КНСБ: 1454 лева са нужни за месечна издръжка на сам работещ

За семейство с дете трябват минимум 2616 лв.
24 окт 2024 18:45, Стела Стоянова
17
КНСБ: 1454 лева са нужни за месечна издръжка на сам работещ
Снимка БГНЕС, архив

1 454 лв. е била необходимата издръжка за един работещ, живеещ сам, през септември. Това показват най-новите данни на КНСБ.

Семейство от двама работещи с дете до 14-годишна възраст се нуждае от минимум 2 616 лв. месечно, показват изчисленията на синдикалистите.

На тримесечна база нарастването на парите за издръжка е с 0,1%. На годишна база обаче необходимият доход спрямо септември 2023 г. нараства с 1,9 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: КНСБиздръжка
Още от Образование
Бърнаут е основната причина за напускане при учителите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Кинти преди 36 минути
В нормалните държави с нормалните хора,когато не може да се достигне този минимум се намесва държавата и под формата на дотации плаща ток,вода,газ,телефон,наем и детски надбавки за да се достигне този минимум.ТУКА В КОПТОРА ТИ ДАТА 850 ЛЕВА СЛЕД ДАНЪЦИ И ТИ ПОЖЕЛАВАТ ДОБРО ОЦЕЛЯВАНЕ ПРЕЗ МЕСЕЦА,КАТО ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ДА СИ НАЯДЕН,ОБЛЕЧЕН,ДА СИ ПЛАЩАШ ЗА ТРАНСПОРТ,ДА СИ ОБУТ И МОТИВИРАН ЗА РАБОТА.ДЕБВМАМА ИЗРО..ДИ.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
95%немат тия паре у Бг
11
0
 
5
 
! Отговори
Мен преди 1 час
А още говорят за нимимална заплата.Смахната държава със смахнати измамници писари и робовладелци.Само дезинформации и глупости за да не се реши един проблем и той е санитарния минимум който 1 милион не могат да достигнат,чиста олигофрения. Когато искате една крава да ви дава мляко по една трета бала ли й давате или цяла.Е така е с робовладелците искат работа,а му дават пари за половин месец за храна.Шизофрения и илогофрения позволена и закриляна от територията ***.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Червеният капитализъм който се вихри вече 35 години е на път да унищожи напълно България,за тия период имаме три милиона невъзвращенци а останалите тук в голямата си част едва свързват двата края!
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Тези от кнсб нищоправещи само цифри вадят...м.и дайте решение...привлечете инвестиции, капитали за по-големи заплати...образовайте хората и ще получават по-високи заплати. Всеки си е избрал къде да работи, колко да работи...и толкова получава!!!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Вижте тези дето ни управляват как какви шушляци влезнаха в политиката, а сега къде са. Най-доходно е да си политик или секретарка с купена диплома, която се води на друга длъжност за да взема висока заплата.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Има един сайт относно стойностите на живот в света , numbeo точка ком разгледай те го ще разберете как ви манипулират финно сайта ще ви засече и ще ви даде разликата в проценти
6
8
 
1
 
! Отговори
Не е верно това преди 3 часа
Аз съм с 300 хил годишен доход без пасивния. Пак се вмествам в 800 щото не съм баламур да харча.
5
1
 
11
 
! Отговори
Това, което е преди 3 часа
Няма да ни доведе до урните. Апатията и отчаянието са следствие на неконтролируем популизъм, тоест лъжа. Кой иска да бъде лъган?
4
17
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 3 часа
Много завистливи бедняци. Аз съм на 16 К и за мен също няма проблем да харча тези пари на седмица
3
7
 
8
 
! Отговори
Не е верно това преди 3 часа
С малко мизерстване се вмествам в 800лв с бензина. Дто знае 2 и 200, много на широко го ударихме.
2
3
 
12
 
! Отговори
Искате промяна?! преди 3 часа
Назовавайте проблемите с истинските им имена. Примерно: как се казват, поименно, хората, които притежават 80 милярда в домакински спестовни книжки, карти, банки. Кои са и какъв е техния произход, каква е политическата им принадлежност, кои са фирмите, български и чужди, които управляват държавния и обществен ресурс, полезни изкопаеми, енергетика, водно стопанство, земи, гори, крайбрежие, банкови институции. Нали става въпрос за информиран избор, за ниска избирателна активност! Помогнете, не ги
1
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Толкова харча на седмица