Каракачанов: Разбилият се самолет е бил на 50 м височина, много под допустимото

Армията и военните не могат да бъдат изтривалка за некадърните ни политици, допълни той
14 сеп 2024 17:25, Анисия Иванова
97
Каракачанов: Разбилият се самолет е бил на 50 м височина, много под допустимото
Снимка: БГНЕС

Доколкото ми е известно самолетът, разбил се в "Граф Игнатиево", е бил на 50 метра височина, много под допустимата долна граница от 300 метра, а според мен това ще излезе причината за инцидента. Много хора са снимали полета, тъй като е бил генерална репетиция преди авиошоуто. Дори при една неволна малка грешка на полет с близо 500 км/ч и изпълняване на лупинг, всичко става за части от секундата. Това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" по Нова тв бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Още по темата

"Самолетите трябва да се поддържат, модернизация на ВВС е извършвана за последно преди 5-6 години - докато аз бях министри. Летателната им годност трябва да се възстановява на всеки 2 години, да се премонтират двигатели и електроника. Ако последните 3 години никой не се е грижил за тях, са останали само 4 учебно-бойни самолети L-39 ZA, които летят от общо 12. Във времето, когато аз ремонтирах половината от машините, това струваше около 14 млн. лева. Армията и военните не могат да бъдат изтривалка за некадърните ни политици", коментира той.

По думите му чрез натиск и лобиране в парламента, той е успявал да осигурява средства за ремонт на военната авиация.

"Всичките ни самолети летяха по време на моето управление. Въпросът е да вършиш работа като министър, не само да ходиш на командировски в чужбина. Не са виновни войниците, десетилетия наред политиците смятаха, че армията е за паради или направо ненужна. Единият загинал - майор Димитров, има над 1800 часа във въздуха, а другият - старши лейтенант Дункин, също е опитен, макар по-млад. И двамата бяха много добри пилоти, но много често самочувствието, че си много добър, води до фатални последици", смята Каракачанов.

Относно посещанието на северномакедонския президент Гордана Силяновска той отбеляза, че страната ѝ продължава да не смята, че влизането им ЕС зависи от България.

"Не желаят да ни впишат в Конституцията си, но и водят провокативна и агресивна политика спрямо нас. В България вече има нова политическа имиграция от РС Македония", посочи лидерът на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от Общество
Долна Митрополия скърби за загиналите си пилоти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
нали знаеш - военни. Да се покажат.
64
2
 
11
 
! Отговори
кои е разрешил преди 4 дни
на пилоти инструктури от военно въздушното училище да участват в авио шоу на тези инструктури разчитат бъдещите кадри на родната авиация
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Застани на мегово място и давай. Аз ще гласувам за тебе.
62
3
 
6
 
! Отговори
Само да преди 4 дни
Кажа.Мъжката *** на ДС Каракачанов е един от виновните да нямаме модерни самолети. Заедно с Бойко.Тоеа момиче на повикване К.К.,лека и дашна мома, винаги готова да обслужва силните на деня и задкулисието, бившата ДС и номенклатура.Същество с неустановен пол, със сигурност не е мъж.Морален и духовен Джендър или трансджендър.
61
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В нета пише, че вместо да се съсредоточат и подготвя за полета са били накарани да стоят зад гърба на Радев по време на интервюто на пистата. Има ги заснети зад Радев през цялото време. Вместо да се фокусират над полета са правили реклама на Радев.
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Трагедия, българи, млади момчета, но кажете накрая истината: преиграха с лупинга, нямаше нужда от такова. Надценена е и височината, не познават и машината.
59
2
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 4 дни
Този дървен философ,защо говори глупости?!? Самолета започна да се снишава от минимум 500 м.
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В преден коментар е написано за видео в Ютуб, което е малко преди катастрофата и самата катастрофа. Ще постна един линк за по-лесно и който иска може да го види - https://youtube/watch?v=2njhCWBVlZg
57
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Фалшив Историк и фалшив Македонец! Чист шпионин продажник!
56
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Каракачанов е съмнителен Историк! Много вероятно е да има подарена диплома , защото е бил служител в Държавна Сигурност! Долни комунисти са всички от ДС! Даже и това не са , а са продажници! Анти-Българи!
55
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Историк , разбиращ от всичко, а най-много как се краде!
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Много под допустимото беше и продажбата която направи на земята на военните до метростанция Младост 3 София,но си на свобода,защото живеем в корумпирана мафиотска държава.Фандъкова предизборно обеща да има парк там,но вместо това Вие от ВМРО и ГЕРБ,продадохте земята и сега там има два блока, строи се трети и има частен паркинг!Ние нямаме прокуратура,полиция и съд,те са мафиотски структури!По пътищата всеки ден умират и загиват хора,докато служат на държавата.Ако убиеца е от вашите,той е свободен
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ОСТАВКА НА ГЛАВЧЕВ И ЗАПРЯНОВ.
52
5
 
9
 
! Отговори
Роскосмосс преди 4 дни
.....Милиционерът - Доносник- Крадец--------Няма думата.........
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
То се вижда на видеозаписа, грешка на пилотите, няколко секунди никаква реакция лек заход в последния момент без никакъв шанс, загуба на ориентация и фатални грешки.
50
3
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 4 дни
Тумбак Воевода плямпа,за да е в новините.Откъде му е информацията за 50 м. височина не е ясно.Една жена каза на пазара.Конкретният самолет е преминал основен ремонт в Чехия и авиониката му е подменена със съвременна.Да сипеш обвинения без да са излезли резултатите от разследването,е некоректно,но разбираемо.Забравеният Краси отчаяно се нуждае от внимание преди изборите.
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ТРИТЕ ПРАСЕНЦА: БАЦЕ, ШИШИ И КРАСЮ
48
1
 
1
 
! Отговори
СтигаСтеКудкудякали преди 4 дни
https://youtu.be/br2sOHACpAA?si=nh1QDIMxZvJOnBH6
47
3
 
4
 
! Отговори
Гледах го преди 4 дни
Не е казвал такова нещо.Мисирски долни манипулации.
46
2
 
6
 
! Отговори
до 40 преди 4 дни
До Айляк.Дембел войвода като се оригне от телевизора,и в стаята замирисва на шкембе чорба с много чесън.Самолета си беше на поне 500метра височина.Ясно се вижда и човек може да прецени колко време пада като ранена птица.

Спонсорирани публикации