Плажовете ни в перфектно състояние, някои обаче се превърнали в "частни"

Концесионерите били съвестни, но проверките продължават цяло лято
29 юни 2024 12:22, Красимир Ангелов
119
Плажовете ни в перфектно състояние, някои обаче се превърнали в "частни"
Снимка: БГНЕС

От началото на сезона Министерството на туризма е извършило 170 проверки на плажове. Констатирани досега са шест нарушения, за които са съставени четири акта.

Проверките са съвместно с КЗП, НАП и Икономическа полиция, като до момента са проверени 17 обекта. От НАП са съставени три акта за нарушения, установените нарушения са осем, съобщава БГНЕС.

Проверяващите заявиха, че плажовете са в перфектно състояние. Проблем обаче били някои неохранямите плажове, на които се е установило, че има поставени чадъри и шезлонги и ги превръщат в части плажове за гости на заведение или хотел.

"За такива частни плажове сме съставили три акта. Ще следим и за друга нелоялна практика - да се предлагат задължително комплекти, а всеки един потребител да реши какво да ползва - дали само чадър или шезлонг, дали маса или шалте. Към настоящият момент го няма този проблем, защото още няма препълнени плажове, но юли и август месец се появява тази практика. С колегите от КЗП ще следим много внимателно и ще отговаряме за всякакви сигнали. Досега имаме малко над 40 сигнала. Те са по-малко от предходен период от време", заяви Иван Виделов от Министерството на туризма.

Той уточни, че са установени нелоялни практики, при които под наем се отдават чадъри и шезлонги на плажове, за които няма сключен концесионен договор.

"Усилията на всички институции при тези проверки са превенция на туристическия продукт. При вчерашните проверки по Северното и Южното Черноморие сме съставили 17 констативни протокола и сме установили осем нарушения. Две от по-сериозните са липса на категоризация на заведения на плажа", заяви Бранислава Недялкова- гл. експерт в КЗП.

Проверките ще продължат през целия летен сезон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от Общество
Благодарение на "Капачки за бъдеще": Всички кувьози от миналия век у нас са сменени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Вчера гледам едни гребци сядат в лодка пълна с млади моми и искат да я подкарват. Питам ги накъде заминавате. А те всичките на руски език: За Русия и от там в Северна Корея! Тия Моми сме ги изкупили със рубли и ще ги дадем на Ким Чен Ун да ги опложда, за да си увеличаваме Чукчетата по Московията!
40
0
 
4
 
! Отговори
Испанеца преди 4 дни
Отивам на плажа.Слагам си кърпата или стола на земята има място за всички.Спасителите обикалят с моторница.Хората културни.Няма *** да ти се зверят що си му заел мястото.Стоя няколко часа и си тръгвам доволен
39
1
 
8
 
! Отговори
Краварски к0пт0р преди 4 дни
Власта точи кинтите на хората, които нямат пари за море. Кинтите се дават на укропиотеците за почивка. Тук живеят над 400 000 неработещи укропитека, при 5 млн население. Сметнете за какво точене става въпрос
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Русофобите по целия свят вият яко. Толкова пари профукаха, а Русия мачка укронацягите и натовските наемници на фронта. Русия не само денацифицира врага, но и фалира западните икономики бавно и стремително. Русофобчета, нацистчета (демократчета, седесарчета) вашият разгром е неизбежен!
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Морето е в Сочи майка. Евтино, пълно с мацки и няма дезертирали укронацисти, които почиват за моя сметка
36
0
 
6
 
! Отговори
Иван преди 4 дни
И на Албена плажа ли е в перфектно състояние?
35
4
 
5
 
! Отговори
До 29 преди 4 дни
Ти си червен умствен недостатъчник ! Само чалгар може да напише това което си написал ! Червей !
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Времето е хубаво, а плажовете са празни, цял месец става за море. Ако наистина нашето черноморие си струваше то и при лошо време щеше да е пълно, а сега е празно и изумени чужденци които са се излъгали питат защо няма хора и един полуграмотен спасител на английски обяснява не бил почнал сезона...
33
1
 
19
 
! Отговори
В Гърция е преди 4 дни
И по хубаво и по евтино и няма мутри
32
8
 
6
 
! Отговори
Слава на Русия преди 4 дни
Русия моментално надушва ужасната воня, която се носи от натовските наемници и укронацистите от батальоните Азов, Айдар, Кракен, Десен сектор, Карпатска сеч и другите дришненца,,,,след което ги пържи по хотелите и полигоните, преди да са стигнали до фронта. Слава на Русия! Русия е мощ!
31
7
 
5
 
! Отговори
селянин преди 4 дни
Ко се прайте на отворени в чата? Само след седмица пак ще ги напълните бг плажовете, щото сте *** и нямате 5 лв в джеба да отидете я на Гърция, я на Турция. А аз 5 месеца в годината живея на вилата си в Миконос и се забавлявам по мъжки :)
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Западът не може да се развива без руските ресурси, дори съществуването му е под въпрос. Западът иска да докопа руските ресурси и да превърне руското население в р0би като нас. Това няма да стане, западът ще бъде разбит.
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Русия ще защитава Корея и обратното. Нас ни защитават 3 испански самолета излитащи от италия муахахахаха. РеZил!!!
28
0
 
14
 
! Отговори
Жечка от Максуда преди 4 дни
Каквито и плажове да построят буржоазните концесионери, партийни ортаци, морето си остава КАФЯВИЧКООО от изхвърлянето на фекални води. Ето защо отиваме на палатките в Туркие със щайги домати.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В заглавието има минимум две лъжи.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Вчера бях на плажа.... а там тук таме заето, но само от Чукчета и то собственици на имоти... Българи няма!
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Някои твърдят, че не сме биле просташка нация ? А каква сме ? Пресен пример от тук веднага: - вижте коментарът на N 11 колко е просташки и колко одобрение има, сега вижте коментарът на N 14 който му прави забележка за простотията му и вижте реакцията от минуси и плюсове ! Изводът е, че наистина не сме умни !
24
0
 
7
 
! Отговори
Само да вмъкна преди 4 дни
Заплатите на тези проверяващите се плащат от един който има връзка с друг отгоре. Този отгоре държи предприятия, заведения, хотели и други. Има една работа, че по погрешка не проверяват тези обекти на тоз големият. Един път са се объркали и актове мактове...и звъни телефона и им е казано истината в очите. И са приключили проверката. Така работи това чудо. И така е работело.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В Боливия, Чили и Аржентина има супер много литий. В тези страни се намира литиевия триъгълник. Руски и китайски фирми ще разработват литиевите залежи в тези страни. В БГ също има известни залежи от някои полезни и редки елементи, но най-ценния ресурс е дришнята на русофобите. Същите негодници умеят само да дрищат и нищо друго. Септичните ями са пълни с този ценен ресурс, който мирише та не се трае.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Перфектно - в сравнение с кое и къде..Мани мани - канализациите в морето- бъка от всякакви мръсотии .. обслужване..леле..а цените режат от кръста..