Маринов: Ще съдя всички, които твърдят, че съм укривал данни за престъпление

Бившият вътрешен министър заяви, че осъжда всякакви прояви на насилие
Обновена: 15 авг 2021 10:07 | 15 авг 2021 10:05, Петя Славова
376
Маринов: Ще съдя всички, които твърдят, че съм укривал данни за престъпление
Снимка: БГНЕС

Кадрите с полицейско насилие от протестите миналата година предизвикаха вълна от коментари. Бившият вътрешен министър Младен Маринов заяви категорично във Facebook, че ще съди всеки, който твърди, че е укривал данни за извършено престъпление. В профила си в социалните мрежи той заяви категорично, че осъжда всяка проява на насилие. Ето какво гласи и поста му:

"Като полицай от кариерата категорично осъждам каквито и да е прояви на насилие! Поради тази причина още в нощта на 10 юли 2020 година, когато ми станаха известни видео материали, заснети и разпространени от граждани в социалните мрежи и съдържащи данни за превишаване и злоупотреба с правомощия от страна на полицейски служители, разпоредих на главния секретар на МВР и на директора на СДВР, към онзи момент, да бъде извършено пълно и обстоятелствено разследване на тези данни. Разпореждането ми бе ясно и категорично – проверката да бъде извършена в максимално кратките срокове, разрешени от закона, да бъдат взети (ако бъдат установени нарушения) съответните дисциплинарни мерки, а при установяване на данни за престъпления, съответните материали да бъдат изпратени на прокуратурата по компетентност.

Това бяха и продължават да бъдат законовите правомощия на министъра на вътрешните работи за разрешаване на подобни случаи.

Още по темата


Подадох оставка като вътрешен министър на 24 юли 2020 година. Само 3 дни по-късно – на 27 юли 2020 г., новият вътрешен министър обяви пред медиите резултатите от приключилата вътрешна проверка, взетите дисциплинарни мерки (включително, една от които е с негов акт), както и, че материалите са изпратени по компетентност на прокуратурата."

Той бе категоричен, че по никакъв повод през кариерата си като полицай не е укривал  данни за извършено престъпление. "Народни представители и лица, които твърдят, че съм укривал данни за престъпления в качеството ми на вътрешен министър, ще трябва да докажат тези свои твърдения пред българския съд. Призовавам разпространените в петък от временната парламентарна комисия видео кадри да не бъдат използвани за нагнетяване на политическо напрежение и омраза в българското общество."

Маринов заяви, че не приема превишаването и злоупотребата с полицейски правомощия, както и противозаконни действия, извършвани срещу полицейски служители, изпълняващи своя служебен дълг.

Също така заяви, че този случай не трябва да се приема и да се превръща в престъпно клеймо за всички десетки хиляди български полицаи - мъже и жени, които достойно изпълняват своя полицейски дълг.

"Нека този случай не влияе и върху обективността при разследване на случаите на пострадали полицаи при изпълнение на служебните им задължения. Защото именно те издържаха на провокациите и нападенията през миналата година, станали пред очите на цялото българско общество, като така запазиха гражданския мир в Република България!", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДАЙТЕ ДА ГО СМЕЛИМ ТОЯ МЕНТАК ОТ БОЙ
262
8
 
3
 
! Отговори
До 335 преди 2 години
Кои деца са бити? А, да, сетих се... наследника на комунисти и сам той председател на младежкото БСП в Благоевград беше пристигнал на протеста, за да плюе и рита полицаи! Ние, нормалните хора, не жадни за власт, напълно подкрепяме полицаите! А, вие комунистите, без преврат не може да помиришете власт!
261
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 333... Кой си пък ти да кажеш, че излишно се раздува? Твоите деца ли са пребили? Егати наглостта.
260
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такова поведение на Младен Маринов направо си е покана за гражданска война. Ем виновен, ем нахален!
259
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има производство в прокуратурата още от миналата година... Напълно излишно се раздува случая с цел отклоняване на вниманието от кризата в парламента и държавата... Евтини комунистически номера на Чорапа и ЧашкоФ....
258
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не ги гориме на площада като вещици от ГЕРБ. Те нали виждате как третираха народа какво има да се чудиме един по един пандела и докога със тази нагла мафия Герб са Гешев е Пеевски,Доган,Костов Там на прехода мафията какво правиме иначе играм си на държава ли още?
257
4
 
