Загиналият пилот Дункин е трябвало да се ожени на 21-ви септември, чакал и дете

Той е боен пилот от 2015 г.
13 сеп 2024 18:30, Нели Христова
172
Загиналият пилот Дункин е трябвало да се ожени на 21-ви септември, чакал и дете
Снимка: Facebook

Единият загинал пилот днес е стягал сватба на 21 септември в родния си град Разлог, съобщава "24 часа".

Венцислав Дункин е трябвало да се ожени за любимата си, която е от Плевен. Наскоро за последно младоженците са били в Разлог, за да правят последни уточнения по сценария на сватбеното тържество. Двамата очаквали и първото си дете.

Бащата на 28-годишния пилот е бивш полицай, а майка му работи в голям супермаркет в града.

Още по темата

Катастрофата с "военнотранспортен самолет L – 39 ZA" стана в петък при подготовка за утрешните демонстрации. На авиобазата се провеждаше генерална репетиция за авиошоуто, което трябваше да се проведе в събота, но беше отменено заради инцидента.

"Роден да лети или да умре, опитвайки се", е девизът, качен на фейсбук профила на Дункин.

Той е боен пилот от 2015 г., инструктор и една от надеждите на Долна Митрополия. Завършил е ВВВУ "Георги Бенковски" през 2020 г.

"Плаках, като научих какво ги е сполетяло двамата. Докога ще ще загиват летци", каза техен колега.

В знак на почит към загиналите пилоти министърът на отбраната Атанас Запрянов обяви тридневен траур във формированията на въоръжените сили.

Майор Петко Димитров Димитров завършва Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“- гр. Долна Митрополия през 1996 г. , специалност „Летци – щурмани“. На длъжност „Началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ във военно формирование 52 090-Долна Митрополия" е от 1 декември 2021 г .

За безупречно изпълнение на служебните си задължения майор Димитров е награждаван многократно от министъра на отбраната и от командира на ВВС.

Майор Петко Димитров е семеен.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин завършва Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ – Долна Митрополия през 2020 г., специалност „Летец пилот“. На длъжността „Младши експерт III степен в служба „Летателна, аварийно-спасителна и тренажорна подготовка“ на отделение „Летателно-тактическа подготовка“ във военно формирование 52090-Долна Митрополия" е от 1 януари 2023 г.

Старши лейтенант Венцислав Дункин е награждаван за професионално изпълнение на задачите от командира на ВВС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от София
Преди първия звънец: Днес е време за забавление и големи семейни награди
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
8
 
! Отговори
До БИВШ ОФИЦЕР В БНА преди 5 дни
Аз за 50-годишнината си получих грамота от министъра и плакет (дървен). А се оказва, че Стоян Мавродиев от държавната ББР, който дал 150-те милиона на Вълка е вземал заплата по 50 хил лв на месец. Аз на година не съм получавал толкова... бруто дори. А едно момче, което е ограбвало държавата и си е купувало имоти на Халкидики е получавал десетки пъти по-голяма заплата от мене.
138
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Как се преживява това? Да планираш сватба след седмица и да чакате дете. Държавата трябва да направи нещо за жена му и за детето, ама надали.
137
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До А нал***лизатор 141. Ти там ли беше кат тренираа, че така си осведомен за "показуха"-та на колко метра и ква е била ?
136
6
 
2
 
! Отговори
А нал@лизатор преди 5 дни
100 про Грешка техника на пилотиране Майорър се е помислил за Топ гън,Поредната показуха ,при която са тренирали да изпезат от фигурата на 20/30 метра да чуят аплодисментите на публиката.Майорът затри момчето,
135
3
 
4
 
! Отговори
БИВШ ОФИЦЕР В БНА преди 5 дни
ПРЕДИ ДС-ти НОЕМВРИ 1989 г. АЗ СЛУЖЕХ В РАКЕТНА БРИГАДА > ЗА ОТЛИЧНА СЛУЖБА ВМЕСТО ПАРИЧНИ ПРЕМИИ КАТО ЦИВИЛНИТЕ, НИЕ ПОЛУЧАВАХМЕ НАГРАДИ > "СЛУЖЕБНА БЛАГОДАРНОСТ" или ДАЖЕ "СНИМКА ПРЕД РАЗВЯТОТО ЗНАМЕ НА ЧАСТТА" > ДА ЖИВЕЙ
134
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
аууу, класика в жанра, за малко да заплача ! ако беше западен пилот щеше да пишете че щял да се омъжва и чакал дете от сурогатна майка
133
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 136. Ти си побъркан бе.
132
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Гаджето му тъкмо си е мислила , че е ударила джакпота с пич със тлъста заплатка, кифлата е направила планове да живее като цар, надула е корема да го върже и .... сега ще и се налага да работи
131
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Дано детенцето се роди живо и здраво. Ужасна мъка. Съдба. Съболезнования на близките му......
130
1
 
6
 
! Отговори
Руси преди 5 дни
Оф боже сега има да пишат 1001 статии за тези пилоти. Нека почиват в мир хората и семействата им да бъдат оставени. Стига сте нищили и запълвахре страниците си. Има си институции за тези неща.
129
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До БГ сме НАТО 131. Ами не са руски. Иначе ти там ли беше ога крадяха ?
128
0
 
2
 
! Отговори
Нещо в статията не преди 5 дни
пасва! Първо е бил боен пилот, а след това се е учил за пилот! Ако това е действително така, резултата е логичен! Но откакто стандарта е да се лъже и да не се казва истината, очаквайте още такива събития!
127
7
 
3
 
! Отговори
БГ сме НАТО преди 5 дни
цинизъм по руски..... първо крадат от ремонта и поръчките на праисторическите руски летящи и падащи бракми , а мъртвите ги обвяват за герои..що не попитат семействата им трябват ли им мъртви герои.. а тези които крадат дано се задавят с рубли
126
1
 
17
 
! Отговори
До 123 Край преди 5 дни
Абсолютно си прав. Това не е професия за семейни хора.Баща ми е бил военен пилот и е умрял в катастрофа като съм бил на 5 години.Преди се чудех за какво му е било да си рискува живота, но явно е бил луда глава.
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 127. Кво убиват тука натовците ? Скуката ли ? Тия хапове за какво са ви ги изписвали бе ?
124
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 126. Нищо не пропускам. Това е случаят край Шабла. За преди 1989 не знам. Няма нужда да се връщаме чак там. Но оттогава досега колко да са ? Средностатестически загуби казано на неодушевен език. Друг е въпросът, че вече нямат летателни часове, училището е съсипано и т.н.
123
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
до 122 - както НАТОвците са тук за да убиват, така и нашите навън.
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
119 - Пропускаш майор Терзиев, а и за колко не знаем. Сега се знае вече защото и средствата за информация са доста много.
121
1
 
18
 
! Отговори
Следващия път преди 5 дни
Нато само да си прави авио шоуто!!Нямаме нито самолети нито пилоти вече
120
2
 
11
 
! Отговори
Ауу САЩ преди 5 дни
Разрешеха на Радев да се повози на техен Ф-16 , че нашите докато дойдат след 50 години, Радев няма да а жив..

Спонсорирани публикации