Гешев: Коста Кънчев и Антони Тренчев от Nexo са обявени за издирване

Има защитен свидетел в разследването
Обновена: 21 яну 2023 10:33 | 21 яну 2023 10:33, Йоана Цонева
256
Гешев: Коста Кънчев и Антони Тренчев от  Nexo са обявени за издирване
Снимка: БГНЕС

По разследването Nexo вече има и защитен свидетел, съобщи пред БНТ главният прокурор Иван Гешев. Защитеният свидетел се притеснява и за сигурността си, заяви още той.

Коста Кънчев и Антони Тренчев са обявени за издирване, ще бъдат обявени и в Интерпол. Те могат да си позволят да са на приятни и топли дестинации по целия свят, заяви Иван Гешев, намеквайки за сериозните им финансови възможности. Иронично преди това главният прокурор коментира, че от разследването може да се направи извод, че конвенционалните валути не са в миналото, тъй като са установени сметки с преводи от крипто именно в конвенционална валута.

Споразумението в САЩ, сключено от Nexo, няма нищо общо с разследването за данъчни престъпления у нас и Европа. "Не знам защо у нас споразумението е нещо лошо, а в САЩ е нещо добро", коментира Гешев и посочи, че българската прокуратура, освен поздравлението, е "уведомила САЩ с информация за разследването на у нас". Той сравни ситуацията с "глоба за пресичане на червено, което не означава, че ще престанат да те разследват за извършено убийство". В този смисъл разследването у нас продължава, няма общо с констатациите в САЩ, а българските власти работят в тясно сътрудничество със службите във Великобритания.

Това е мащабно разследване, което ще отнеме време, предупреди главния прокурор и сравни разследването и за Nexo с това за Барселона, че и двете имат международен елемент, за което българските власти се нуждаят от съдействието на международните партньори, за да завършат разследването у нас, което е за пране на пари.

Още по темата
Иначе самият Гешев заяви, че като чуе думите "кюлчета" и "Барселона" отговаря по рефлекс, че не е наблюдаващ прокурор и не е наясно с развитието на разследванията. Въпреки това главният прокурор обяви, че разследванията са към края си и предстои да приключат в рамките на следващите седмици до месец.

Българската прокуратура и българските магистрати спазват законите до буква и точка, убеден е Гешев.

На въпрос за изказаната вчера критика от страна на американския посланик у нас Херо Мустафа, че при наложени санкции по глобалния закон Магнитски у нас няма нито едно разследване, Иван Гешев обяви това за фалшива новина. "Съмнявам се, че госпожа Мустафа го е казала, но не мога да коментирам думи на политическо лице", посочи още Гешев. Той посочи, че "Магнитски" е санкция с административен характер и няма юридическа и правна стойност не само у нас, но и според европейското законодателство. Българската прокуратура да предприеме действия на база на тези санкции би било нарушение на собственото, а и на европейското законодателство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пи Ар акция на Бойко и брат му Делян, гарнирана с кражби, за да е по-забавно. Вярното им куче Ванко Гешефт изпълнява всяка една заповед. Само Магнитски ще ги оправи тези закоравели престъпници
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Независим одитор на Дебелото момче ще проучи, за да може да открадне каквото може! Помните ли КТБ.. Виваком, Булгартабак, Техномаркет, Петрол, Дунарит и много други
13
4
 
7
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
А Ристю Фашиста ще го търсят другата седмица. Като му изтече дупетатския имунитет.
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както винаги за грешните сметки на ГешевоБойкотурата ги плаща Данъкоплатеца бедния работещ в България. Справка десетки загубени дела в Страсбург и Българския съд от Гешевтурата за безсмислени обвинения, тормоз над граждани, фирми и държавен рекет.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През последните години, когато прокуратурата започне разследване, в което се засяга нечий финансов интерес, чуваме нападки и обвинения. - Ми последните години не сте доказали пред съда нищо..ей този лош съд, нищо че доказателства няма и всичко е с цел заграбване на бизнес! А България я съдят за милиони всяка година, само Божков миналата година спечели всичките си дела срещу България още в нашия съд, за ЕСПЧ не ми се мисли колко ще ни издъни.. Ами Арабаджиев, Бобокови и т.н., какво доказахте ?
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тренчев-баща е известен като агент Петров на Второ главно управление на ДС. Работил е в мисията ни в Бон, където е роден синът му Антони Антониев Тренчев. Антони Тренчев баща е дългогодишен съдружник сБойко Борисов,ген. Чавдар Черневи други мрачни фигури на прехода, показа проверка на Биволъ във фирмените регистри.Консултант по сигурността на щат в Nexo е друг ортак на Борисов и ДС-офицер Владимир Петев. Самият Борисов е откривал бутик на майката на Тренчев Илияна Алипиева.По това време бъдещият главен секретар на МВР и премиер на България се занимава с охранителен бизнес и
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Ню Йорк претенциите към nexo са доста скромни - нарушения на лицензионния режим. Нр се искат нито арести, нито екстрадиция. Това е димка на гешефтатурата и мръсната игра на герб. Бойко е съсипал съдбите на много хора и знае че без властта ще го застрелят като куче.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои са далаверите на Нексо?Държавни поръчки, кражба на пари от магистрали и ремонти, работа с бюджетни пари?
7
9
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Най-важното е, че Гешев подпука Чашков с 19-те имота. Кеф :)))))))))))))))))))))))
6
4
 
13
 
! Отговори
д преди 1 година
гешеФ я кажи за осемте джуджета бе? А нещо да кажеш за ДП1?
5
2
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
българските власти се нуждаят от съдействието на международните партньори, за да завършат разследването у нас, което е за пране на пари -----////----- Този ченгесар е потомствен милиционер, влязъл в милиционерско училище още през комунизма, за да защитава властта на русофилската Комунистическа партия от Народа. И баща му е бил милиционер. И брат му е милиционер и служи при моралния из род Румен Радев. Толкова за привързаността му към демократичната идея, толкова за усета му за морал и право.
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този елементарен човек, който по някаква случайност стана прокурор, продължава да ни излага пред света.
3
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нексо да платят и на България 45 милиона.Няма да е зле.Нека вземем пример от американците!Те там прекратиха разследването срещу пари.Какво пречи и Гешев така да направи?С 45 милиона нещо ще построят после.Няма само американците да намазват...
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом са обявени, значи няма да ги намерят.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И братя Галеви са обявени за издирване. Е и?