Божанков готов на всякаква цена, ако влезем в Шенген и еврозоната

Депутатът от ПГ на ПП-ДБ след разпространените записи
27 май 2023 10:19, Елка Василева
134
Божанков готов на всякаква цена, ако влезем в Шенген и еврозоната
Снимка: архив, БГНЕС

„Всяка една дума, която съм казал в записа, пуснат от Василев, мога да я кажа и съм я казвал публично. А аз казах на това заседание, че ако вкараме България в Шенген и еврозоната, реформираме съдебната система, съм готов да платя всяка цена и няма твърде висока цена за такъв успех.“. Това коментира пред bTV Явор Божанков, депутат от ПГ на ПП-ДБ.

Още по темата
Той заяви относно петчасовия запис, че няма нищо „скандално в това да въведеш европейска практика за отнемане на имунитета и няма нищо скандално в това, че едни хора разговарят по Zoom онлайн и нищо конспиративно в цялата работа.“

„Тук не говорим за държавния бюджет, за Плана за възстановяване, говорим за геостратегическата роля на България в тази ситуация. Няма нищо скандално. От всички 50 души, които се изказаха, се казва едно – има риск тази партия да спре да съществува. Никой не казва: „Хора, ще спечелим от такова правителство“, смята Божанков.

Според Божанков важността на реформирана съдебна реформа вчера е станала факт с „първата голяма стъпка“.

„Когато Мария Габриел поиска оставката на Гешев, това отключи процеси, които не е имало от 30 години“, смята депутатът.

„Някой вярва ли, че Борисов гласува за тази съдебна реформа, защото е прегърнал идеята? Не, просто такива са условията, отключи се война на върха на съдебната система. И ако някога тя е носела комфорт на ГЕРБ, сега не. Това е моментът, в който да реформираме съдебната система. С кого – не може с „Възраждане“, не може с ДПС, може с ГЕРБ. Ако го направим – плащаме висока цена, защото го правим с ГЕРБ. Ако не – нямаме съдебна реформа“, обясни още Божанков.

Той коментира и втория мандат. Единственият начин България да продължи по европейския си път е да направим правителство с втория мандат. Единствената подкрепа, която можем да намерим за този мандат, дали ни харесва, или не, е на ГЕРБ. Тя не може да е на БСП, защото те казват, че Русия е приятелска държава, не може да е на „Възраждане“, които искат да ни извадят от Европейския съюз. Не може да е на ДПС, не може да е на списъка „Магнитски“, но ако не вземем това решение, оставаме в България в ръцете на президент, който казва: Русия ще спечели тази война“, каза Божанков.

Божанков коментира и частта от записа, в която се чува, че е имало съгласуване на службите с чужди посолства.

„Всяко изречение за войната, които нашите служби ни казаха, информацията беше невярна. Ако някой има съмнение, че нашите служби имат много тежък проблем, това не е новина. Радостин Василев казва – тук няма служби, няма ченгета. От дясната му страна стои агент на Държавна сигурност - Николай Радулов. Бъдещето на България е заложено на карта. Казва също: Шефът на ДАНС ми звънна, пращам кола да те охранява. Според закона ДАНС охранява ли хора? Шефът на ДАНС от кого се назначава? От президента. Логическата връзка е повече от ясна. Президентът умишлено бави втория мандат, за да се провали редовно правителство“, добави Божанков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
13
 
! Отговори
Истин преди 11 месеца
Само да попитам, нашите хора които ще ги поставим на ръководни позиции на службите да не са ни дадени като имена посолствата? прокуратурата не трябва ли да разпита абсолутно всички в тази среща и да се разбере дали има държавна измяна, като на всеки един човек от тези трябва да му се забрани да взема ръководна функция в държавата в следващите поне 2 години! Същото се отнася и за ГЕРБ и ДПС, и БСП
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Те това искат да има осъдени политици скоро, като в Романия, но затова искат прокурор от деморатите да осъдят всеки ,който не иска да се бие в украинския окоп.ЦРУ Мафията иска свой собствен главен прокурор.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Божанков е същият нагъл и алчен предател като руди гела. Предателите никой не ги обича, дори и тези за които работят.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"България в Шенген и еврозоната, реформираме съдебната система, съм готов да платя всяка цена и няма твърде висока цена за такъв успех.Щом е готов нека да я плаща Яшката ама нас да не ни занимава. Ние излишни пари за глупости нямаме. Сега не ни е тъпнало да приемаме еврото. След войната живот й здраве ако си заслужава ще го приемем както си трябва а не сега претупано.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мацането пост фактум само разнася още повече миризмата.
10
14
 
7
 
! Отговори
Щатният Юда преди 11 месеца
Дано професионалният Юда, на щат и заплата от нас гражданите, не повлияе на влизането ни в ЕВРОЗОНАТА и Шенген. Не е ли незаконно да се записва и предоставя информация? Президента ни е много *** човек, щом спъва развитието на България! Дано Европа се ядоса, щракне с пръсти и ни докара икономипески проблеми като в Турция, да видя тоя Радев и шайката му, как фалирала Русия ще ни спаси. Като Северна Корея, Куба, Македония или Сърбия, как, по дяволите, как?
9
2
 
25
 
! Отговори
Неардерталия преди 11 месеца
Да, ама тази цена народа я плаща бе ф.ашист
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП-ДБ са вече пътници.
7
5
 
7
 
! Отговори
Пепи преди 11 месеца
Абе този не е толкова глупав, колкото изглеждаше в БСП. Това което стана е добре , сега ПП имат само един изход, да направят това, което са заявили или изчезват. Нямат резервен олан, което е добре за нас, зрителите.
6
3
 
17
 
! Отговори
Помнещ преди 11 месеца
Ами да си реже ръката...
5
4
 
42
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Божанков е типичния пример за това какъв трябва да си, за да си член на ПП/ДБ. Мазен, изменник, без никаква чест. Този ако му дам 100 лева ще ми врътне една *** със сигурност.
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия ми станаха толкова антипатични, че ако изцорите станат задължителни ще гласувам дори за ГЕРБ, ДПС, Възраждане или БСП само за да не си дам гласа на тия смешковци.
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И тоя като *** на повикване обикаля по различни партии само и само да е в парлаМента.
2
4
 
32
 
! Отговори
йомм преди 11 месеца
на този обатен предател кво мъ давате трибуна да лала глупости
1
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
върви скочи от покрива на най-високата сграда ,жалък ***. Готов на всичко, сигурно да продаде и майка си ... *** продажен