Гешев: Коста Кънчев и Антони Тренчев от Nexo са обявени за издирване

Има защитен свидетел в разследването
Обновена: 21 яну 2023 10:33 | 21 яну 2023 10:33, Йоана Цонева
256
Гешев: Коста Кънчев и Антони Тренчев от  Nexo са обявени за издирване
Снимка: БГНЕС

По разследването Nexo вече има и защитен свидетел, съобщи пред БНТ главният прокурор Иван Гешев. Защитеният свидетел се притеснява и за сигурността си, заяви още той.

Коста Кънчев и Антони Тренчев са обявени за издирване, ще бъдат обявени и в Интерпол. Те могат да си позволят да са на приятни и топли дестинации по целия свят, заяви Иван Гешев, намеквайки за сериозните им финансови възможности. Иронично преди това главният прокурор коментира, че от разследването може да се направи извод, че конвенционалните валути не са в миналото, тъй като са установени сметки с преводи от крипто именно в конвенционална валута.

Споразумението в САЩ, сключено от Nexo, няма нищо общо с разследването за данъчни престъпления у нас и Европа. "Не знам защо у нас споразумението е нещо лошо, а в САЩ е нещо добро", коментира Гешев и посочи, че българската прокуратура, освен поздравлението, е "уведомила САЩ с информация за разследването на у нас". Той сравни ситуацията с "глоба за пресичане на червено, което не означава, че ще престанат да те разследват за извършено убийство". В този смисъл разследването у нас продължава, няма общо с констатациите в САЩ, а българските власти работят в тясно сътрудничество със службите във Великобритания.

Това е мащабно разследване, което ще отнеме време, предупреди главния прокурор и сравни разследването и за Nexo с това за Барселона, че и двете имат международен елемент, за което българските власти се нуждаят от съдействието на международните партньори, за да завършат разследването у нас, което е за пране на пари.

Още по темата
Иначе самият Гешев заяви, че като чуе думите "кюлчета" и "Барселона" отговаря по рефлекс, че не е наблюдаващ прокурор и не е наясно с развитието на разследванията. Въпреки това главният прокурор обяви, че разследванията са към края си и предстои да приключат в рамките на следващите седмици до месец.

Българската прокуратура и българските магистрати спазват законите до буква и точка, убеден е Гешев.

На въпрос за изказаната вчера критика от страна на американския посланик у нас Херо Мустафа, че при наложени санкции по глобалния закон Магнитски у нас няма нито едно разследване, Иван Гешев обяви това за фалшива новина. "Съмнявам се, че госпожа Мустафа го е казала, но не мога да коментирам думи на политическо лице", посочи още Гешев. Той посочи, че "Магнитски" е санкция с административен характер и няма юридическа и правна стойност не само у нас, но и според европейското законодателство. Българската прокуратура да предприеме действия на база на тези санкции би било нарушение на собственото, а и на европейското законодателство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каскета може да приключва каквото си иска, но хората се събудиха и ще приключат с тази престъпна организация рано или късно.
174
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С кюлчетата и еврата какво става? Кой е снимал тулупа гол? Коя е мата хари? С Мишо Бирата какво става? Тулупа каза че някой му е снимал чекмеджетата, и това е мата хари. Коя е мата хари?
173
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
190 Е и? Всеки има право да внася в съда жалби, искове, доноси. Това ченгетата от ДС добре владеят.
172
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че той боце сам си призна за мата хари, а каскета и подопечните твърдят ,че били фалшиви снимките. Никой не каза от НСО кой е влизал при боце и така си остана. Нямат срам.
171
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С кюлчетата и еврата какво става? Кой е снимал тулупа гол? Коя е мата хари? С Мишо Бирата какво става?
170
0
 
