Млад русенец с амбиция да обиколи Европа на колело

Пътуването ще бъде разделено на пет етапа
Обновена: 4 юли 2024 14:56 | 4 юли 2024 14:51, Инна Ангелова
11

Радослав Драшков е на 20 години и е готов да се включи в амбициозното предизвикателство да обиколи Европа с колело. Мисията, наречена “И Русе може” се стреми да популяризира града си и да обърне внимание на проблемите на тютюнопушенето сред младите.

Младежът разказва пред “България сутрин”, че е запален колоездач, минал над 2500 км не само в родината, но и в Румъния. “Не смятам, че ще е проблем да минавам между 50-80 км на ден в продължение на три месеца", сподели Радослав за предстоящата обиколка.

Неговата национална цел е да даде гласност на проблема с тютюнопушенето сред малолетни и непълнолетни.

"На 12 г. започнах да пуша цигари, а на 16 г. спрях. Когато виждам млади хора да пушат, ме боли. Искам да дам гласност на тази инициатива за цигарите. Местната цел, която имам, е да популяризирам града си с моята инициатива. Където отивам, разказвам историята на града. Личната ми цел е самото предизвикателство - да обиколя Европа с колело", каза Радослав пред Bulgaria ON AIR.

Проблемът пред Драшков е, че неговото колело не е подходящо за предстоящото пътуване, а заминаването му зависи от средствата, които ще събере. За екипировка са необходими около 4 хиляди лв., а дневните си разходи изчислява на около 35 евро на ден. Уточнява, че около 10 хиляди трябва да му стигнат за цялото пътуване.

"Хората могат да се свържат с мен на моя Facebook акаунт, също така в платформата на Павел Андреев в секция "Спорт", уточни Радослав. Колоездачът планира да спи през повечето време на палатка, също така смята да гостува и на скаутите. А пътуването си ще документира с телефон.

Радослав възнамерява да тръгне от Русе и да премине през Румъния, Унгария, Словакия, Полша, Германия, Холандия, Белгия, Франция, Испания, с ферибот ще стигне до Италия, а оттам ще мине през Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Гърция и през Северна Македония ще се върне в България. Пътуването ще бъде разделено на пет етапа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: обиколкаЕвропаколело
Още от Общество
"Малката Русия" отстъпва по Черноморието на млада България и застаряваща Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 1 ден
Ей ама тарикатче. Щом ти трябват пари *** за 4 месеца да береш ягоди в Англия и ще си ги събрал. Ама със спонсори балъци е по-лесно викаш.
9
1
 
2
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 ден
Направо да събира парите с работа.Проста сметка показва,че ако работи за 1000 лева и спестява 10 процента след 20 г.ще разполага с необходимите средства ако няма инфлация.Сега просто му се обикаля за сметка на други хора.И на мен ми се ходи за риба на Антарктида.Обещавам да качвам снимки на всичко което хвана.
8
4
 
0
 
! Отговори
Коментатор преди 2 дни
Този млад ерген Възрожденец или Величество е?
7
0
 
3
 
! Отговори
Koko преди 2 дни
Евала момче! Продължавай все така! Здраве и много безаварийни километри!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
запътил се към германия по работа русенець
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Исйа да обикаля, но народа да му плати масрафа. Да си намери спонсори и да им носи рекламата. Имам електрическо колело, което минава до 65 км на батерия, но трябва да се зарежда.. освен да си носи и слънчев панел - платно да ползва вятъра и слънцето да го возят. 50 км на ден са нищо.
4
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
В Шенген няма да има нужда да чака и на границите докато ако симпатизирате на Русия ще чаката вечно. Доказано с около 100 години история.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
'На 12 г. започнах да пуша цигари, а на 16 г. спрях. Когато виждам млади хора да пушат, ме боли' -- аз пък не съм пушел и не съм правил забележки към другите как да живеят. даже ме кефи да гледам как се тровят. не е важно аз да съм добре, важно е те да са зле.
2
1
 
5
 
! Отговори
Чичак преди 2 дни
Невероятна кауза! С такива инициативи младите ще изградят един прекрасен нов свят!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ами да обикаля. Никой не го е спрял.