Костов пак премиер? Не било задължително!

Лидерът на ДСБ не се нае да прогнозира резултатите от изборите
Обновена: 2 май 2013 20:47 | 2 май 2013 20:46,
255
Костов пак премиер? Не било задължително!
Иван Костов Снимка: архив, Булфото

Иван Костов не отговори утвърдително на журналистически въпрос дали е готов отново да заеме премиерския пост.

"Иван Костов министър-председател - не е задължително и не това е нашето послание - нашето послание е свързано с политиките за излизане на България от кризата, програмата ни е силна и се надяваме да бъде подкрепена от колкото се може политически сили", каза за БТА бившият премиер и лидер на ДСБ.

Като една от първите стъпки на новото правителство Костов посочи контролните органи да се поставят на нова основа, със сериозни нови правомощия за противодействие на злоупотребата с господстващо положение. Според Иван Костов е нужно да има антикризисни политики и широка подкрепа за тях.

Лидерът на ДСБ не се нае да прави прогноза за резултатите от изборите. "Никой не знае какво ще направят хората, как ще се повлияят от обстановката, какъв изход ще потърсят от кризата", каза той. Но заяви, че съставянето на правителство е дълг на политиците, ако хората не посочат "ясен политически изход", и че съставянето на програмно правителство в този случай е единственият вариант на парламента.

Бившият премиер не настоя за формулировки програмно или експертно правителство. "Няма значение, това е инструмент, важно е да има антикризисни политики и да има широка подкрепа за тях, за да може да сработи в ръцете на хора, които имат решителност и компетентност", заяви Костов.

Той бе в Силистра, за да представи листата на кандидатите за народни представители на коалицията "Демократи за силна България и Български демократически форум". Водач на листата е преподавателят в силистренската езикова гимназия Неделчо Жейнов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...Бивш шеф на АЕЦ-а призна за източени стотици милиони.Откровението е направено от Красимир Николов, изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй, по време на първата половина от мандата на кабинета на Иван Костов, в предаване на ТВ Алфа, от 12/04/2013. Парите са източени по схеми за "модернизации" на блокове 3, 4, 5 и 6, както следва - 300 милиона евро за първите два и 280 (признати) за вторите. Ето го и самото интервю
117
4
 
13
 
! Отговори
BECO преди 11 години
Вижте, толкова е лесно всичко, че няма накъде повече. От нас се иска едно елементарно движение на мисълта и ръката. Просто на изборите през маи хващаме бюлетината на ДСБ и я пускаме в урната. От там нататък си гледаме кефа и не се тревожим за нищо, Костов знае как да натика цялата тая пасмина на кучето в г*за. Спасявал е България на два пъти - ще го направи и сега.
116
4
 
18
 
! Отговори
aco kapo преди 11 години
ИВАН КОСТОВ!!!! Както винаги професионален, точен, последователен, аргументиран. За съжаление долнопробната пропаганда на Aгент Бор, Кеворкян, Пъпката и Станислав Трифонов рамътиха безвъзвратно разума на Българина и прекъснаха демократичното развитие на Родината ни! Жалко наистина.
115
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
О,о циганино ,престани .....
114
6
 
1
 
! Отговори
inc преди 11 години
tiq sme gi gledali vsi4kite.po vremeto na sds qdqhme gulabi ot glad.po vremeto na bsb *** karaha koli po 200 bona. I poneje bulgarina e sviknal da e v sivata ikonomika sega nemu e got i pak e nedovolen. Samo gerb
113
15
 
5
 
! Отговори
АМИ , ДА.... преди 11 години
НАПЪЛНО ЛОГИЧНО Е:АКО ГЕРБ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ И ОТКАЖЕ МАНДАТА /защото няма с кого да комбинира/ И ГО ОТКАЖЕ И БСП /защото няма с кого да има превес в НС/----КОСТОВ , ВЕДНАГА ЩЕ СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО!ВЪПРОСА Е САМО ----КОЙ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ДСБ ...ЗА ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА!!!????ЛИЧНО , АЗ....НЕ ВИЖДАМ ,КОЙ....!
112
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една карица реститутки останаха около този ***.
111
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов и ибрика са турбо комунисти.
110
12
 
