Борисов за газа: За дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата

От служебния кабинет да обявят търг за 10-годишни доставки на втечнен газ, поиска лидерът на ГЕРБ
31 юли 2022 12:01, Елка Василева
354
Борисов за газа: За дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата
Снимка: архив, БГНЕС

"По време на нашето правителство България стана най-голямата газопреносна страна на Балканите. Само за няколко дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата. Когато бяха най-тежките години за него, направих във Варна среща на ЕС и оправихме отношенията. Да не ми е било лесно? Толкова тежки бяха отношенията". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на Изпълнителното бюро на партия след среща, свикана от Борисов, за да търсят изход от газовата криза.

"Аз не съм човек, който по време на криза търси оправдание. Обръщам се към нашите политически опоненти да спрат да лъжат и да търсят оправдания. Пълен провал са и всичките им ходения в Баку -  договорени са на 180 евро цена, ние го договорихме на 30 евро цена. Когато започнахме да правим „Александруполис“ на гола поляна, ние купихме 20% и резервирахме капацитет. Ние проектирахме, финансирахме и построихме точно толкова, колкото Кирил Петков ходи да върти крана", каза още тя.

Още по темата
На брифинга присъстваха и Делян Добрев и Томислав Дончев. Делян Добрев от своя страна заяви, че газът е с 30% по-скъп.


„За българския народ едва ли имат значение безпочвените обвинения на едни или други в корупция", каза още Борисов.

Според него в момента на България й извиват ръцете.

И се обърна към останалите политически партии, като заяви, че за съюзник ще считат всеки, който подкрепи първите документи.

„Както ги подкрепихме за изгонените руски дипломати, за Македония и оръжието за Украйна. Предлагаме да бъде приет първи закон за 100% диверсификация на газ от "Газпром". Още сега от служебния кабинет да обявят търг за 10 г. за доставки на втечнен газ. За да може бизнесът и домакинствата да знаят за колко ще купуват газа", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Има силни могъщи български компании, които могат да доставят газ. Диверсификацията позволява те да докарват газ. Да се съсредоточим към добив на български газ. Втори закон - таван върху цените на горивата от 2,70 лв. Трето - втората част на ескадрилата Ф-16. Или ще се модернизираме с най-добрите самолети, или нещо мислят друго да правят. Четвърто - 100% диверсификации на руското ядрено гориво. Пето - да се спре издевателствата с цената на тока“, допълни още Борисов.

По думите му, ако е вярно, че Путин генерира най-голямата корупция чрез "Газпром" в България, това е начин да се спре.

От „Газпром“ и от „Лукойл“ българите губят по 20 милиона лева на ден, каза още Бойко Борисов.  

Делян Добрев заяви, че в ГЕРБ са получили „от гражданин писмо, изпратено от „Булгаргаз“ до Български енергиен холдинг“, в което се казва, че има оферта и се иска одобрение на офертите, дават се сравнения на цените и се обръща внимание, че няма къде да се разтоварят корабите. Ние днес не знаем дали правителството е приело офертата за седем кораба и, ако е приело, къде ще ги разтоварва, допълни Добрев. По думите му официалният посредник на „Газпром“ се завръща и резултатът е, че газът е с 30 на сто по-скъп. Според Добрев „правителството, което се прави на евроатлантическо, излиза, че работи за „Газпром“ и за „Лукойл“. „Газпром“ и „Лукойл“ не са печелили никога толкова, колкото печелят сега", допълни Добрев.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
11
 
! Отговори
Знаеме туркобойко преди 1 година
Ангела Меркел като държавник в последното си изказване за ГЕРБ каза перфразирано точно това::"Не забърквайте Германия с турскоаиатския аутсайдер Бойко М.. Борисов с когото нямаме и не искаме да имаме нищо общо а го използваме само като посредник с турците и ислямизма"
85
4
 
8
 
! Отговори
ВИС преди 1 година
"Бойко, бандит, стига геноцид"Стар ***, защото ако си млад имаш време да се научиш, но като остарееш, това 'ше е.
84
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе на тоя Бойко няма ли кой да му напомни, че газопровода Турски поток съществува точно благодарение на Бойко. Ако небеше ходил да козирува из посолствата, това щеше да е наша тръба. Ега ти лицемера нагъл.
83
5
 
