Костов пак премиер? Не било задължително!

Лидерът на ДСБ не се нае да прогнозира резултатите от изборите
Обновена: 2 май 2013 20:47 | 2 май 2013 20:46,
255
Костов пак премиер? Не било задължително!
Иван Костов Снимка: архив, Булфото

Иван Костов не отговори утвърдително на журналистически въпрос дали е готов отново да заеме премиерския пост.

"Иван Костов министър-председател - не е задължително и не това е нашето послание - нашето послание е свързано с политиките за излизане на България от кризата, програмата ни е силна и се надяваме да бъде подкрепена от колкото се може политически сили", каза за БТА бившият премиер и лидер на ДСБ.

Като една от първите стъпки на новото правителство Костов посочи контролните органи да се поставят на нова основа, със сериозни нови правомощия за противодействие на злоупотребата с господстващо положение. Според Иван Костов е нужно да има антикризисни политики и широка подкрепа за тях.

Лидерът на ДСБ не се нае да прави прогноза за резултатите от изборите. "Никой не знае какво ще направят хората, как ще се повлияят от обстановката, какъв изход ще потърсят от кризата", каза той. Но заяви, че съставянето на правителство е дълг на политиците, ако хората не посочат "ясен политически изход", и че съставянето на програмно правителство в този случай е единственият вариант на парламента.

Бившият премиер не настоя за формулировки програмно или експертно правителство. "Няма значение, това е инструмент, важно е да има антикризисни политики и да има широка подкрепа за тях, за да може да сработи в ръцете на хора, които имат решителност и компетентност", заяви Костов.

Той бе в Силистра, за да представи листата на кандидатите за народни представители на коалицията "Демократи за силна България и Български демократически форум". Водач на листата е преподавателят в силистренската езикова гимназия Неделчо Жейнов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
173 да по оправни са от теб , ти за нищо не ставаш
157
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НФСБ били обяснил извън клишетата на червената пропаганда какво е откраднал Иван Костов(извън прегорялите от претопляне пропагндни манджи от кухнята на ДС ).Би ли доказал защо няма поне едно следствено дело срещу Костов,да не говорим за дело изпратено в прокуратурата,след като три кабинета след него само си оправдават провалите с Костов . та И кои сте вие тези спасители на България?Колко пъти и кога сте а спасявали,че нещо не си ви спомням.От вашите познавам един ,комуниста Иван Дуранкев.
156
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И циганинте са добри икономисти . те побъркаха запада ...... Приберете си този ***.
155
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Анонимен *** 167 суигурен че следа като го написа това тук ще ходиш да си пусбеш червената бюлетина
154
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов може и да е лош политик,но е много добър финансист,а в момента имаме нужда от точно такъв.Без да симпатизирам на неговата или на друга партия,мога да кажа,че преди години той насочи страната към някои пазарни принципи.
153
1
 
5
 
! Отговори
поп Грую преди 11 години
164На теб някой ти е ограбил нещо и ти личи !Но това във всеки случай не е Иван Костов ,най-малкото защото едва ли имаш нещо за грабене .А от това ,което на теб ти лиипсва,той си има достатъчно.
152
4
 
3
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
Ако правим класация на крадците, то Костов води хорото, а до него се редят Ивайло-тиквата, Доган, Станишев, Симеончо, Лудия...! За да я има България, народа трябва да дезинфекцира Парламента и да създаде комфорт за истинския национализъм, още повече, че сме позиционирани на брега на Ислямския океан!
151
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗА 167 КАКВО му скагате минуси тъпчета , вие спомнатя ли си лятото на 1996 година , тогава изчезна зърното , бяха объркали зърнения баланс тъпанарите на Жан Виденов волно ии неволно и се наложи да купуваме зърно от Югославия включително ,а тя току що беше риключила Босненскат война , егати резила МИРНА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 50 ГОДИНИ МИР ДА КУПУВА ЗЪРНО ОТ ВОЮВАЩА ЮГОСЛАВИЯ това само комунисти могат да го докарат , а беше трагично по селата дажбата е била като на Ленинградската блокада , в София опаш
150
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изтърканата резервна гума на БСП/ДС - Костов пак се е приготвил да влиза в употреба.
149
2
 
4
 
! Отговори
поп Грую преди 11 години
Неаекватник 164,При ИВан Костов имаше ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЕДНА СРИНАТА В ЯМАТА СТРАНА,С ОБРАНИ И ФАЛИРАНИ БАНКИ,ХИПЕРИНФЛАЦИЯ И ОБЕЗЦЕН ЛЕВ И НЕРАБОТЕЩА НЕЕФЕКТИВНА ИКОНОМИКА ОТ ГУБЕЩИ ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ И ОБРАН ВАЛУТЕН РЕЗЕРВ .А ДА НЕ ЗАБРАВЯ: БЯХА ОГРАБЕНИ И ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ РЕЗЕРВИ,В Т.Ч. ЗЪРНЕНИЯ. Затова първата работа на временния кабинет на Софиянски беше да достави зърно от Полша ,за да не се озъбим от глад.
148
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
166 ало злопаметния всико се пише на твой гръб , когато нямаш акъл
147
4
 
