Надежда за Перник: Режимът може да падне до края на януари

Кабинетът отпусна 30 млн. лева за решаване на водната криза
30 дек 2019 18:50, Красимир Ангелов
259
Надежда за Перник: Режимът може да падне до края на януари
Снимка: БТА

До края на януари, ако Господ е с нас, режимът на вода в Перник може да бъде отменен, заяви пред журналисти в МС министърът на икономиката Емил Караниколов. Той заяви това, след като кабинетът извънредно прие постановление, с което се отпускат 30 млн. лева за решаване на водната криза.

За да бъде отменен водният режим е нужно в язовир "Студена" да се вливат 500 - 900 литра на секунда, каза още той.

Още по темата
С тези пари, отпуснатите за решаване на проблема, финансови средства стават близо 35 млн. лева, каза премиерът Бойко Борисов. Решението е добър подарък за кмета на Перник Станислав Владимиров, който днес има рожден ден, каза Борисов и двамата си стиснаха ръцете.

Парите, които МС отпусна днес, са за ремонт на пречиствателната станция, нов магистрален водопровод и за ВиК мрежа в града, за да се намалят големите загуби на вода. Ремонтът ще се прави от държавата фирма "Монтажи". Нейните машини ще работят утре до 16:00 часа и на първи януари продължават, каза Борисов.

Проверяват се всички ВиК дружества в страната, икономическа полиция проверява и Перник и "който какво си е надробил, ще си го сърба", каза Борисов, цитиран от БТА.

Той добави, че днес в Плевен е имало акция, свързана с оползотворяване на отпадъците, но не даде повече подробности.

Другата година започва изпълнението на воден проект на стойност 120 млн. лева, чрез който ще бъде подменена ВиК мрежата на Перник, нещо което не е правено 70 години и сигурно няма да бъде повторено още десетки години, подчерта кметът на Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
4
 
22
 
! Отговори
До Странджа преди 4 години
Преди Бойко да дойде на власт, бяхме по доходи пред Румъния, а сега те имат близо 1000 лева минимална, която ще увеличават, а пенсиите вдигат с 40%.Много фирми избягаха, заради корупцията от България в Румъния.
100
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винкелите да палят колите, да взимат тубите и кой откъдето може да ходи да точи вода. То едно бедствие никога не идва само, то си зависи и от обитателите и от "далновидните" им кметове които са си ги избирали. И понеже там нема мозък има само метал у главите, е това е.
99
2
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Един въпрос !? Защо по време на такава катастрофа ....има такива усмивки? И защо ги има тия усмивки след като дори не е решен въпросът , а просто 'МОЖЕ" да е решен до 1 месец ? Значи може и да не е решен ? Но ....все пак нова година има ....вижи и здрави да сме...нова годна нов късмет ....за перничани главно !
98
1
 
11
 
! Отговори
Баш Бандита преди 4 години
Да отива в затвора, където му е мястото, да го правят Булка с Букет!
97
9
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Доходите щяха да паднат драстично само при едно условие... - ако шумкарите се докопат до властта...
96
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Другаря Бойко Борисов дал милиони, ах ха ха ха ха ха ха
95
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То като тръгнеш от 3000 лева за долар, начело на евросъюза по доходи няма да станеш за 10 години.
94
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 94Ама Борисов и през 2008г. ли е бил на власт?Чудно ,защото Бойко днес каза ,че от 30год.,ГЕРБ само 4/четири/ години е бил на власт!!!
93
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП са съучатници на режима Борисов, 10 години играят послушно плашилото с което Бойко плаши народа. А зад всички стои Доган и ДС генералите! Трябва ни тотална промяна!
92
2
 
19
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Когато Бойко дойде на власт детските бяха 30 лв.След 10 години и три мандата детските добавки са 37лв. А кутия адаптирано мляко е 34лв.!Странджа аре взимай си милионите растеж и при Бойко на джипката!
91
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След градушката от удари под пояса Бойко остава силен и непоклатим.
90
2
 
13
 
! Отговори
българин преди 4 години
до 94 " Странджата". Самият др Борисов го каза ако помниш. И Магаре да предложим ще бъде "избрано"! Та и " магаре" да беше на власт а не Др Борисов..Доходите на хората щяха да нараснат което е нормално! Нали това е проблема? В ЕС сме.а сме с най, най, и най малки пенсии ,заплати и каквото там се сетиш! Та пак да го повторя.И Марко магарето да беше на власт.Закономерно доходите на хората ЩЯХА ДА СЕ ВДИГНАТ ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ! Без значение кой е на власт!-:)
89
14
 
3
 
! Отговори
С Бойко напред! преди 4 години
Другари, въпреки поредната атака на десните екстремисти, премиера доктор генерал Борисов удържа напъна и пусна водата! Виждате всеки ден се строят нови язовири, продухва се тръби и хората са много доволни. Няма да позволим да се клати стабилноста!Перник гласува за Герб!!!
88
11
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Девизът на Перник е:"Да спасим отпуснатите от правителството милиони... - от домогванията на др. Нинова"...
87
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никое добро не остава ненаказано справка Борисов.
86
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко, голяма грешка беше да вдигаш субсидиите, гледай колко червени *** са впрегнати срещу теб.
85
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глиганът Нинова само чака да стане дребен гаф и изкача от шубрака.
84
3
 
8
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 78 " Странджата" Ти вярваш ли си сам на това което казваш? Или пишеш това което "майката партия ГЕРБ повелява"? На тези кметски избори имаше кандидат на ГЕРБ.И защо не спечели сега,та ще "печели" на следващите? -:) Влез малко в час бе човек! Не пиши по инерция това което се иска от теб,а това което е вече като факт! -:)
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и "който какво си е надробил, ще си го сърба", каза БорисовА ти, ти кога ще сърбаш цялата тая каша която забърка?!
82
20
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Когато Борисов дойде на власт през 2008 год. Средната работна заплата беше 520 лева, а сега е 1380 лева... - БВП беше 52 милиарда, а сега е 118 милиарда и то при непрекъснат саботаж от страна на кyманизите... - кой е постигал тия успехи в историята на България...