Костов пак премиер? Не било задължително!

Лидерът на ДСБ не се нае да прогнозира резултатите от изборите
Обновена: 2 май 2013 20:47 | 2 май 2013 20:46,
255
Костов пак премиер? Не било задължително!
Иван Костов Снимка: архив, Булфото

Иван Костов не отговори утвърдително на журналистически въпрос дали е готов отново да заеме премиерския пост.

"Иван Костов министър-председател - не е задължително и не това е нашето послание - нашето послание е свързано с политиките за излизане на България от кризата, програмата ни е силна и се надяваме да бъде подкрепена от колкото се може политически сили", каза за БТА бившият премиер и лидер на ДСБ.

Като една от първите стъпки на новото правителство Костов посочи контролните органи да се поставят на нова основа, със сериозни нови правомощия за противодействие на злоупотребата с господстващо положение. Според Иван Костов е нужно да има антикризисни политики и широка подкрепа за тях.

Лидерът на ДСБ не се нае да прави прогноза за резултатите от изборите. "Никой не знае какво ще направят хората, как ще се повлияят от обстановката, какъв изход ще потърсят от кризата", каза той. Но заяви, че съставянето на правителство е дълг на политиците, ако хората не посочат "ясен политически изход", и че съставянето на програмно правителство в този случай е единственият вариант на парламента.

Бившият премиер не настоя за формулировки програмно или експертно правителство. "Няма значение, това е инструмент, важно е да има антикризисни политики и да има широка подкрепа за тях, за да може да сработи в ръцете на хора, които имат решителност и компетентност", заяви Костов.

Той бе в Силистра, за да представи листата на кандидатите за народни представители на коалицията "Демократи за силна България и Български демократически форум". Водач на листата е преподавателят в силистренската езикова гимназия Неделчо Жейнов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гладен *** /костофф/ мандат сънува, че не е крало както си трябва *** вече 8год.!
197
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
215 този пък ходи си пускай клипчето с онази *** дето се боксира в черна фланелка с лика си и тогава говори за интелект
196
11
 
9
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Тук само полуинтелигенти и мутанти се забелязват!Абе, що за динозаври сте, да фантазирате за мандат на ДСБ!Това е грозен ексхибиционизъм и извратен цинизъм!Няма ли психиатрични клиники и резервати по тия географски ширини?
195
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бяха спрени доставките на мазут от Русия през януари 1991 г. Стотици детски градини, болници, училища останаха на студено. Невероятна история... .....България щеше да изчезне още през 70-те години на миналия век, когато на 2 пъти управляващите комунисти взеха решение на Министерски съвет и изпратиха молба до Москва да станем 16-та им Съветска република! Това е най-предателския акт на БКП преименувала се за 1 нощ на БСП, която нито веднъж до сега не е разграничила от БКП, а уж вече са социалисти. Те се изплюха върху паметта на Ботев и Левски и хилядите герои, загинали за свободата и независимо
194
1
 
3
 
! Отговори
поп Грую преди 11 години
211 т.н "Иван Пушкаров" ,Със "copy - paste " на един и същи постинг цяла сутрин ,няма да го направиш по истински.Обърни се към водещия ти офицер да ти смени информацията.
193
4
 
6
 
! Отговори
поп Грую преди 11 години
209Не се опасявай от Костов.Това дали ще е премиер или не за теб няма значение.Ти си неспасяем и зависиш само от правилното хапче,в подходяща доза,взето навреме.
192
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иван Пушкаров. Никога не трябва да забравяме 1992г. Първата работа на МС беше да научи от финансовия министър Иван Костов колко е държавният резерв. - И колко беше той? - 60 милиона!? Цялата държава беше оглозгана до 60 милиона, дори за аспирин нямаше. Направо ни се разтрепераха краката. А само преди година резервът е бил 4 милиарда. След обявения от Луканов мораториум по дълга бяхме в пълна изолация,никоя държава не искаше да преговаря с нас. Андрей Карлович Луканов бог дъго прости и Иван Костов и БКП, бяха наистина гениални злодей.
191
2
 
8
 
! Отговори
поп Грую преди 11 години
РАШЕВ и другите откачалки,Като знаете толкова много за престъпленията на Костов ,не го прикривайте с драскане по форумите , а тичайте с данните направо в Прокуратурата.
190
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Мавърът от Драгалевци стане пак премиер - тежко ни и горко !
189
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
206 Рашев извинявай но си само поредния *** в този форум , ако искаш се раходи по коментарите и по простотията ще познаеш съмишлениците си.
188
3
 
