Войниците ще започват с 2300 лв., офицерите с 2700

Министър Запрянов обеща минимум 30% увеличение
25 авг 2024 14:20, Петър Бойчев
64
Войниците ще започват с 2300 лв., офицерите с 2700
Снимка БГНЕС

Военният министър Атанас Запрянов е готов с приоритетите си за втори мандат на поста като служебен министър. Министърът твърди, че военното министерство би се справило и с организиране на изборите за военните зад граница, ако президентът ги насрочи.

Запрянов съобщи, че заплатите на военните ще бъдат увеличени с минимум 30%. При редовите служители то ще е по-високо. "Очаква се войниците да получават по 2300 лева, а военните с чин - по 2700", уточни Запрянов.

Капитан Николай Калайджиев е пилот на "Спартан". Работи от 9 години в българската армия и ще е един от служителите с увеличена заплата. "Заплатата не е факторът, който ме държи в армията, но това със сигурност ще е плюс и ще действа мотивиращо на колегите", каза Калайджиев.

На летище Пловдив се провежда и голямо учение с 200 американски и 150 български войници. Сред задачите на нашите военни са да преминат обучение за спускане на товари, излитане на къси разстояния и излитане от необработени писти. Тренират се и скокове с парашути.

Въздушен поздрав отправиха самолет "Спартан" от българските Военновъздушни сили и два самолета С-130 на Военновъздушните сили на САЩ, съобщи Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от Общество
Добри са условията за туризъм в планините
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
един военен преди 1 седмица
До Х ти сигурен ли си, че в глупостите които постваш има грам истина или просто си чешеш езика???
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да, а останалите да работим за хиляда лева и да почиваме три дни в годината.
45
0
 
2
 
! Отговори
ха-ха преди 2 седмици
Ха така ! Сега ще отделят газове още по-звучно и ще изкупят абсолютно всички вестници с кръстословици ...
44
0
 
0
 
! Отговори
Бенджи преди 2 седмици
7 Лева и 69 Стотинки ми бе заплатата на месец при Иван Костов.В Лафката на поделението тигаше в за една меденка,2сухи пасти 2 брКола,2бр.Бигчета с 1 крем Каро и евтин одеколон.Туй то.320 Наряда през ден,тактики,нощни стрелби и тн.
43
0
 
5
 
! Отговори
Ей това са преди 2 седмици
нашите данъци, писна ми да ми увеличавате осигоровки, местни данъци, храни, ток, води. Спрете се! Малки и средни фирми фалират! След Виденов подобна инфлация не е ималоХората вода нямат. България гори, дългови спирали, аман от евроатлантици.
42
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Много Анонимни коментират, мисля че ако има 1 година редовна наборна казарма и 3000 лева ще са ви малко.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И откъде ще дойдат парите за увеличение на заплатите на дебелосер ковците? Пак ли от нас данъкоплатците и продължения бюджет?
40
3
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 2 седмици
До vale_karoАбсолютно прав си Тогава нямаше такъв който да не спре на войник на стоп Сега оня ден ги гледам едни тумбаци покрай Карлово махат ли махат ,ама никой не спира ,не спрях и аз
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Държавният бюджет е като мандра за партизанска чета.Неслучайно страната върви надолу.Докато дребния бизнес закъсва и намалява,се увеличават данъци,такси,закончета и алинеи се гласуват,само и само да се пълни ненаситната държавна хазна! А нейните административни абонати са все по-гладни и жадни! Кога ще ги стигне обикновения истински работещ? На оня свят!
38
3
 
5
 
! Отговори
този министър преди 2 седмици
говори неща от неговите фантазии. Парите за увеличението на заплатите липсват. В момента умуват как да не ги дадат или да дадат по-малко. Военните никога за тези 35 години не са били на вниманието на държавата. Същото увеличение има и за полицията, ама и за там няма пари.
37
0
 
1
 
! Отговори
Става. Записвам се преди 2 седмици
до момента в който ще се наложи да духна за да не ми палят свещи. Колкото откача, все е далавера.
36
3
 
6
 
! Отговори
vale_karo преди 2 седмици
Защо преди 1989 година народът обичаше своята армия. Защото в нея служеха синовете и дъщерите на народа. А сега служат наемници на управляващата прислойка .А тази прислойка не е Народна.
35
2
 
4
 
! Отговори
ужас, какви са тези преди 2 седмици
карикарури, ще защитават чужди интереси в друга държава,
34
2
 
8
 
! Отговори
тези паразити преди 2 седмици
от снимката, са абсолютна карикатура, за нищо не стават, аз даже няма да им позволя сливата на село да ми оберат, и от кого ще ни пазят, май някой ги подготвя да защитават чужди интереси е друга страна, и амсалаците налапаха въдицата за 2300 на месец.
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пратете ми нищоправците на фронта в Украйна. Поне да си заслужат заплатите.
32
4
 
5
 
! Отговори
??? преди 2 седмици
При тези числа в новината, излиза,че сега войниците са с около 1700 лева брутна заплата, а тези с чин по-висок от редник около 2100 лева - по-малко от средната заплата от 2296 лева за третото тримесечие на 2024 година. Доколкото знам редник също е чин и Запрянов като министър би трябвало да го знае.
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
1000лв. им са много. .Платена армия в която някакви мързеливи и *** дропли се щипят с още по калпави гащ-Ници .Ми ,че то за друго акъл нямат за това и са в армията.
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 28 НИКОИ НЕ ИСКА ДА СЕ БИЕ ЗА УМРЯЛОТО НАТО
29
3
 
3
 
! Отговори
А порциона? преди 2 седмици
В МВР от нова година е 300, на военните си стои 200 от години. Айде първо него оправете, после обещавайте големите работи....
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 27До АнонименИ от какво си доволен от учителската заплата от 2000-2200(ако искаш стаж), не трябва да сте доволни от толкова малко..)А в Расиушка 50 хил. рубли(800лв) и всичко е Ок.