Костов пак премиер? Не било задължително!

Лидерът на ДСБ не се нае да прогнозира резултатите от изборите
Обновена: 2 май 2013 20:47 | 2 май 2013 20:46,
255
Костов пак премиер? Не било задължително!
Иван Костов Снимка: архив, Булфото

Иван Костов не отговори утвърдително на журналистически въпрос дали е готов отново да заеме премиерския пост.

"Иван Костов министър-председател - не е задължително и не това е нашето послание - нашето послание е свързано с политиките за излизане на България от кризата, програмата ни е силна и се надяваме да бъде подкрепена от колкото се може политически сили", каза за БТА бившият премиер и лидер на ДСБ.

Като една от първите стъпки на новото правителство Костов посочи контролните органи да се поставят на нова основа, със сериозни нови правомощия за противодействие на злоупотребата с господстващо положение. Според Иван Костов е нужно да има антикризисни политики и широка подкрепа за тях.

Лидерът на ДСБ не се нае да прави прогноза за резултатите от изборите. "Никой не знае какво ще направят хората, как ще се повлияят от обстановката, какъв изход ще потърсят от кризата", каза той. Но заяви, че съставянето на правителство е дълг на политиците, ако хората не посочат "ясен политически изход", и че съставянето на програмно правителство в този случай е единственият вариант на парламента.

Бившият премиер не настоя за формулировки програмно или експертно правителство. "Няма значение, това е инструмент, важно е да има антикризисни политики и да има широка подкрепа за тях, за да може да сработи в ръцете на хора, които имат решителност и компетентност", заяви Костов.

Той бе в Силистра, за да представи листата на кандидатите за народни представители на коалицията "Демократи за силна България и Български демократически форум". Водач на листата е преподавателят в силистренската езикова гимназия Неделчо Жейнов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
2
 
! Отговори
djaf-djaf преди 10 години
КРАДЕЦЪТ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА БЪДЕ ПРЕМИЕР,НО ПРЕМИЕРЪТ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА БЪДЕ КРАДЕЦ!От моралния кодекс на крадците
217
4
 
4
 
! Отговори
Гаргамел преди 10 години
...и да не забравяме,че Костов в съдружие с Луканав съдейства за разработване на проекта за унищожение на България"ПЛАНЪТ Ран-Ът",който от 1990г.до сега се изпълнява стриктно от абсолютно всички правителства.Борисов,Станишев,Кунева,Сидеров,Местан и всички,които са управлявали държавата през последните 24 г.-вън от парламента и да не ми казват как след 10 дни лешоядите щели да се превърнат в красиви лебеди.
216
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Костов - Кръстника на прехода
215
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Костов е политически труп драги Само СДС
214
7
 
3
 
! Отговори
нед преди 10 години
Какви глупости говорщт костовистите че ни извел от криза когато Софиянски свали долара от 3000 лв на 3 и вкара валутния борд.Криза ли е да се продава т активи за 35 милиарда а се получиха 2 ,5 милиарда . Минималната пенсия беше 80 лв.Даи боже всяко правителство да работи в такава криза когато само се продава.Сърбали сме и тази попара мерси .
213
8
 
13
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Костов такъв, Костов онакъв, но той с Надежда Михайлова ни спасиха от комунистическия геноцид на Жан Виденов-Клара Маринова. Щяхме така да си отидем от глад оная кошмарна зима!..
212
2
 
8
 
! Отговори
От Дупница преди 10 години
ББ и ЦЦ-новите Галеви.
211
3
 
10
 
! Отговори
ДСБ преди 10 години
Много ми се иска ,,Великия,, Сидеров да седне на държавното управление. И след това да му гледам сеира и на тези сопажий-,,патриоти,, . Каква държава ще оставят след себе си? Да ги видя как със сопите и виковете ще подобрят стандарта на живот и ще вдигнат заплатите без да имаме работеща икономика. Да видя Сидеров като изгони ,,капиталистическите еничари,, как със записване с химикал (на коляно) в ставката за минималната заплата ще вдигне доходите.Не ми стиска обаче да гласувам за него защото знам, че след едно такова ,,велико,, управление България може да е във война с Турция, скарана с Гъ
210
7
 