7
 
! Отговори
до 108 преди 1 година
Проследява се пътя на парите.Произхода на средства и разбирате кой е платил за покупката.Освен, ако един бивш водопроводчик от Сандански / бащата на манекенката/ може да докаже произхода на авоарите :)
169
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
185 Какво общо има тук, жената на Гешев? Като няма аргументи, започват обиди към хора, които нямат общо с темата.
168
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kakто побързах да зарадвам мажоретките на КаскетЯ още онзи ден, конгресмен Дйвидсън предстои да оглави две комисии в Американския Конгрес, едната отговаряща за санкциите по закона Магнитски. Предричам в скоро време вой и късане на ризи по студиа, ПИКливи медиЙ и форуми от отпадъците на Шайката. Ще си позволя да заявя, че този път Шайката ще получи доста евроатлантически крошета, най-вече отвъд Голямата локва.
167
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историята за къщата в Барселона и връзката на премиера Бойко Борисов с покупката й и с Борислава Йовчева чух от Владимира Янева, разказва в Тук и сега със Светла Петрова адвокат Румяна Ченалова. По онова време тя е съдия в Софийски градски съд, а Янева председател на съда. Ченалова не се съмнява в твърденията на шефката си, защото тогава тя е в близкото обкръжение на Цветан Цветанов, Бойко Борисов и Делян Пеевски. След това записът на подслушания разговор изтече, а прокуратурата не направи нищо съществено по разследването му.Има безспорни факти да се предположи, че има пране на пари. Тов
166
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
181 Това Асен Василев ли ти каза? Той е спец по извън съдебните споразумения. Ограбил е своя съдружник в лондонската фирма и за да не бъде съден, подписва споразумение със съда. Но това не отменя фактът, че е откраднал от съдружника си интелектуална собственост.
165
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а каскета има речник от общо 57 думи, тва било тъжно, онова било тъжно, мучи нещо, гледа тавана...тоя човек във всяка нормална държава може да е само шофьор на такси
164
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но, имайки зад гърба си политически сили (ГЕРБ, ДПС), Гешев се чувства достатъчно сигурен...А защо ги има зад гърба си? Защото е тяхно творение, те го издигнаха, за да ги брани. Той заслужи поста си с потулването на ролята на Пеевски във фалита и разграбването на КТБ, оттам е циментиран във властта си и никой не може да го мръдне, а задачата му е да пази мафията ГЕРБДПС.Докато се пазят взаимно, те са непоклатими.
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жената до главния прокурор Иван Гешев е направила впечатляваща кариера от танцьорка на пилон до адвокат, като пътьом е работила за лидер на организирана престъпна група и за фирма на Ковачки.Детелина Филипова Ханчева през 2002 г. влиза в новините като танцьорка в нощен бар в зимния курорт Боровец, похитена от известния самоковски бандит Юрий Галев. Инцидентът се случва на 21 срещу 22 януари 2002 г.Бойко Борисов, тогава в качеството си на главен секретар на МВР съобщава, че Галев ги е завлякъл от заведение в апартамент в София.Галев е арестуван първоначално по подозрение в отвличане и изн
162
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
175 Сайтът "Бивол" не е най-добрият източник на обективна информация. Дори напротив, Атанас Чобанов е шарлатанин, руски зет, който живее с руската си жена, чийто родител е свързан с КГБ, в Париж, на чужди разноски, или печели с измама пари. Работи за руските интереси. За него парите не миришат.
161
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иван Гешев: " Разследванията за къщата в Барселона и кюлчетата ще приключат до месец и нещо"И даже всички знаем как ще приключи !
160
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев е роден за слуга, той никога няма да допусне чорбаджията му да пострада. Да не говорим че го назначи хем без образование, хем без конкурис. Иван Гешев няма юридическо образование и това е ФАКТ.
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Нексо нищо няма да излезе и ще бъдем съдени като държава. Но какво става с Пеевски и залона магнитски?
158
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев е некадърник. То не е учудващо де, завършил е Симеоново. От полицай прокурор не става. Това е все едно от тираджия да направиш инженер ДВГ.
157
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има една обратнопропорционална зависимост: колкото по-некадърен в професията си е един човек, толкова по-голям популист е. Гешев е изключително малограмотен като юрист, но облечен в много власт и естествено - *** популист. Апогеят на самозабравата и тъпия му популизъм беше влизането в Президенството със своите преторианци. Но будната част от обществото му скочи и го нарита с протестите от 2020 г. (съвсем друг въпрос накъде се врътна Радев след това). От тогава насетне на тъпия популист Гешев му остана да ходи по ромските махали и да ги забълбучква как ще ги оттърве от ПТП-тата. Но, имайки зад
156
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
173 Nexo има седалище в България. Тя е международна платформа и затова, измамниците от нея, ще бъдат обявени за международно издирване, с Интерпол. Измамени са стотици вложители с немалко пари. Независимо, българи, или не.