Йорданов: Гешев вероятно има папка с името на Борисов

Притиснат е
16 май 2023 07:29, Росен Стойчев
90
Йорданов: Гешев вероятно има папка с името на Борисов

Достигнахме историческо дъно за ръководството на прокуратурата. Толкова ниско едва ли някой е очаквал, че може да се падне.

Още по темата
Така бившият вътршен министър Емануил Йорданов коментира в студиото на Bulgaria ON AIR последните обвинение по върховете на прокуратурата.

Той обясни, че всеки от замесените има свое виждане за истината, но никой не вади конкретика, включително и по делото за къщата в Барселона.

"Гешев е притиснат до стената. Хората, които го подкрепяха, се отказаха от него. Не е тайна, че Иван Гешев е назначен от Бойко Методиев Борисов. Аз не съм наричал Борисов "шефе", Гешев го е наричал: "шефе, много добре се правиш на луд" - имаше такъв запис. Сега ли стана "лицето Бойко Борисов". За ДПС е интересно, че Гешев не нарича някого лице. Може би има повече респект от ДПС, отколкото от Борисов", заяви Йорданов.

Пред Bulgaria ON AIR бившият вътрешен министър изрази предположение, че вероятно Гешев държи папка с името на Борисов, която обаче е празна.

Юристът не очаква ВСС да вземе решение и да  отстрани Гешев.

"Оставам с впечатлението, че лобито на Гешев е готово с всички възможности за шиканиране на процеса. Разпределението на силите в този Висш съдебен съвет беше "много срещу 2" - има две колежки, които си позволяват собствено мнение, всичко останало гласуваше дълго време това, което искаше Гешев. Не бих се изненадал, ако продължи в този дух и сега", предположи Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 57. Тази папка за "кражби на коли в Чехия" е празна. Точно това ли мислиш, че може да удари Боко? Въобще не е интересно.
50
1
 
7
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Общо взето излезе наяве това което се знаеше отдавна и някои се опитваха да прикрият и манупулират общественото мнение за едно безпристрасно правосъдие.Скараха се накрая и жертват гл. прокурор за да могат пак да се доберат до власта и да крадът.Той пък се опъна и не иска да падне от власт и стана ...оле майко.Е няма такава държава ,нали? Главният прокурор да се кара със замесниците си и да нарича тези които го издигнаха "политически ***".
49
1
 
6
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
Ами като е празна папката, защо го извеждате като заглавие на новината?
48
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко е съден в Чехия за кражби на коли, не знам дали Гешев има тази папка, но ако е има определено има предимство :)))
47
3
 
15
 
! Отговори
Вчера Гешев преди 1 година
Каза това,което българите знаем-ГЕРБ и ДПС са овладяли Прокуратурата.Отвирете си коментарите на статии за Гешев Там това се пишеше от ден първи от избирането на Гешев.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опасявам се че в Бг никой не вдява какво точно се случва в момента и кой в чий лагер е.Всички пропускат един основен играч който е ЗАД Гешев и явно е обявил война както на Боко а към ДПС демонстрира несъгласие. Ще има груба игра и много ще попаднат в ареста включително Тиквата.
45
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали видяхте как чичо Джо арестува Тръмп? И Гешев така трябва да арестува Боко, ако иска да си запази кожата и службата, трябва много хубаво да се подмазва на чичо Джо.
44
4
 
4
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Хадй холън. Хем държал папка, която е празна, хем пък в нея имало името на Борисов. Той Борисов умря отдавна. Както и коалицията му Герб минус СДС. Този от бившите министри също не може да си намери шапката, както и бившите генерали, които си мислят, че още са такива. Не може хем да си генерал, хем пенсионер. Не се получаватнещата с българските редовни правителства. Дори и с бюджетите им не се получават.
43
6
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Цирк Боко...продължава да ни...разсмива,с главен...клоун Гешев.
42
1
 
7
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
Каква лустрация сънуваш. Отмина времето, когато ако се беше направила щеше да има ефект. Прокурорките с напомпаните джуки да не мислиш, че са били членки на БКП? От години мафията си назначава хора в съдебната система
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички сте назначени от ЦРУ , включително и тези които само говорят по телевизията
40
1
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Гешев не може да задържа нищо! Задържат го РАЗКЛЕДВАЩИТЕ ПРОКУРОРИ!КОЙТО Е РАЗСЛЕДВАЩ НА КОНКРЕТНОТО ДЕЛО - ТОЙ ГОДАДЪРЖА. РАЗСЛЕДВА ИЛИ ПЪК ИМИТИРА РАЗСЛЕДВАНЕ. КОЙ КАКТО ПЛАТИ.
39
4
 
15
 
! Отговори
Упс преди 1 година
Корнелия бързо се усети и успя да слезе от последния вагон на Погрешния влак.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 43Мата Хари е готино пи че, не знам как са е вербували от ДС :)))
37
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-правилно е да се каже "папки". Всички знаят, че няколко преписки пряко или косвено водещи към Тиквата се държат на трупчета и по тях нищо не се прави - къщата в Барселона, Пачки и кюлчетата заснети от Мата Хари, даже прословутите дела срещу Черепа, в които той публично заяви на кого е давал саковете с пачки и за кого са били предназначени.. А сигурно има и още толкова папки за Шиши. Но докато не се изметат всичките от ВСС там нищо няма да се случи, дали ще е Гешев или някой друг - все тая
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя цирк изисква целия народ да е там с камъни от паветата на Фандъкова. И да мята и по едните и по другите
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После ще сме бедни и не нам си ко, все Запада ни е виновен, Русия ни е виновна-мнеееее, ние сме си виновни, гледай каква ни е вържавата
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йорданов е класическо костоваче - некадърно, оядено и рожба на "дълбоката държава" - Държавна сигурост с цялата Й зависимост от коМУНЬО-мутро-олигарсите! "Изчегъртахме" Боко и вече трета година цъфтим и връзваме под ИНФЛАЦИЯТА и срама на "модела ***" - прекрасно, нали?
33
1
 
12
 
! Отговори
Янко от Ябълково преди 1 година
Наивни сте като буболечки, ако мислите, че в чекмеджето на Гешев се крият ужасяващи тайни. За да има главният прокурор нещо на бюрото си, то е минало през десетки прокурори, следователи, полицаи, дансаджии, бопаджии и всякакви, т.е. като го знаят толкова хора, знае го цяла България. Истинските взривяващи компромати не са в прокуратурата, а в сейфовете на няколко кукловода, до тях Гешев няма достъп, но Бойко може да се примоли да му услужат, за което ще си плати по един или друг начин.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ще се случи, че после всички тия ще трябва да се укриват от закона.