Божанков готов на всякаква цена, ако влезем в Шенген и еврозоната

Депутатът от ПГ на ПП-ДБ след разпространените записи
27 май 2023 10:19, Елка Василева
134
Божанков готов на всякаква цена, ако влезем в Шенген и еврозоната
Снимка: архив, БГНЕС

„Всяка една дума, която съм казал в записа, пуснат от Василев, мога да я кажа и съм я казвал публично. А аз казах на това заседание, че ако вкараме България в Шенген и еврозоната, реформираме съдебната система, съм готов да платя всяка цена и няма твърде висока цена за такъв успех.“. Това коментира пред bTV Явор Божанков, депутат от ПГ на ПП-ДБ.

Още по темата
Той заяви относно петчасовия запис, че няма нищо „скандално в това да въведеш европейска практика за отнемане на имунитета и няма нищо скандално в това, че едни хора разговарят по Zoom онлайн и нищо конспиративно в цялата работа.“

„Тук не говорим за държавния бюджет, за Плана за възстановяване, говорим за геостратегическата роля на България в тази ситуация. Няма нищо скандално. От всички 50 души, които се изказаха, се казва едно – има риск тази партия да спре да съществува. Никой не казва: „Хора, ще спечелим от такова правителство“, смята Божанков.

Според Божанков важността на реформирана съдебна реформа вчера е станала факт с „първата голяма стъпка“.

„Когато Мария Габриел поиска оставката на Гешев, това отключи процеси, които не е имало от 30 години“, смята депутатът.

„Някой вярва ли, че Борисов гласува за тази съдебна реформа, защото е прегърнал идеята? Не, просто такива са условията, отключи се война на върха на съдебната система. И ако някога тя е носела комфорт на ГЕРБ, сега не. Това е моментът, в който да реформираме съдебната система. С кого – не може с „Възраждане“, не може с ДПС, може с ГЕРБ. Ако го направим – плащаме висока цена, защото го правим с ГЕРБ. Ако не – нямаме съдебна реформа“, обясни още Божанков.

Той коментира и втория мандат. Единственият начин България да продължи по европейския си път е да направим правителство с втория мандат. Единствената подкрепа, която можем да намерим за този мандат, дали ни харесва, или не, е на ГЕРБ. Тя не може да е на БСП, защото те казват, че Русия е приятелска държава, не може да е на „Възраждане“, които искат да ни извадят от Европейския съюз. Не може да е на ДПС, не може да е на списъка „Магнитски“, но ако не вземем това решение, оставаме в България в ръцете на президент, който казва: Русия ще спечели тази война“, каза Божанков.

Божанков коментира и частта от записа, в която се чува, че е имало съгласуване на службите с чужди посолства.

„Всяко изречение за войната, които нашите служби ни казаха, информацията беше невярна. Ако някой има съмнение, че нашите служби имат много тежък проблем, това не е новина. Радостин Василев казва – тук няма служби, няма ченгета. От дясната му страна стои агент на Държавна сигурност - Николай Радулов. Бъдещето на България е заложено на карта. Казва също: Шефът на ДАНС ми звънна, пращам кола да те охранява. Според закона ДАНС охранява ли хора? Шефът на ДАНС от кого се назначава? От президента. Логическата връзка е повече от ясна. Президентът умишлено бави втория мандат, за да се провали редовно правителство“, добави Божанков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
23
 
! Отговори
Утре преди 11 месеца
Божанков, тези оттекоха. Нямаш перспектива с тях. Търси друга партия. Питай Настимир, той е с по-голям опит в политическото хамелеонство и сигурно вече се е осъзнал.
74
1
 
