Загиналият пилот Дункин е трябвало да се ожени на 21-ви септември, чакал и дете

Той е боен пилот от 2015 г.
13 сеп 2024 18:30, Нели Христова
172
Загиналият пилот Дункин е трябвало да се ожени на 21-ви септември, чакал и дете
Снимка: Facebook

Единият загинал пилот днес е стягал сватба на 21 септември в родния си град Разлог, съобщава "24 часа".

Венцислав Дункин е трябвало да се ожени за любимата си, която е от Плевен. Наскоро за последно младоженците са били в Разлог, за да правят последни уточнения по сценария на сватбеното тържество. Двамата очаквали и първото си дете.

Бащата на 28-годишния пилот е бивш полицай, а майка му работи в голям супермаркет в града.

Още по темата

Катастрофата с "военнотранспортен самолет L – 39 ZA" стана в петък при подготовка за утрешните демонстрации. На авиобазата се провеждаше генерална репетиция за авиошоуто, което трябваше да се проведе в събота, но беше отменено заради инцидента.

"Роден да лети или да умре, опитвайки се", е девизът, качен на фейсбук профила на Дункин.

Той е боен пилот от 2015 г., инструктор и една от надеждите на Долна Митрополия. Завършил е ВВВУ "Георги Бенковски" през 2020 г.

"Плаках, като научих какво ги е сполетяло двамата. Докога ще ще загиват летци", каза техен колега.

В знак на почит към загиналите пилоти министърът на отбраната Атанас Запрянов обяви тридневен траур във формированията на въоръжените сили.

Майор Петко Димитров Димитров завършва Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“- гр. Долна Митрополия през 1996 г. , специалност „Летци – щурмани“. На длъжност „Началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ във военно формирование 52 090-Долна Митрополия" е от 1 декември 2021 г .

За безупречно изпълнение на служебните си задължения майор Димитров е награждаван многократно от министъра на отбраната и от командира на ВВС.

Майор Петко Димитров е семеен.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин завършва Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ – Долна Митрополия през 2020 г., специалност „Летец пилот“. На длъжността „Младши експерт III степен в служба „Летателна, аварийно-спасителна и тренажорна подготовка“ на отделение „Летателно-тактическа подготовка“ във военно формирование 52090-Долна Митрополия" е от 1 януари 2023 г.

Старши лейтенант Венцислав Дункин е награждаван за професионално изпълнение на задачите от командира на ВВС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от София
Преди първия звънец: Днес е време за забавление и големи семейни награди
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Как е боен пилот и инструктор от 2015 ,пък завършил Долан Митрополия 2020 нещо не се връзват нещата ,явно преди да завърши е летял вече или журналята пак нещо не са доразбрали и пишат само пълнеж ..
98
14
 
4
 
! Отговори
НАЗДРАВЕ преди 5 дни
Два нациста по малко. Тези поне никога няма да убиват невинни хора по света
97
0
 
8
 
! Отговори
според Дир.бг преди 5 дни
"Той е боен пилот от 2015 г., инструктор и една от надеждите на Долна Митрополия. Завършил е ВВВУ "Георги Бенковски" през 2020 г."АЗ. Как така първо е станал боен пилот и дори ИНСТРУКТОР, ОЩЕ В 2015 Г.? А завършва ВВВУ Бенковски едва след 5 години? Не трябваше ли първо да завърши Бенковски, а после да стане боен пилот и инструктор?
96
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 99. Те не могат. Загубили са вече човешкият си облик.
95
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ей всевъзможни фоби и хейтъри - смирете се над душите на тези хора изгубили живота си! Ако те е трябвало да ни пазят независимо от таралясниците на които летят щяха да го правят!
94
2
 
7
 
! Отговори
Явор преди 5 дни
Бездействието, незаинтересоваността, корупцията и, отчасти, пронатовщината на много партии, включително и на леви и уж патриотични са в основата на такива трагедии. Няма добра подготовка на пилоти. Факти са, но каквото и да пиша, трагедията вече се е случила. Невнимание, други работи и резултатът е, че едно дете няма да познава баща си.
93
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 96. Те руснаците ти виновни, че си абсолютен некадърник. Как пък на другите не пречеха и те произвеждаха и самолети и вертолети и кораби и автомобили. Как пък само на вас ви пречат ?
92
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
No comment за България. След 45 години руска диктатура и 35 години руска клептокрация, мизерията е голяма, било то в болниците, армията, училищата, университетите, военните, полицията и службите. Porca miseria
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Родолюбец 94. Верну ли ие било сабутаж ?
90
8
 
2
 
! Отговори
Родолюбец преди 5 дни
Шапкари русофили в армията с поредния саботаж убиха двама български офицери! Тия трябва да ги изловят и да ги съдят за държавна измяна! Като терористите от църквата "Света Неделя" 1925г.
89
5
 
7
 
! Отговори
Войник от НРБ ! преди 5 дни
Никога не бих служил за каквито и да е пари за фашистко, терористично, антибългарско НАТО
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Муахаха 91. На такава височина никакви катапулти не помагат освен ако не са най-съвременни работещи на нулеви височини и скорости.
87
2
 
3
 
! Отговори
Муахаха преди 5 дни
с Такава Компетентна Армия, дори Враг като Путин с Ядрени Сармати - не ти трябва! днес цял ден слушал какви Велики Пилоти били тези, колко подготвени, колко компетентни - а дори да Катапултират - НеУспели?!
86
7
 
3
 
! Отговори
AAAAAAAAA преди 5 дни
Ако трябва да сте точни, би трябвало да напишете НАТОвски летци от български произход, НАТОвския командир на военновъздушните сили от български произход ! Тези хора не ги приемаме за български летци и командири понеже са се клели в НАТОвския фашистки устав. Те служат на нацистите от НАТО. Дори ако се наложи някои от тях, ще стралят по българския народ ако не споделя техните възгледи.
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До !!!!!!!!!!!!!! 86. Доста сте се обезчовечили. Душа липсва напълно. Но това е идеята на експеримента с "прехода".
84
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Дункин, много хубава руска фамилия
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Безналогов леталник 83. Ами не е руска.
82
5
 
3
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 5 дни
Двама НАТОвци по малко !
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Е как от 2015г. боен пилот? На 19 години ли се е качил на изтребител? За категория А искат 24...
80
1
 
2
 
! Отговори
петък тринайсти преди 5 дни
ПИЛОТСКАТА ПРОФЕСИЯ е изключително ОПАСНА И РИСКОВА! Не само във военния, но и в гражданския сектор. Дават ли си сметка разни темерути искащи оставки, че тази техника е много сложна и дава дефекти? Обаче, ако ние за всяка злополука искаме оставки,ние не сме Америка и Русия да имаме толкова много ръководни кадри. Откъде ще ги вземем? Колко добри специалисти и командни кадри може да има в държава по-малка от Лондон и Москва по население? Ако някои подадат оставка и дойдат абсолютни некадърници?

Спонсорирани публикации