е имало обвинения, че той е проруски настроен, Карадайъ каза:

"Няма ревизия на позицията на г-н Ахмед Доган от края на 84-та година, от началото на 85-та, 89-та г., началото на 90-та. От тогава до сега няма ревизия на позицията на г-н Доган. Припомнете си я. Ще ви припомня още една теза. В основата на мирния преход от комунизъм към демокрация стои българският етнически модел, чийто архитект е д-р Ахмед Доган. А темелите на този модел са философията на толерантността и заедността, която г-н Доган наложи в България", подчерта Карадайъ. Според него трябва да се позовем на нещата, оставени от Доган в новата българска политика и след 33 г. демокрация да направим оценка на резултатите от българския етнически модел - до колко го разбираме и осъзнаваме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Ехо преди 9 месеца
Вие наистина ли сте толкова ***, някой от пишештите тука!Наистина ли не осъзнавате, че може да сме на местото на Украйна!?Имате ли акъл в главите, че ако иска руската *** може още утре да направи черноморието в погреби!И как тогава ще носите цветя на братушките ?
34
0
 
0
 
! Отговори
ТЕАТЪР СЪЛЗА И СМЕХ преди 9 месеца
Комикът добре ни забавлява. Да дойде пак. Да доведе и сценаристите и режисьорите на Буча, защото баталните им сцени с трупове надминаха тези от румънската революция при свалянето на Чаушеску.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
бати кефа верно се махна тая реклама
32
6
 
3
 
! Отговори
big meech преди 9 месеца
до там стигнахте , турското дпс да станат по българи от вас
31
0
 
8
 
! Отговори
BG преди 9 месеца
Кривогледия да не се изказва че едното гледа Турция а другото България
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
мазна физиономия, не мога да го дишам, този е само за въжето или на площада и с камъни за да е по-гадно
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
- Коя е Вашата родина, г-н Карадайъ? - Майка Турция, нали?!
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много си неостър бе
27
0
 
8
 
! Отговори
Козяк: преди 9 месеца
"Браво! Машааалааа! Аферим! Нашто момче! Кючук кьопек! Добро момче,заслужава почесване зад ушичките! Ще има кокалче за"правилното поведение",браво!"
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ПАК ЩЕ ИМА ИЗПАЩАНЕ ДО ТУРЦИЯ
25
2
 
8
 
! Отговори
Щом ни е преди 9 месеца
толкова висока оценката направо ЕК да ни дава парите от Фонда за Мир на нас, а не всеки да дърпа чергата към себе си.
24
1
 
6
 
! Отговори
Оценка преди 9 месеца
ще е ако Нидерландия и Австрия кажат - елате в Шенген и ЕК ни даде парите по Плана за възстановяване авансово и безвъзмездно, иначе си е ОБЕЗЦЕНКА и разпродажба.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Наркоманите не могат да дават адекватни оценки.
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Питай господаря си Ердоган. Бая обичаш да се съветваш с него. Няма, няма и пак скокнеш в родната ти Турция за консултация с вожда.
21
2
 
12
 
! Отговори
питащ преди 9 месеца
Ей ман....гал, от една противоконституционна партия, ти ли ще даваш акъл на народа, който не ви търпи, както и този нар...коман зеления. Ако платените социологически агенции които работят в интерес на това американско правителство публикуват истинските факти за мнението на народа ще ти замръзне усмивката.
20
2
 
7
 
! Отговори
За Неправилното преди 9 месеца
Оценка за Неправилното поведение на България.
19
4
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
нямаме никакви задължения към нато и ес там сме без референдум направетереферендум по всички наболели въпроси и тогава канете сулъо и пулъо и пращаитеоръжие при 40 процента изб активност вие сте нелегитимни
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега чета в руските медии, че текат тайни преговори между САЩ и Русия за мир, защото и най-глупавите същества вече разбраха, че Украйна няма никакъв шанс да победи. Наще политици са под всякакъв тъпометър, по-*** от най-тъпите. Като на сюреалистично ревю на отрепките тия дни ни се представят кой колко струва и как са им по-мили интересите на Украйна и западните им началници, отколкото на суверена - българския народ. Да ги изринем на следващите избори до един.
17
1
 
9
 
! Отговори
Да преди 9 месеца
се поясни, "поведението" е на МАРИОНЕТКИТЕ, а не на България и Българите.
16
1
 
14
 
! Отговори
Хелоу преди 9 месеца
Божичко докъде изпаднахме...