4
 
! Отговори
Злопаметния преди 11 години
Хайде бре Костов - премиер !Това е най-тъпия виц , който съм чувал ,от рода на Стоичков - професор или Бойко - невинен !!!Ха,ха ,ха -проблема на Костов е да се уреди в парламента , а това определено е доста трудна задача за него !!!
146
1
 
3
 
! Отговори
поп Грую преди 11 години
156 "Иван Пушкаров"Неадекватнието наверик недей да лъжеш ,ако си наистина министър Пушкаров от кабинета на СДС на Филип Димитров.В същия кабинет Иван Костов беше назначен от Филип за финансов министър.А преди това беше изборът на СДС за министър на финасите в кабинета на националното спасение на Димитър Попов.Задачата му в кабинета "Попов" беше да възстанови доверието на СБ и МВФ и диалога с тези финансови институции ,които ни отсвириха за финансиране,точно заради отказа на Луканов да си плаща
145
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТАКА Е , ГРАЖДАНИНО 162...!!!!!!!ПРИ ГЕРБ Е ПЪЛНА АНАРХИЯ!!!!ПРИ "ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ" И ИВАН КОСТОВ ----ОГРАБВАНЕТО , БЕШЕ ПЛАНОВО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО!!ТАКА Е ВЪВ ВСЕКИ "СОЦ-***"!!!ПЛАН СИ ТРЕБВА!!!!
144
4
 
7
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Костов-е, Костове-е-е защо допусна царя да те победи. България щеше да е друга сега!Защо Костов-е позволи да правим 24 години преход вместо да свършим с него за 10 години.Не знаеше ли, бачо Иване, че този народ трябва да се управлява с твърда ръка и че не е дорасъл за демокрация! Там сбърка - виж другите как се борят за власт - а ти чакаше да узрее народа -разбра ли на-после че това няма да стане! Вземи властта със сила и деъствай в правилната посока -след време ще те оценят, но не сега! УСПЕ
143
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
162 ти от червената *** ли си , а се явяваш под прикритието на гражданин , никакъв гражданин не си ти , ти си поданик на онва правешко ***
142
2
 
7
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА.... преди 11 години
АЗ ЛИ БЕХ ,КЬОРАВ ----ИЛИ ....ЦЕЛОТО ДСБ И ИВАН КОСТОВ , ГЛАСУВАХА ЗАЕДНО С БКП/БСП...ПРОТИВ ГЕРБ???!!!Е, КАК НЕМА ДА ГЛАСУВАТ ,БЕ ......РАЗВАЛЯ ИМ СЕ УЮТНИЯ, МИРИЗЛИВ И ТОПЪЛ--"СОЦ-***" ....ОТ ГЕРБАДЖИЙТЕ..! А , ТОВА Е НАПРАВО , УЖАС...ЗА ВСИЧКИТЕ БКП-та.../ОТ ВСИЧКИТЕ ДЪЩЕРНИ ПАРТИИ/НАПРАВО , АД!!!!
141
3
 
3
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 11 години
ЖУРНАЛИСТА , КОЙТО Е ЗАДАЛ ТАКЪВ ВЪПРОС НА ЕДИН ОТ СДС-ЛИКВИДАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ , Е ИЛИ ПЪЛЕН *** ,ИЛИ ИСКА АНАРХИЯТА НАСАДЕНА ОТ СДС И ПРОДЪЛЖЕНА ОТ ГЕРБ , ДА ПРОДЪЛЖАВА ! ЖАЛКО ЗА ТАКИВА "ЧЕТВЪРТОВЛАСТНИЦИ "!
140
0
 
5
 
! Отговори
директива на бкп/бсп преди 11 години
Беше поместен в медиите ДИРЕКТИВА на бкп/бсп( на семинар ): "можете да оплювате всички противници, да говорите за злоупотреби,любовници, цинизми, всичко е позволено")И понеже знаят, че народът не люби БКП/БСП- слагат в един КЮП Костов с БКП/БСП.Това е последната тиражирана лъжа.По-рано беше Костов+ БОрисов.Но умните разбират .
139
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много искам Костов да стане Премиер , защото Волен Сидеров каза , че тогава излизал в гората да става партизанин , шумкарин или мандарджия демек , както ви харесва , та ако направи той това се записвам веднага в ловна дружинка за да мога да го обстрелвам , тази мишена с най-голямо удоволствие бих я целнал. Ама съм сигурен , че няма да посмее плужека да хване гората , в това е проблема