Вселенският патриарх Вартоломей награди Бойко Борисов

Отличи го с Кръст на Света Богородица Преблажена
30 юни 2024 15:30, Елка Василева
262
Вселенският патриарх Вартоломей награди Бойко Борисов
Снимка: Фейсбук

Вселенският патриарх Вартоломей награди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с най-високото отличие на Вселенската патриаршия – Кръст на Света Богородица Преблажена. Двамата се срещнаха в сградата на парламента, а срещата им бе излъчвана на живо във фейсбук профила на Борисов.

На нея присъстваха също председателят на парламента Рая Назарян и народни представители от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

„От името на нашата партия, на нашата парламентарна група, на стотиците хиляди избиратели на ГЕРБ, със смирение, почит и преклонение приемаме всеки дар от църквата. Ние вярваме, че без Господа нищо не може да се направи. Най-смирено ще продължим да помагаме по силите ни на всички православни църкви“, заяви Борисов.

Вселенският патриарх Вартоломей е в България за Патриаршеския избирателен църковен събор и интронизацията на новия български патриарх. Видинският митрополит Даниил бе избран за български патриарх и Софийски митрополит от делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор, посочва БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от Общество
Каримански: Бъдещият кабинет може да напише програмата си по докладите на ЕЦБ и ЕК за готовността ни за еврозоната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ТОВА Е НИЩО, БОКО ДВАМА ПАПИ СА ГО ГАЛИЛИ ПО ГЛАВАТА
142
4
 
11
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 дни
А къде е онзи с двата Ролекса и лимузини за всеки ден. Да не е на море?
141
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 163 "Църквата майка"??? Абе ти лууд ли си или на лууда се правиш от полит коректност? Какъв агресор в църковните дела бе, л@/но сороско??? Един вид аз да се самопровъзглася за "върховен жрец на Тангра", защото аспарух е имал такъв и да искам да идвате да ме целувате отзад сега, когато от Тангра вече няма и следа тука??? И ти слепи разбирачо ще ме оправдаваш, от уважение към прабългарите ли??
140
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Богомилската вяра. Богомилският канон. Богомилите не признавали голяма част от Стария Завет "Мойсеевите книги", защото ги считали за творение на Сатаната. Богомилите са имали седем свещени книги: псалтира, книгата на шеснадесетте пророка, Евангелията от Матей, Марко, Лука и Йоан и шестата книга на Деянията заедно с всичките послания и иоткровения на Йоан Богослов.
139
1
 
12
 
! Отговори
Лека жена преди 3 дни
Не разбрах за какви заслуги са го наградили.
138
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Вселенската патриаршия е църквата-майка, от която сме получили православието, а не руската ПЦ. Руската ПЦ е създадена след БПЦ и България има голяма заслуга за разпространението на православната литература към Русия, и останалия православен свят. Защото първо в България, при царете Борис Михаил и Симеон, се превежда и създава, за първи път на старобългарски, православна книжнина, която влиза в църквите на милиони православни. Имайте уважение към БПЦ и Вселенска църква! Не, към РускатаПЦ, агресор
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
По-смелите изследователи дръзват да твърдят, че всъщност богомилите са наследили нравствената чистота на първите християни и че от тях тръгва рицарският морал за честност и всеодайна служба на Доброто.
136
1
 
13
 
! Отговори
Виждате ли Защо преди 3 дни
като Малки трябва да Ядете Филии с Мас, а не ГМО!
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Бойко бегай от еретика, наивно момче си.
134
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Едва ли има религиозно учение, което да се представя в толкова деформиран вид, както е тяхното - на Богомилите! Във всяка книга за християнските ереси те - Богомилите заемат едно от основополагащите места. В тях виждаш раковничето и ключът, който раждат истината за катари, валденси, хусите, лютерани, хугеноти, протестанти.
133
2
 
3
 
! Отговори
Боко преди 3 дни
А бе вий чели ли сте Винету Вожда на Апанчите? Не сте чели. Имам една стая с тази книга
132
2
 
7
 
! Отговори
1234 преди 3 дни
Понеже Бойчето само патриарх в България не е бил, поне да получи звание и от там - и то в този ден точно :)
131
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Богомилите са хулени, отричани, анатемосвани - отдавна.
130
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Богомилството - вяра на първите християни!
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Информацията е следната - Богомилите са в основата на БЪЛГАРСКОТО ХРИСТИЯНСТВО! А тия после които унищожават БОГОМИЛИТЕ ПО СВЕТА и поставят ХРИСТИЯНСКАТА РЕЛИГИЯ ПОД СВОЙ КОНТРОЛ са деца на САТАНАТА!
128
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Варто колко е взел, за да награди един еднокнижник.
127
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ЖАЛКО ЧЕ ГО НАГРАЖДАВА ТОЗИ ВАРТОЛОМЕИ ЗНАЕ ЛИ ЧЕ БОКО БЕШЕ ЕДИН ОТ НАИ ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ В ЕВРОПА ДАЖЕ Е ОСЪЖДАН В ЧЕХИЯ И УНГАРИЯ
126
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
144 В Българската ПЦ има два вида свещеничество, бяло и черно. Бялото позволява семейство, жена, деца, а черното, не. Свещениците могат да избират, на кое от двете да се посветят. До колкото знам, при монасите и в най-висшия клир, е черно, без семейство и деца. Преди да пишеш, първо се информирам. Комунисте.
125
1
 
18
 
! Отговори
...! преди 3 дни
Аве Борисов, прекараните със 200-та те поздравяват! Малко е евтин цинизмът, ама те толкова си могат! Обикновени ***, Сър!
124
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Едно Време Исус Христос е носил Дървен Кръст и е има за съпруга Диана (преименувана на Мария Магдалена) и е имал двама близнака Петър и Павел и дъщеря Синтия! Какви са сега тия Попове с тия Златни Кръстове на шията - унищожители на Християнството, без съпруги и деца от своите съпруги, за да имат Род, да творят и да правят Български Божествен Народ?