3
 
! Отговори
поп Грую преди 11 години
НФСБ ами ти съвсеем си изпушил ! Каква е во добре акръзката между приватизация на БДЖ и Иван Костов ?И е добре ако се приватизира. А това си ги че си разбрал предимствата наа релсовия транспорт ,вече е плюс за един полуграмотник.Само че ние си ги знаем и без теб.Най-малкото защото сме пообиколили света и сме видяли примери за перфектни железници .За разлика от БДЖ,чиито влакове приличат на голями ***..В САЩ например всички влакови линии са частни.
187
11
 
16
 
! Отговори
Рашев преди 11 години
Мале мила! Вместо драгалевския крадец да ходи право в затвора, той за премиер се стяга.Бързо в кауша, *** мръсен!
186
1
 
4
 
! Отговори
националист преди 11 години
към поп ГруйЗабелязва се от птичи поглед, че си поп-***...Навярно имаш магистратура по "Схизма и разкол в условия на атеизъм"
185
2
 
4
 
! Отговори
поп Грую преди 11 години
е 200 единствено е разбрал къде е истината за високитецени но електроенергията от двете реконструирани и модернизирани централиМарица Изток 1 и 3.Истината е в договорите от 2005 г.подписани от др.Овчаров,които въобще не се коментират от червената пропаганда.А иначе инвестициите за реконструкция и модернизациция на тези Марици са най-голямата чуждестранна инвестиция за прехода - 1,3 милиарда долара.Създали работни места и перспектива за работа на миньори, и енергетици .
184
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
202 ходи се скрии някъде , *** , като се продаде БДЖ , да не би този който го купи да си анесе линийте в къщи , коя железопътна магистрала би заобиколила България , като от как сявт светува пътят от изток на запад минава през блаканите и нашата страна, БФФЖ го ограбиха пак твоите червени братя , Валката Моллов и сие и сега трябва някой да го спасява но товане може да свърши склероиралата ти партия
183
1
 
6
 
! Отговори
НФСБ-омерзен преди 11 години
Бандитите на прехода тръбят, че и БДЖ е губещо и трябва да се продаде! В същото време световните експерти са недвусмислени, че поради ръста на петрола автотранспорта ще засвири "лебедова песен", а релсите ще носят злато! Не случайно Турция строи железни магистрали под Босфора, а Китай удвоява трасето Пекин-Берлин! А такива като Костов продават БДЖ амблок с националните интереси!
182
3
 
6
 
! Отговори
поп Грую преди 11 години
НФСБ,Спасителю от който ще трябва да се спасяваме!Нека да дойдат външни одитори за ТЕЦ Марица 1 и 3.Това е от полза за Костов.Както е от полза и изправянето му пред съда.Защото тогава няма фактите ,а не пропгандата ще излязат наяве.Той сам пред ложи да го съдят за това в което го обвинява червената пропаганда вече 12 години ,ама никой прокурор не завежда дела ,а само се кани и използва пресата за тези закани,вместо следствието и прокуратурата.
181
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
198 pensio ТЕЦ Марица 1 и 2 без 3 , още ли не си разбрал , а Р Овч си е отговорен за цената май и това не си разбрал все още
180
4
 
4
 
! Отговори
поп Грую преди 11 години
Глупендарията,гереберастията и седесарията. На изрмиборите преез 2001 г. СДС,след едни тежки и болезнени реформи,извадили Българ от катастрофа,спечели 18%.БСП имаше 14 %. Сиемон затова беше дока ран от червената олигархия,за да разбие СДС ,като извади оттам монархистите и тези разочаровани от реформите, и да вкара през задния вход БСП във властта.Идването му беше платено от Мултигруп а годежари му бяха ген.от ДС Любен Гоцев и червената слугиня Гинь Ганев ,които отидоха да го канят в Мадрид
179
3
 
4
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
Скоро ще лъсне истината за ТЕЦ-М123 и най-вече за драстичната ценова разлика. В момента Главна Прокуратура и ДАНС имитират разследване на дългосрочните договори за изкупуване на еленергия от тях. Клаузите за "търговска тайна" и засекретените данни са мистериозни, но резултата няма как да се крие: "непосилно висока цена=криминална афера". В понеделник пристигат експерти от Световната банка и познайте какъв ще е изхода... Само бюлетина 4 ще разнищи далаверата!