Каракачанов: Разбилият се самолет е бил на 50 м височина, много под допустимото

Армията и военните не могат да бъдат изтривалка за некадърните ни политици, допълни той
14 сеп 2024 17:25, Анисия Иванова
97
Каракачанов: Разбилият се самолет е бил на 50 м височина, много под допустимото
Снимка: БГНЕС

Доколкото ми е известно самолетът, разбил се в "Граф Игнатиево", е бил на 50 метра височина, много под допустимата долна граница от 300 метра, а според мен това ще излезе причината за инцидента. Много хора са снимали полета, тъй като е бил генерална репетиция преди авиошоуто. Дори при една неволна малка грешка на полет с близо 500 км/ч и изпълняване на лупинг, всичко става за части от секундата. Това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" по Нова тв бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Още по темата

"Самолетите трябва да се поддържат, модернизация на ВВС е извършвана за последно преди 5-6 години - докато аз бях министри. Летателната им годност трябва да се възстановява на всеки 2 години, да се премонтират двигатели и електроника. Ако последните 3 години никой не се е грижил за тях, са останали само 4 учебно-бойни самолети L-39 ZA, които летят от общо 12. Във времето, когато аз ремонтирах половината от машините, това струваше около 14 млн. лева. Армията и военните не могат да бъдат изтривалка за некадърните ни политици", коментира той.

По думите му чрез натиск и лобиране в парламента, той е успявал да осигурява средства за ремонт на военната авиация.

"Всичките ни самолети летяха по време на моето управление. Въпросът е да вършиш работа като министър, не само да ходиш на командировски в чужбина. Не са виновни войниците, десетилетия наред политиците смятаха, че армията е за паради или направо ненужна. Единият загинал - майор Димитров, има над 1800 часа във въздуха, а другият - старши лейтенант Дункин, също е опитен, макар по-млад. И двамата бяха много добри пилоти, но много често самочувствието, че си много добър, води до фатални последици", смята Каракачанов.

Относно посещанието на северномакедонския президент Гордана Силяновска той отбеляза, че страната ѝ продължава да не смята, че влизането им ЕС зависи от България.

"Не желаят да ни впишат в Конституцията си, но и водят провокативна и агресивна политика спрямо нас. В България вече има нова политическа имиграция от РС Македония", посочи лидерът на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от Общество
Долна Митрополия скърби за загиналите си пилоти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Радев направи гръбен полет с Миг-29 преди 10 години на 30 метра височина. Също много опасно, но публиката изригна от кеф неосъзнавайки колко е опасна тази маневра. Тъкмо щеше да каца, беше свалил колесника и даде газ и се извъртя по гръб.
24
1
 
7
 
! Отговори
До Какво работи преди 4 дни
Произвежда метан!
23
5
 
2
 
! Отговори
Кръчматъ преди 4 дни
При излитане, кацане и ниски полети, често самолетите се сблъскват с птици, най-опасни са ситуациите, когато птица попадне във въздухозаборника на самолета, а от там и в двигатела, тогава двигателя или се поврежда, или губи мощност и самолета е трудно управляем, а при ниска височина и висока скорост, пилота не може да реагира своевременно, често, това дори е невъзможно. Не е изключено, това да е една от причините за катастрофата!?
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
от видеото се вижда че пикира надолу и тръгва да изправя самолета, вероятно е искал да мине на минимална височина и след това да го издигне, но тръгва да го прави прекалено късно и се разбива, подобно нещо прави преди 10-ина години Радев с миг-29, това са много рискови маневри и въобще нетрябва да се позволяват на авиошоута, безотоговорна работа
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Може да привлечем руски пилоти!
20
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Най-добрия военен министър в НАТО!
19
3
 
18
 
! Отговори
Фазан преди 4 дни
Бях школник в Плевен, след това взводен в Харманли 22 - ри пехотен полк! Всичките офицери които съм видял, а това са към 70 човека, бяха изключително глупави и необразовани хора!
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Закривай ВВС, няма нужда от бойни аероплани, Словения няма ВВС.Отделно от това българина е доказал, че не става за пилот. Сумаати,, пилоти"загинаха, все едно сме във война.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Видеото е у Пик марш да го гледате Шофьора е виновен :)))
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Огладнял е, иска и той в парламента.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 14. Пада ти мозъкът 30 секунди.
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Как ше е 50 м като пада 30 секунди - Туй е 2 километра височина :)))
13
4
 
12
 
! Отговори
Каракачанов преди 4 дни
Къде са ти Ф-ките?Няма срок за доставките им,защото комисионните са по -високи.Мошеници сте и ти,и Борисов.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Каракачанов, какво работи?
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 5 дай линк за видеото
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Щото ти си много кадърен!
9
1
 
10
 
! Отговори
Тоя па преди 4 дни
Тоя па тъ-пак какво разбира от авиация, та да коментира?Нагла сви-ня!Всички платени софраджии са от неговата жалка партия,барабар с оня пловдивски оли-гофрен-Главчу Атанасов...
8
3
 
6
 
! Отговори
Мале преди 4 дни
И това е професионалната ни армия? Смятай ако е наборна какъв цирк ще е! Бог да прости момчетата, ама то в такова зверска неграмотност-какво да стане друго?
7
2
 
6
 
! Отговори
Фон Рихтхофен преди 4 дни
Това тлъсто *** със торбички от пиене по кьрсофри е военен авиоексперт?
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Дано не са последните летци! Остава ни само Радев!

Спонсорирани публикации