16
 
! Отговори
Охлив преди 1 година
Вече газ пикае, то можели дайте му барем да е начелник на пътното.
82
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов, виж как даваш храна на Парапета Лена да се гаври с теб! Пита те къде си бил 12 години и ти написала в стила на Черепа хаштаг:политициотминалото. Бойко, тези хора са НПО. Нямаш нищо общо с тях. Разкарай ги! Херо Мустафа ще те сготви като те кара да се коалирали с тях. Киро и Лена сега ще направят предизборната си кампания на твой гръб. Единствения коз, който имат БСП, Киро, Лена, Асен и Лорер е Бойко Борисов. С говорене против ГЕРБ и с фалшификати станаха първи Киро и Асен.Разбираш ли?
81
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Улиците по селата не са асфалтирани, почти всеки ден седим без ток или вода. Нищо за народа не направихте за годините на власт. Да не говорим за цялата страна.
80
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека оставим България да се срине. Иначе не може да се почне начисто. Всеки опит да се извади държавата от помията на посткомунизма само ще доведе до нови кражби от архитектите на прехода. И ако след сриването финансово, българина не му е дошъл акъла в главата - просто няма място на цивилизованата земя, има и друга - при колхозниците, лагерите водката и пияните рускини. Поняли?
79
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов, нищо не прави. Не ти трябва, нищо, бе човеко!!! Остави всичко да заринат! Остави ги да потопят България и да я фалират! Херо Мусака ли ти казва да седнеш на масата за голяма коалиция? Не прави нищо. Никаква коалиция не ти трябва с никой. Спечели и управлявай! Ако не можеш сам, не ти трябва с никой общо управление. Кучетата общото месо не го искат. Народът е мъдър. Казал е също, че на вълка му е дебел врата щото сам си върши работата. Не се занимавай с Демократична Бухалка или Промяната!
78
13
 
22
 
! Отговори
Мутромилиционерът преди 1 година
По добре да се разбере с Бай Ставри за следващите 20- годинки!
77
10
 
16
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Бойка кадъна ще се примоли на господаря си Ердоган докато мачкат чаршафите да даде малко газ, че да могат българите да плащат за посещенията на Бойка кадъна в харема на Ердоган. Тази кадъна себе си продава за малко власт, че вас ли няма да продаде? Тази кадъна е най голямата напаст за България.
76
6
 
18
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
ТАКИВА ЛИ ПРОСТАЦИ КАТО ТЕБ ГЛАСУВАТ ЗА ПОДМЯНАТА БЪЛГАРИТЕ МНОГО НИСКО ИНТЕЛЕКТУАЛНО НИВО
75
3
 
1
 
! Отговори
АТИНЯНКАТА ТАИС преди 1 година
До ДЖОН ЛАУРИОНАИТИС__ ЗАТВАРЯЙ СИ ГАГАТА ДА НЕ ДОЙДЕМ СЪС САШО ЯХНАЛИ БУЦЕФАЛА!!!
74
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТ ФЕСТИВАЛА НА ЛЪЖАТА В АБЪРДИЙН ОТПРАВЯТ ПОКАНА КЪМ БУДА ЗА ПОЧЕТЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЛЕДВАЩОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА И ГО УДОСТОЯВАТ С ТИТЛАТА ВЕЛИК ПЕР НА ЛЪЖАТА. CONGRATULATIONS !!!
73
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спешно на протест пред прокуратурата. Римлянин със сто кражби е бил на свобода и е убил собственик в дома му при 101 кражба в село Струмяни. На протест пред прокуратурата, стига с прокурорския произвол. Как може със сто кражби да се прекратяват дела и да не се дават на съд.
72
10
 
12
 
! Отговори
Хриси преди 1 година
Брей каква любов към вождовете на ,,промяната".Електората вярва безпрекословно на лъжите им- и ще студува, и ще мизерства,и ще го дерат с високата инфлация но той ще им вярва и ще ги обича ,защото в името на любовта трябва да се правят компромиси.Да живее тази нечувана любов
71
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как дни требет ти 15 минути. Само се обръщаш навеждаш се и казваш силно. ДАВАЙЙЙ КОМШООО ОГЛУ. И после щи пусне газчица по тръбата анадолска.
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами пак се разбери :)
69
1
 
2
 
! Отговори
моч преди 1 година
До магаревъд........интелектуалния дефицит , с който разполагате едва ли Ви позволява да разделите две кила трици на три магарици , освен ако не вярвате дълбоко в идеята ,че обитателите на дебелото ти черво се наричат магарета......Ако последното е вярно , следва , че главата Ви също е пълна с магарета.......това пък обяснява всичко останало !
68
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че е Бокича, щото иначе как щеше да се върти Земята и да изгрява слънцето.
67
4
 
11
 
! Отговори
Рано е преди 1 година
Още за белио Конь, Бойче. Чакай да мине зимата. Да станат скъпи държавните заеми, да ни падне кредитния рейтинг, да спрат големите предприятия, да сложат режим на тока, да няма за отопление ... тогава седлай - ама дали ще искаш