Надежда за Перник: Режимът може да падне до края на януари

Кабинетът отпусна 30 млн. лева за решаване на водната криза
30 дек 2019 18:50, Красимир Ангелов
259
Надежда за Перник: Режимът може да падне до края на януари
Снимка: БТА

До края на януари, ако Господ е с нас, режимът на вода в Перник може да бъде отменен, заяви пред журналисти в МС министърът на икономиката Емил Караниколов. Той заяви това, след като кабинетът извънредно прие постановление, с което се отпускат 30 млн. лева за решаване на водната криза.

За да бъде отменен водният режим е нужно в язовир "Студена" да се вливат 500 - 900 литра на секунда, каза още той.

Още по темата
С тези пари, отпуснатите за решаване на проблема, финансови средства стават близо 35 млн. лева, каза премиерът Бойко Борисов. Решението е добър подарък за кмета на Перник Станислав Владимиров, който днес има рожден ден, каза Борисов и двамата си стиснаха ръцете.

Парите, които МС отпусна днес, са за ремонт на пречиствателната станция, нов магистрален водопровод и за ВиК мрежа в града, за да се намалят големите загуби на вода. Ремонтът ще се прави от държавата фирма "Монтажи". Нейните машини ще работят утре до 16:00 часа и на първи януари продължават, каза Борисов.

Проверяват се всички ВиК дружества в страната, икономическа полиция проверява и Перник и "който какво си е надробил, ще си го сърба", каза Борисов, цитиран от БТА.

Той добави, че днес в Плевен е имало акция, свързана с оползотворяване на отпадъците, но не даде повече подробности.

Другата година започва изпълнението на воден проект на стойност 120 млн. лева, чрез който ще бъде подменена ВиК мрежата на Перник, нещо което не е правено 70 години и сигурно няма да бъде повторено още десетки години, подчерта кметът на Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалшиви ни са новинитеи на север и на югСушави са язовиритеуправлявани от тукСдавиха ни се от сърцеБКП и ДС
120
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До края на януари, ако Господ е с нас, режимът на ГЕРБ трябва да падне. Това е най доброто нещо което може да се случи на България през последните 10 години.
119
1
 
20
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Тази комуна БСП и ГЕБ трябва да бъде съборена с преврат и на тяхно място да се избере нещо друго. Дали това ще стане с война или по мирен начин, зависи от народа. 30 години вече нямат сваляне тази мафия. Откакто съществува тази демокрация, все кражби, все приватизации и прехвърляне на топката. Не се намери една партия дето да не плюе другите и да не се оправдава, а да се опитва да напави нещо и да поеме сама отговорност. Такива няма, все лъжи преди изборите.
118
8
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
Помечтай си ,бе..нема лошо!Режима на Пожарникаря нема да пада , щото некадърниците на БКП , нема да докарат вода у Перник!За сега , само ше плюят и ше точат зъби за парите за водата, дадени от Правителството!АКО БЕХА КАДЪРНИ КОМУНИСТИТЕ---ОТ 1954-г. ДО СЕГА , ДА СА НАПРАВИЛИ 5- ЯЗОВИРА У ПЕРНИК....АМА ГДЕ ТОЛКОВА АКЪЛ У КОМУНИСТ...??!!
117
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПижоНе разчитат на Господ. Предполагам, че са се договорили водата да не се източва за изкуствен сняг на витошките писти.
116
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТЕЗИ, НИЩО.
115
3
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
ОТПУСКА ОТ НАШИТЕ ПАРИ ЗАРАДИ СОБСТВЕНА НЕКАДЪРНОСТ И КОРУПЦИЯ !!!!ОСТАВКА МРЪС.НИК.О !!!!!КЪДЕ СА ПРЕДИШНИТЕ МИЛИОНИ ОТ ВРЕМЕТО НА ЛИЛИТУ ПАВЛОВА ????
114
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надежда за Перник в 21-ви Век!
113
1
 
8
 
! Отговори
Демокрация преди 4 години
Другаря Бойко И Другарката Нинова и другаря Доган + Пеевски да се взимат под ръка и да се праждосват от властта!Те си делят парите на хората
112
2
 
15
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 4 години
Надежда за Перник: Режимът на пожарникаря може да падне до края на януари
111
1
 
10
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Е, то, щом министърът на икономиката разчита Господ да му оправи бакиите, перничани направо да почнат да си копат кладенчета пред всеки блок!
110
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Марко магарето да беше на власт.Закономерно доходите на хората ЩЯХА ДА СЕ ВДИГНАТ ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ! Без значение кой е на власт!------------Абе, не е баш така!За твърдението ти, че дори и Магаре да беше на власт в Бг доходите на населението щяха да се повишат - Съм Съгласен!!!Но, за "другарите" силно се съмнявам!По своята "същност", те, май отдавна престанаха да бъдат "другари"!Повече приличат на болшевишки Олигарси силно отдадени на "власта на капитала" и пазарното общество!
109
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да е усетил земетресение в София? Преди 2-3 минути
108
9
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Малииииии, направо не ми се мисли, ако изгладнелите и озверели дъбовци и кутевци... - се докопат до властта...
107
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеята на герберите е да гушнат парите и да разчитат дъждовната пролет да оправи нещата.
106
1
 
13
 
! Отговори
Дани Кирилов Мр.Бийн преди 4 години
НАДЕЖДА ЗА БУГАРИЯ----РЕЖИМА НА ПОЖАРНИКАРЯ ДА ПАДНЕ ДО КРАЯ НА ЯНУАРИ...И ДА ИМА НОВА КОНСТИТУРЦИЯ !А МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЕДЕНЕТО ДА БЪДЕ ИЗВАДЕНО ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ , И ДА ПОДГОНИ ВСИЧИТЕ МУТРИ , ТИКВИ, БОКОВЦИ, ДОКОВЦИ, МОКОВЦИ И ДРУГИТЕ===АБСОЛЮТНО ВСЕКИ -- БАБА, ДЯДО НА МУТРА !КОГА, ПИТАМ ЩЕ ИМА ИСТИНСКА И НАИСТИНА НЕЗАВИСИМА СЪДЕВНА ТРЕТА ВЛАСТ ??ММММММ ??? КОГА ЩЕ СТАНЕ МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДЕНЕТО--ДА Е ГЛАВЕН ПРОКУРОР И ДА ГИ ПОДГОНИ ВСИЧКИТЕ , КАКТО Е В БРАТСКИ САЩ ??
105
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 112 Как няма да има усмивки ,като има едни 120млн.да се крадът!
104
0
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Другаря Бойко Борисов кат ги даде тия 30 млн.да не вземе да потече вода бе ?????Ах ха ха ха
103
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тия 120млн.от къде ще докара вода за да напълни язовира?Само правилните фирми ще гушнат парите ,а перничани ,даже по една чаша студена и чиста вода няма да могат да пият!
102
2
 
16
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Другаря Борисов му викат г-н Премиер ах ха ха ха ха ,тоя доносник Борисов г-н ах ха ха ха крадец обикновен!