4
 
! Отговори
Бивш преди 11 години
Резултата е ясен дсб и костов вън от политиката. Ние не сме луди като симпатизантите на атака. Никак не вярваме на политически трупове.
109
4
 
16
 
! Отговори
posledowatelnost преди 11 години
Навремето гласувах за СДС, след това- за ДСБ.Виждам ЯСНО нещата.Познавам историята на България, на света от 80 години.А по разкази на баба и дядо- от 1880 и преди това.Абсолютна справедливост не може да има, защотот светът е несправедлив, но гледаш хора, които се "ПРЕБОЯДИСВАТ" последователно в различни партии само за да са "начело"- е това му казват ТЕПЕГЬОЗЛЪК"( дебелоочие, нахалство).Само ДСБ(27) ще вземе разумни решения.
108
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иван Костов вечният политик, който наглоизползва късата памет на българина!В ПОЛИТИКАТА МОЖЕ ДА СЕ ИЗДЪРЖИ ДЪЛГО, АКО СИ БЕЗОЧЛИВ И РАЗЧИТАШ НА КЪСАТА ЧОВЕШКА ПАМЕТ Иван Костов
107
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Ваньо, с тебе сме!!!
106
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов е моя човек.Единствения,който разбира от политика и икономика едновременно.Всички го плюят,но никой не смее да илезе на открит дебат с него.Толкова е напред с материала,че често остава неразбран.Никой освен него не знае кое е копчето за рестарт на държавата.За да оцелеем,трябва да му дадем втори шанс.Лично аз ще му го дам.....
105
9
 
6
 
! Отговори
стефан преди 11 години
Пребоядисан червен ***!!!!!!!!!!!!!!!
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
119 е и , това червената журнаистика ли ти го втълпи в тъпата чутура
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
117 къде пъкти търсиш логика при тях , те нямат сиво вещество и не могата да разсъждават , доказателство е инфантилния предизборен клип на човешкото недоразумение Волен Сидеров предназначен за тяхната аудитория , този клип става само за тях , как един нормален човек би възприел боксиращата се *** с черна фланелка със собствения си лик , така че прекалено ги надценяваш *** .
102
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прочетете и мислете - ИВАН КОСТОВ СИНОНИМ НА АЛЧНОСТ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ!
101
2
 
8
 
! Отговори
7 преди 11 години
"Народа не искал Костов"Кой си ти та ще говориш народа какво иска? При изборите за кметкакво стана? Пълна фалшивикация на Плевен и София.Така,че не ми говори какво иска народа.
100
1
 
21
 
! Отговори
логика преди 11 години
....Ами не си купих тогава авиокомпания Балкан ,защото освен тези 150 000 долара трябваше да доплатя и още 300 000 000 долара дълг на компанията ...Та ето този въпрос ми е интересен - защо Костов НЕ ПРОДАДЕ БТК и Булгартабак ,когато имаше тая възможност ,за да прибере пари под тезгяха...Докато мислите върху това ,аз ще гласувам за ДСБ !!!
99
1
 
16
 
! Отговори
логика преди 11 години
Костов продаде" Балкан ",Нефтохим и Кремиковци за малко пари ,но заедно с многомилионните натрупани дългове !Тези предприятия се дотираха от държавата и бяха тежест за бюджета.Защо никой не пита защо Костов не продаде Булгартабак и БТК ,за да им вземе комисионните ,а ? Костов продаде само губещите предприятия ,а работещите остави да функционират. А защо аз не си купих за 150 000 долара Балкан -тогава можех да събера пари от приятели и банки ......следва