Денков: Вероятността да имаме кабинет с втория мандат не е особена висока

Влизането в еврозоната и Шенген са невъзможни без редовен кабинет, посочи Асен Василев
17 дек 2022 20:22, Красимир Ангелов
141
Денков: Вероятността да имаме кабинет с втория мандат не е особена висока
Снимка: БГНЕС

"Винаги съм се стремял да бъда реалист и това означава, че вероятността да имаме кабинет с втория мандат не е особена висока". Това заяви на брифинг в Пловдив номинираният за министър-председател от "Продължаваме промяната" Николай Денков.

Още по темата
Според него обаче все още има такава възможност. "Усещането ни е, че повечето партии не искат да отидат на избори", посочи той. Сигурен съм, че ГЕРБ биха могли да се включат в процеса, видяхме, че БСП имаше някакви очаквани коментари, свързани с техните политики, а подходът на ДПС не е много ясен и предстои да видим следващата седмица, допълни Денков.

Той коментира, че процедурата по съставяне на правителство има три етапа - списък от цели и задачи, уточняване на това кои са партиите и по какъв начин те биха се включили в процеса. Третият етап е свързан с това как да бъде оформена подкрепата - какъв документ ще се подпише и персоналният състав на кабинета. Представихме началния списък и дадохме няколко дни на другите партии, за да ги разгледат и да решат дали искат да се включат в процеса, коментира Денков, цитиран от БТА и уточни, че към момента не се обсъжда кабинет.

По думите на Асен Василев всички български граждани знаят защо е важно да има правителство. Влизането в еврозоната и Шенген и провеждането на устойчива политика са невъзможни без редовен кабинет и работещ парламент, допълни бившият финансов министър. Той подчерта, че относно грешките, ще бъдат една идея по-малко доверчиви и по-смели при смяната на кадри, които са политически обвързани.

Академик Денков ясно показа как още на първия ден от номинацията му успя да покани на една маса всички партии освен "Възраждане" и въпреки, че някои от тях отказаха в началото, той каза, че вратата за тези разговори продължава да е отворена, коментира Кирил Петков.

Той подчерта, че това, което ще повторят при евентуален кабинет, воден от тях, е пълната непоносимост към всякакви корупционни практики. Политиката и стабилността не могат да имат цена на база на корупцията, това ще бъде приоритет, категоричен бе Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари