Хаджигенов: 13 месеца продължи издирването на тези дискове

Никой не ми ги е дал, заяви депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!"
15 авг 2021 14:02, Петя Славова
124
Хаджигенов: 13 месеца продължи издирването на тези дискове
Снимка: БГНЕС

"Никой не ми е дал записите. Издирването на тези дискове продължи почти 13 месеца. Откакто е създадена комисията получих съдействие на МВР и с тяхна помощ издирихме 15 диска до момента. На последната локация, която им подадох, намерихме тези дискове - в СДВР". Това заяви пред БНРНиколай Хаджигенов, депутат от ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

На заседанието на парламентарната комисия, която проверява данни за полицейско насилие на миналогодишните антиправителствени протести, бяха показани видеокадри, на които се вижда как полицаи ритат и влачат протестиращи, преди да им поставят белезници. Видеото е без звук и е от камера, разположена на сградата на Министерския съвет.

Още по темата

"Това е презапис на презаписа, т.е. оригиналите на тези неща все още трябва да се съхраняват в НСО. Те са копирани още миналата година и са изпратени в СДВР за целите на прословутата дисциплинарна проверка. Дали са стигнали до прокуратурата нямам представа, но днес в-к "Сега" дава информация, че по делото на комисар Андонов, с което той обжалва дисциплинарното си наказание, са били приложени, което означава, че прокуратурата знае за тия неща", обясни още Хаджигенов.

Той подчерта, че записите от охранителните камери са били необходими, за да могат да се използват за целите на правосъдието.

"Служебният министър Бойко Рашков не беше гледал тези записи, той не е в състояние да отвори всички случаи, защото трябва да знае за тях. Тук влезе в ролята си комисията, която да събира официална и неофициална информация и да я подава на Бойко Рашков. Той не напразно определи екип, който да работи само с нас. ... Това е абсурд, защото МВР е създадено, за да брани властта от гражданите", заяви Николай Хаджигенов.
По думите му на другите дискове са записи на МВР, които са "като пресяти, там няма нищо":

"На 2 септември все едно не се е случило нищо. Камерите на МВР са запечатали всичко, в някои случаи използваха по 50-ина камери. Изведнъж в записите на МВР най-важните неща ги няма".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
6
 
16
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 2 години
,ше се прави ли следсвен експеримент ?Ако се прави да дойда аз да те полея с ур?на и да видя как ще реагираш .Ти колко си долен ,наглецо!
68
11
 
32
 
! Отговори
лъжци преди 2 години
Не залъгвайте народа, няма никакво насилие, насилието е в болните мозъци на Лъжикян, Галевица, крушовската ***, Христо Маджото и други като тях. Къде са парите, които ГЕРБ остави? Откраднахти ли ги? Радев събаря държавата , а тези юнаци му помагат.
67
7
 
17
 
! Отговори
Справедливост преди 2 години
А и прави са тези които пишат, че новите партии на т.н. протест, а и ГЕРБ вкл. се видя колко струват и колко мислят за народа. Единствената борба е за милиардите от Европа, а народът ни бе да мре гладен.А новите от служебното правителство и те същите. Кой *** оставя печеливш бизнес и отива да работи за 5000 лв. и да го плюят отвсякъде.
66
3
 
6
 
! Отговори
петър славов преди 2 години
Моят идол не е Путин и аз не мечтая за твърда ръка,нито съм си бил жената и децата,нито одобрявам станалото,само констатирам какво е положението в мъжкарската анти джендърска България където бияча е герой и децата мечтаят да станат мутри.
65
8
 
26
 
! Отговори
111 преди 2 години
Хаджикян и Бабикян са лъжци.
64
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжигенов ОТНОВО излъга: тези записи са били налични и използвани от прокуратурата при разследването на събитията. Не е имало никакво "криене".
63
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми отговорихте какво МВР искаме да имаме? Харесва ли ни настоящото МВР? Аз не искам да имам мутренско, мухлясало, милиционерско МВР тип социалистическо като в последните 12 г
62
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгарийо, за тебе те удряха! Една мафия беше ти за тях! А сега от чалгари и мафиоти разногледи те станаха и кого да бият не разбраха, всички ще ядат пердах!
61
7
 
21
 
! Отговори
Справедливост преди 2 години
На протестите имали насилие над деца и български граждани. Искам да попитам господата от ДБ, ИТН, ИМВ, полицаите не са ли деца на някои родители и не са ли български граждани, призвани да защитават държавата от въстанията и погромите на Хаджигенов и компания. Когато някой се опита да те набие, обгази или запали, нямаш ли право да реагираш. Колко от вас ще стоят без да реагират и защитят. А и всеки подложен на такива обиди и деяния не би издържал и в един момент нервите му да не издържат.
60
8
 
17
 
! Отговори
петър славов преди 2 години
Чудно нещо е това българина.Идол му е Путин,мечтае за здрава ръка а пък не може да търпи на бой. Ами тя здравата ръка върви в комплект със здрав бой бе.
59
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 74Народа се присмя на Славчо, затова изкараха записите, че иначе тотална скръб......хахахаха :))) Удариха кьоравото от ДС, както се казва :)))
58
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, 13 месеца, а как сме ги виждали още миналото лято? Има по важни неща да решават, не се правете на ударени!За тези си действия вече има наказани полицаи, а за простотиите, които се вършеха начело с теб, няма нито един наказан. Вършете си работата, за която сте избрани и не търсете под вола теле!
57
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълното чекмедже със злато на Борисов. Ето това пази 12 г МВР
56
12
 
28
 
! Отговори
Къде са парите ?!?! преди 2 години
Радев профука парите и сега ни пробутва изтърканата мантра за насилието на протестите на платените агитки на Божков !
55
9
 
23
 
! Отговори
Полицай преди 2 години
Много често чувам " полицията не си върши работата".А знаете ли колко е ограничен от към права да си свърши работата един полицай ?! Знаете ли,че при арест полицая пише обяснения повече от арестувания? А знаете ли защо е така ? Заради такива като Хаджигенов,които само чакат удобен момент,за да компрометират нечие управление.Снощи бях на сигнал за дом.насилие.Законодателно нишо не може да се направи на пияндето.Но ако му хвърлиш един здрав пердах,дали ще посегне пак на жена си и детето си ?
54
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На протестите миналата година имаше насилие над полицаите, а не полицейско насилие.
53
11
 
29
 
! Отговори
ВИДЕНОВАТА ЗИМА... преди 2 години
ЩЕ НИ СЕ ВИДИ, КАТО РАЙ, СРАВНЕНА СЪС "РАДЕВАТА ЗИМА"....... О С Т А В К А..!!!!
52
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое МВР защитават троловете на ГЕРБ? МВР на Младен Маринов и Борисов? МВР което подслушва и бие българи, а пуска мигрантите и пие уиски с мафиотите?
51
5
 
23
 
! Отговори
АКТУАЛИЗАЦИЯ БЮДЖЕТА преди 2 години
...... ТВЪРДО НЕ..!!!.............. НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ В РЪЦЕТЕ НА ВОЕННИ БАНДИТИ...!!!
50
0
 
8
 
! Отговори
До Митко преди 2 години
Мите,защо си пишеш името с малка буква ?