6
 
! Отговори
ра преди 10 години
Прилича на Иван Тодоров - Доктора.
209
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
228 с кой ГЕРБ този на ПИКАЕЩИЯ БУДА ЛИ , според теб кой б се коалирал с един прстъпник като Бойко
208
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
226 не и ли даде добър старт *** , малко ли са според теб 6% годишен ръст на икономита , говорите си ги ей така наизуст без изобщо да имате хал хабер от нещата
207
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А БЕ СНЕЖИНКЕ ВМЕСТО ДА СЕ СЪЮЗИТЕ С ГЕРБ , ВИЕ САМО ПЛЮЕТЕ , КОИ СТЕ ВИЕ , ЗА КАКВО СЕ БОРИТЕ ! ЗА ВАС СЪМ ГЛАСУВАЛ НЯКОЛКО ПЪТ И ,,,,,,,
206
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
EH , KOMUNISTI4ESKITE I Z4ADIA I GERBEROMUTRENSKOTO IM KRILO ( SEKTA ) MNOGO IM SE ISKA KATO POLITICI DA STIGNAT IVAN KOSTOV , NO TAPOTIATA IM I LAKOMIATA IM PRE4AT . ZAVISTA 6TE GI UMORI , 4E TOZI 4OVEK UMEE DA PRAVI POLITIKA , A V POLITIKATA NE E ZADALJITELNO NA 100 % VSI4KI DA SA DOVOLNI I DOBRE DOSTATA4NO E 80- 90 % DA SA DOBRE I DOVOLNI . TIA 80-90 % 6TE POMAGAT NA OSTANALITE 10-20 % I TE DA BADAT GORE -DOLU DOBRE , A NE KAKTO SEGA 10 % DOBRE - 90 % NA DANOTO . IVAN KOSTOV ZNAE OTGOVORA
205
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
направи приватизации,които допринесоха за потъването на държавата------------ало чукче 221 какво потъване , та държавата беше на дъното , от дъното къде по надолу.
204
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
223 Жоре недей да петниш великото име и не ни навирай скапаната си блетина на онова недонистче Волен с клипа си посмешище , не мога да разбрера ка все пще има хора , които да не са разбрали тази *** що за стока е , просто ме изумява тази хрска простотия , та нима не видяхте що за стока до сега , нима не виждате инфантилизма му да реем в клипа в който се боксира облечен във фланека със собствения си лик , ВИЕ В РЕД В ЛИ СТЕ ВЪОБЩЕ да му вярвате на този
203
11
 
5
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Доло *** И КОЛОНИЗАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ 14 С 168 НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ И БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ
202
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той беше, но не можа да покаже какво може,или може би това може, направи приватизации,които допринесоха за потъването на държавата и си извоюва лошо име,затова хората не гласуват за него. Главен виновник е за разцепване на дясното, ако милееше за идеята трябваше да положи усилия да се обединят "десните", а той сега е с комунистите срещу ГЕРБ. Разделиха се с Надежда Нейнски ,е това ли е добрият политик,затова ще остане извън парламента. Имаме и спомени от управлението му-бяхме по-богати ли?-НЕ !
201
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Иван Костов е добър политик.Има опит в излизане от криза.Няма да е зле да бъде премиер.
200
11
 
21
 
! Отговори
Седесар преди 10 години
Ако българите имаха малко повече акъл в главите ИВАН КОСТОВ отдавна трябваше вече да бъде премиер,особено в сегашната кризисва ситуация! Но като гледам повечето от платените драскачи и в този фопум нямам надежда.Както е казал Апостола- "Народе"????
199
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
217 поредния безпросветен *** , ти така или иначе не ни трябваш