Божанков готов на всякаква цена, ако влезем в Шенген и еврозоната

Депутатът от ПГ на ПП-ДБ след разпространените записи
27 май 2023 10:19, Елка Василева
134
Божанков готов на всякаква цена, ако влезем в Шенген и еврозоната
Снимка: архив, БГНЕС

„Всяка една дума, която съм казал в записа, пуснат от Василев, мога да я кажа и съм я казвал публично. А аз казах на това заседание, че ако вкараме България в Шенген и еврозоната, реформираме съдебната система, съм готов да платя всяка цена и няма твърде висока цена за такъв успех.“. Това коментира пред bTV Явор Божанков, депутат от ПГ на ПП-ДБ.

Още по темата
Той заяви относно петчасовия запис, че няма нищо „скандално в това да въведеш европейска практика за отнемане на имунитета и няма нищо скандално в това, че едни хора разговарят по Zoom онлайн и нищо конспиративно в цялата работа.“

„Тук не говорим за държавния бюджет, за Плана за възстановяване, говорим за геостратегическата роля на България в тази ситуация. Няма нищо скандално. От всички 50 души, които се изказаха, се казва едно – има риск тази партия да спре да съществува. Никой не казва: „Хора, ще спечелим от такова правителство“, смята Божанков.

Според Божанков важността на реформирана съдебна реформа вчера е станала факт с „първата голяма стъпка“.

„Когато Мария Габриел поиска оставката на Гешев, това отключи процеси, които не е имало от 30 години“, смята депутатът.

„Някой вярва ли, че Борисов гласува за тази съдебна реформа, защото е прегърнал идеята? Не, просто такива са условията, отключи се война на върха на съдебната система. И ако някога тя е носела комфорт на ГЕРБ, сега не. Това е моментът, в който да реформираме съдебната система. С кого – не може с „Възраждане“, не може с ДПС, може с ГЕРБ. Ако го направим – плащаме висока цена, защото го правим с ГЕРБ. Ако не – нямаме съдебна реформа“, обясни още Божанков.

Той коментира и втория мандат. Единственият начин България да продължи по европейския си път е да направим правителство с втория мандат. Единствената подкрепа, която можем да намерим за този мандат, дали ни харесва, или не, е на ГЕРБ. Тя не може да е на БСП, защото те казват, че Русия е приятелска държава, не може да е на „Възраждане“, които искат да ни извадят от Европейския съюз. Не може да е на ДПС, не може да е на списъка „Магнитски“, но ако не вземем това решение, оставаме в България в ръцете на президент, който казва: Русия ще спечели тази война“, каза Божанков.

Божанков коментира и частта от записа, в която се чува, че е имало съгласуване на службите с чужди посолства.

„Всяко изречение за войната, които нашите служби ни казаха, информацията беше невярна. Ако някой има съмнение, че нашите служби имат много тежък проблем, това не е новина. Радостин Василев казва – тук няма служби, няма ченгета. От дясната му страна стои агент на Държавна сигурност - Николай Радулов. Бъдещето на България е заложено на карта. Казва също: Шефът на ДАНС ми звънна, пращам кола да те охранява. Според закона ДАНС охранява ли хора? Шефът на ДАНС от кого се назначава? От президента. Логическата връзка е повече от ясна. Президентът умишлено бави втория мандат, за да се провали редовно правителство“, добави Божанков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
божи преди 11 месеца
почвай с татуировките, чакаме новата
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Божанка и ти стана като Божинката!
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На всяка цена ще влезе в еврозоната Божанката ,има време докато обиколи всички партйи и коалиции ще събере стаж за пенсия.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Радостин Василев е известен като "Поп Кръстьо на Слави и Киро".
91
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
100 % вярно. И наистина ли президентът е казал, че Русия ще спечели тази война?! Този същият каза преди 2 дни, че България може да влезе в Шенген още през юли...Няма как да стане, докато Радев е президент, защото в Европа са наясно, че той представлява руски интереси! И той го знае, но продължава да лъже.
90
0
 
7
 
! Отговори
тя преди 11 месеца
ПП приеха такива изменници като Божанков и Василев от които някои партий се отърваха и сега ще си патят от тях !
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Божанков е хем лъжец, хем ***!Президентът назначава председателят на ДАНС, колкото назначава главния прокурор или шефовете на съдилища, посланиците.Председателят на ДАНС се избира и предлага на президента от Министерски съвет.
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като зациклите и все руснаци ви се предвиждат. От липса на ходове почват да ви пречат руснаците. Какво точно не чухте? Новите назначения са съгласувани с посолството. Още няма правителство и те са продали България. И после излиза онзи с говорния дефект да обяснява как при никакви ама никакви положения нямали да го направят така. Чак като се назначени новите хора щели да уведомят партньорските служби. Нагъл лъжец. Само незнам като слушате нещо дали го чувате, а още повече дали го осмисляте.
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Жожанков да каже как така след една визита до Сащ напусна БСП и застана срещу руснаците. Какво се случи в Сащ господин Жужанков. Колко ви платиха,за да станете политическа ***
86
9
 
0
 
! Отговори
Ма верно ли преди 11 месеца
Не се вижда некадърната ръка на ГРУ - неква скалъпена история компоромат типично по рашистки , еее айде стига тъпотии правят сеа правителство и край с тъпотиите
85
10
 
0
 
! Отговори
Баси преди 11 месеца
Това яко намирисва на руска работа - сглобено от неграмотни рашки , с идеята да са приебе влизането на българия в еврозоната и да се запазят позициите им в българските служби. Защо майкрософт прави дата центровете си в Гърция - не заради гръцкия талант в коденето, заради пробитите от рашките служби . Ай улево руски агенти смотани
84
0
 
9
 
! Отговори
Махора преди 11 месеца
Божанков , как може да се вярва на човек сменил няколко партии? И не е срамно това което изнесе Василев и искъв морал може да имат хора , целящи смяна на хората? Нищо не става от вас!
83
0
 
7
 
! Отговори
мдаааа преди 11 месеца
Скоро ша чуите запис и на професионалния ренегат Бажонков... Потъва ли кораба плъховете първи изкачат!!!
82
2
 
10
 
! Отговори
Амонимна преди 11 месеца
Ама той ли ще плаща? Супеееер! Значи по един милион евра на всеки пълнолетен български гражданин, преди влизането на България в еврозоната и шенген. Имаме ли сделка?
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Жеков, много си жалък. Ако имаше такова нещо и евролиберсстите можеха да го докажат и покажат, то нямаше да слиза с месеци от медиите. АМА.....НЯМА. И затова си оставате жалки жалки плювачи.(и лапачи на органели)
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това недоносляк откакто ходи до САЩ яко са го подковали. Геостратегическа роля на България.... хахаха и един розов еднорог, лети грациозно в небето посока дъгата....
79
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Джудже, я обясни каква полза има това да стане.Какво ще донесе на българите влиаането в шенген и зоната.До 2007 ни бамбалосвахте с ала бала за ЕС и преди това НАТО.Е,и.Нещо за българите да стана по-добре?
78
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всичките безмозъчници се събират, надушват се като краставите магарета. И Божанков си попадна на мястото.
77
18
 
3
 
! Отговори
Жеков преди 11 месеца
Единствената зависима партия от чуждо посолство е възраждане. Там лично госпожа Митрофанова нарежда.
76
3
 
4
 
! Отговори
ВС преди 11 месеца
Аз съм Project Manager и от 20 години живея в Западна Европа. Добре, няколко пъти ви се доверих, но ако не можеш да го изпълниш, означава че сте некадърни. И забравете войната за сега, има по-важни дела.