10
 
! Отговори
До 317 преди 2 години
*** си прегледай болния мозък!Харвардските измамници не ни трябват.Те се нагушиха като за последно,лъжат и мажат сега им е паднало.Скоро ще фалират ББР,дърпат чрез техни фирми като невидели,а и много,много други неправомерни схеми.Само *** може да ги иска.
256
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Данни за престъпление срещу държавата и обществения ред има,но по мутренски целят да изопачат,че на "мирния" режисиран протест от кукловодите ОПГ е имало полицейско насилие,а реално беше насилие и вандализъм срещу полицаи охраняващи държ.институции и общ. ред.И фотографите използвали провокатори да се търкалят дрогирани да предизвикат за снимки,да покажат предисторията,а не крайния ефект.Др.Йончева крадлата с цялата наглост ще води от ЕК за полицейско " насилие",чуди се как да отърве да не плаща
255
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагли, наглин мутри пеестъпни. Марш в затвора
254
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Абе на тези от ГЕРБ не им ли свършиха парите за ***....
253
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Петров. Идеята на "поръчащия музиката" е да се скандализира общественото мнение чрез купени медии и платени ***.Това е и причината вандалите да не бъдат съдени, за да бъдат поощрени за окончателното съсипване на страната ни.Мислите ли, че лузери като шведското трио, сестра Галева или Смешника от Учиндол щяха да са на линия без пари?
252
2
 
7
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Какво е това словоблудство! Как е възможно да изкривявате истината.Колко полицаи,които бяха пред НС с предпазни щитове пред гърдите си,за да защитават НС от влизането и вандализма в НС бяха замервани с павета,камани и други пособия подготвени от предния ден.А инициативата на престъпните елемент да запалят сламата под кракат им...от лумпенизирани младежи...А защо не се сещате за ранените полицаи,част от които и днес са на лечение.Защо сте пристрастни.Каде ви е обективността
251
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, колко съдебни дела ще бъдат спечелени и колко уволнени хора ще бъдат върнати на длъжностите им. Тия от "пуртесту" трябва да платят разходите за тоя цирк.
250
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малтретирането на полицаи целенасочено и умишлено от платени от.репки на криминалните олигарси превратажии трябва да бъде осъдено и изобличено.Да се говори много повече,отколкото тия дето скълъпиха тази грозна инсценировка .Не може сулю пулю дежурни платенки да се ползват системно за репресии на който криминал му в удобни.
249
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля се на всички богове момчетата от служебното да направят партия, а да не ни теглят една и да си отидат на Запад. Тогава жална им майка на такива мафиоти
248
4
 
9
 
! Отговори
Мутри ВЪН!!! преди 2 години
Мутрата Маринов е обул жълто-*** кюлоти, ще на вести бай Ставри в ПАНДЕЛАТА!!! А там закоравелите рецидивисти така ще му се израдват, че бързо ще излезе по МАЙЧИНСТВО!!!
247
2
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Този е станал квадрат
246
2
 
12
 
! Отговори
просветен преди 2 години
*** мутро, кого ще съдиш?? Теб трябва да те съдят, гнусно СИК-аджийско изчадие, шофьор на мутрите! Ако няма държава и правосъдие на българската земя, то БОГ ще те съди, и ще накаже теб или децата ти
245
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сашо Сладура"да се изправят срещу истински мъже" .. ще се изправят те, първи ще подвият опашки, както когато безчинстват ***-те. Много силни, 20 срещу две деца - изключително достойно
244
3
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Не е укривал данни,а направо е извършвал престъпления.