Хаджигенов: 13 месеца продължи издирването на тези дискове

Никой не ми ги е дал, заяви депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!"
15 авг 2021 14:02, Петя Славова
124
Хаджигенов: 13 месеца продължи издирването на тези дискове
Снимка: БГНЕС

"Никой не ми е дал записите. Издирването на тези дискове продължи почти 13 месеца. Откакто е създадена комисията получих съдействие на МВР и с тяхна помощ издирихме 15 диска до момента. На последната локация, която им подадох, намерихме тези дискове - в СДВР". Това заяви пред БНРНиколай Хаджигенов, депутат от ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

На заседанието на парламентарната комисия, която проверява данни за полицейско насилие на миналогодишните антиправителствени протести, бяха показани видеокадри, на които се вижда как полицаи ритат и влачат протестиращи, преди да им поставят белезници. Видеото е без звук и е от камера, разположена на сградата на Министерския съвет.

Още по темата

"Това е презапис на презаписа, т.е. оригиналите на тези неща все още трябва да се съхраняват в НСО. Те са копирани още миналата година и са изпратени в СДВР за целите на прословутата дисциплинарна проверка. Дали са стигнали до прокуратурата нямам представа, но днес в-к "Сега" дава информация, че по делото на комисар Андонов, с което той обжалва дисциплинарното си наказание, са били приложени, което означава, че прокуратурата знае за тия неща", обясни още Хаджигенов.

Той подчерта, че записите от охранителните камери са били необходими, за да могат да се използват за целите на правосъдието.

"Служебният министър Бойко Рашков не беше гледал тези записи, той не е в състояние да отвори всички случаи, защото трябва да знае за тях. Тук влезе в ролята си комисията, която да събира официална и неофициална информация и да я подава на Бойко Рашков. Той не напразно определи екип, който да работи само с нас. ... Това е абсурд, защото МВР е създадено, за да брани властта от гражданите", заяви Николай Хаджигенов.
По думите му на другите дискове са записи на МВР, които са "като пресяти, там няма нищо":

"На 2 септември все едно не се е случило нищо. Камерите на МВР са запечатали всичко, в някои случаи използваха по 50-ина камери. Изведнъж в записите на МВР най-важните неща ги няма".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
22
 
11
 
! Отговори
митко преди 2 години
Затвор за мутрокомунистите Бойко Борисов,Младен Маринов-Мето и носа Терзийски.Това са утайките на обществото.Да се бият вързани хора и да казват,че няма нищо..........нямам думи.Във вторник сутринта-всички пред парламента.
48
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 52Аз харесвам Радев, ама да ми показват лек бой над наркоманчета след 1 година, досега що мълчаха :)) Онова лапенце, дето родителите му са потомствени комунисти, да благодари на полицаите, че не са го утепали :))) Хвърлят бомбички, псуват, мислят се за некакви ка тили, същевременно очакват ченгетата да ги галят с перце....хахахаха :))
47
9
 
22
 
! Отговори
Радевата Зима ! преди 2 години
Задава се Радевата зима и почнаха с димките !
46
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов ще се върне с или без записи! Народът видя и разбра ,че опозицията води единствено компрометираща война,лъга,руша,петня и манипулира обшеството.Те друг коз нямаха ! България се развиваше и те нямаха избор ,за да насочат атаките към липността Борисов.Изминаха 5 месеца на неадекватност,циркове,дилетантщина.Подиграват се с народа! Толкова е прозрачна жаждата им за власт,че и сляп ще ги види какви мошеници са! Борисов в единственото спасение на този етап !
45
8
 
22
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
А записите с насилието на протестиращите срещу полицаите къде са, Хаджи.?
44
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като има подобия на човеци, защитавайки тези действия, значи, че наистина сме мутренска държава. Бляк.
43
7
 
26
 
! Отговори
А, преди 2 години
Другите дискове открихте ли ги? Онези на които сте вие и хвърляте павета и какво ли не срещу полицаите, а оня запис , на който искахте да горите живи полицаите? За тези действия, кой ще носи отговорност?
42
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големия въпрос е какво МВР ни трябва? Частно МВР охрана на ГЕРБ? МВР биячи? МВР криещи се да глобят в храстите? Или МВР разкриваща престъпления? МВР спиращи мигранти още на границата? МВР с присъствие в ромските махали? МВР което помага възрастни да пресекат улицата?
41
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като ИТН се провали, се започна да се показват кадри от миналогодишните протестите с полицейско насилие. Според мен това се прави с цел да печелят гласове като настройват хората против ГЕРБ, защото се страхуват, че на следващите избори може би през октомври, ГЕРБ ще спечели и ще управлява.
40
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога полицията в България няма да бъде респектираща институция ако такива като Хаджигенов я използват с цел компрометиране на ръководителите й! Навсякъде по света действия като тези на провокаторите се наказват с "възпитателна" физическа сила.Получили два-три ритника и вече вой до небето.Какво да ги правят! Да им вземат Макдоналдс? С тези ограничени права на полицаите ,чакайте престъпниците и гамените да се кротнат.Утре някой наркоман ще посегне на вашето дете,тогава друга песен ще запеете.
39
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе признавам ви пиратката. Здрав дим вдига. А под дима се прави опит да се скрие, че служебното опоска целия бюджет до декември за някакви 3 месеца. Заложиха мина до мина на правителството, което трябваше да е на Слави. И ковид вълна му спретнаха. Но не би! Сега понеже не е Слави управляващ, а все още са радевци и БСП и хвърлят пиратка сред димка, за да не видим истината. Е, може и да не я виждаме много ясно, но пък я подушваме. Здраво смърди!
38
5
 
16
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Е тук удряме дъното на простотията. Осъдете ги и ги уволнете два пъти полицаите за кефа на протестарите.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало е и други любителски записи. Не от камерите.
36
2
 
21
 
! Отговори
Голям лъжец преди 2 години
Ами тия скрити записи били разглеждани вече в съда преди една година !
35
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Луд умора нямаАз не съм гербераст, просто гледам реално на нещата, гледай видеото отново, ще видиш че си беха като шпиц команда, някои полицаи си криеха лицата, щото знаеха за камерата, не са мислили, че след година ще си избършат ръцете с тях :))))
34
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оказа се, че Хаджигенов лъже: тези записи са били налични и използвани при прокурорските проверки.
33
6
 
25
 
! Отговори
ФИЛМОВА КЪЩА-ДС преди 2 години
Е ПРОДУЦЕНТ НА ФИЛМА"БИЯТ ПРОТЕСТЪРИ'"..... ХАДЖИГЕНОВ Е ТЕХЕН ДИСТРИБУТОР.
32
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте сега, нещо го омотахте. Това било запис на презаписа!!!, при това направен от МВР! Ама било скрито!!!!, ама вие сте го имали??? ама Рашков не знаел за него??? нищо че е запис на МВР, ама не точно запис, а запис на презаписа??!!??!! Хаджигенов ти чуваш ли се като говориш?
31
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпроса е за какво съществува МВР? За да пази Бай Тошо 2 (Борисов) или за да е стожер на правовата държава и законността?????
30
23
 
4
 
! Отговори
Луд умора няма преди 2 години
Герберът здравата се е мобилизирал във форума. Ръси простотии и защитни опорки в стил Сачева-Биков. Ако някой да Ви хване IP-то, с удоволствие ще гледам следващите записи, сами се сещайте кои ще са битите. Мераклии да Ви го причинят - бол.