19
 
! Отговори
Евгени преди 11 месеца
Това са му наредили да казва .От посолствотО/ не е от руското/!
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
СЛУЖБИТЕ СА РАЗБИТИ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО,КОГАТО ЕФР-ГЕНЕРАЛ ДИМГЯР СТАНА НАЧАНИК-ДИРЕКТОР,А СЕГА СА ЖАЛКИ REMNANTS,КАТО ДОИЗЖИВЯВАТ БИТИЕТО СИ... НЯКОЙ ИМА ЛИ ДРУГИ ИЛЮЗИИ?!!...
72
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 53 Анонимен За първи път подкрепям Божанков. Заради Шенген и Еврозоната всичко е приемливо. Ще се направи добро за децата ни. . . . . ЩЕ ТРЯБВА ДА УЧИШ ЧУЖДИ ЕЗИЦИ ЗА ДА СИ ВИЖДАШ ВНУЦИТЕ, СКУДОУМНИК!
71
4
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
целят всячески да отклонят България от пътя към Европа и то-за вечни времена -----///------ Ако влизането в Европа ще ми докара обратно на власт комунистическият демагог и милиционерски политкомисар Бойко Борисов, мерси.... Между другото, България си е в Европа, навсякъде пътувам само с лична карта и парите ми от 25 години са фактически равностойни на европейското евро. Така че цялата дъвка за Шенген и Еврозоната са само плашило, с което искат да върнат Ту лупа на бял кон.
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
. . . ако вкараме България в Шенген и еврозоната, реформираме съдебната система, съм готов да платя всяка цена и няма твърде висока цена за такъв успех. . . . . . . . . . . . . . . . . . . ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СТОЛ ОТ USA ЩЕ КУПЯ ЗА ДА МУ ГЛЕДАМ СЕИРА СЛЕД НАРОДНИЯ СЪД! С ТАКИВА ХОРА ЕДИН НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ БИВА ДА СИ ЦАПА РЪЦЕТЕ! ЕЗИК НА НЕГРАМОТЕН КЛОШАР! НЕ ВКАРВАМЕ, ЗАЩОТО НЕ СМЕ ОВЦЕ ДА НИ ВКАРВАТ НЯКЪДЕ СИ, А ПРИОБЩИМ КЪМ ЧЛЕНСТВОТО! НО НЕЙСЕ! Самозатрийте се!
69
5
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
Когато Мария Габриел поиска оставката на Гешев, това отключи процеси, които не е имало от 30 години -----////------ Нещо не мога да се сетя, коя беше Мария Габриел, за да к се придава такова значение? Някакво протеже на Тиквата...
68
5
 
20
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 11 месеца
ВСИЧКИ СЕ ЖЕРТВАТ ЗА НАРОДА БЕЕЕ! ТОВА БОЖАНКОВ, КИРО, РАДЕВ, ГЕШЕВ, НИНОВА, АМА НЕ Е ДА ВЗЕМАТ ПО 20 000 ЗАПЛАТА, НЕ Е ЗА ТОВА, А ЗАРАДИ НАС - НАРОДА!
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Държавна измяна
66
2
 
10
 
! Отговори
До ььь преди 11 месеца
И кой каза , че *** път е правилния. Тия които дават центовете ли?
65
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е, как , взел е парите от краварите и сега е готов на всичко да изпълни поръчката
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя е от триото "мека китка"
63
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя е готов на всякакви престъпления заради личните си виждания. Призовава за извършване на престъпления. Гешев защо спиш? Незабавно го арестувай. Тоя е заплаха за националната сигурност. Няма право да се разхожда на свобода.
62
16
 
5
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 11 месеца
В тази статия се казва голата истина за президента,бсп и възраждане.Те,като играчи от един отбор,подкрепящ путин и войната,целят всячески да отклонят България от пътя към Европа и то-за вечни времена.
61
3
 
11
 
! Отговори
Костадинов : преди 11 месеца
Божанков, донеси две кафета, Божанков!
60
0
 
1
 
! Отговори
До 59 преди 11 месеца
+++Както и какъв ще е ефекта Украйна, за да оправи информацията над нормалната.
59
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Един вид Киро си признава, че държи кодовете за машините и затова имат такъв резултат. А реално са 10%. Това не е ли самопризнание за манипулиране на вота и изборна измама? Къде е прокуратурата? Или тя в момента се реформира?
58
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо скапаните журналисти в БГ не задават адекватни въпроси?Тези се ос раха до уши,сега са ги пуснали да дрънкат глупости.Кога ще бъде попитан Киро,какви са тези али-бали с президента,благодарение на които от 7-10% реална подкрепа,имат текущия резултат??? ???
57
26
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 месеца
РАДЕВ ГО Е СТРАХ ОТ РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО. РИТА ПРОТИВ КОНСТИТУЦИЯТА, ЛЪЖЕПРЕЗИДЕНТ
56
1
 
10
 
! Отговори
Б.Борисов преди 11 месеца
Знам че обичате да въртите свuр4оци,затова съм ви избрал!