Плажовете ни в перфектно състояние, някои обаче се превърнали в "частни"

Концесионерите били съвестни, но проверките продължават цяло лято
29 юни 2024 12:22, Красимир Ангелов
119
Плажовете ни в перфектно състояние, някои обаче се превърнали в "частни"
Снимка: БГНЕС

От началото на сезона Министерството на туризма е извършило 170 проверки на плажове. Констатирани досега са шест нарушения, за които са съставени четири акта.

Проверките са съвместно с КЗП, НАП и Икономическа полиция, като до момента са проверени 17 обекта. От НАП са съставени три акта за нарушения, установените нарушения са осем, съобщава БГНЕС.

Проверяващите заявиха, че плажовете са в перфектно състояние. Проблем обаче били някои неохранямите плажове, на които се е установило, че има поставени чадъри и шезлонги и ги превръщат в части плажове за гости на заведение или хотел.

"За такива частни плажове сме съставили три акта. Ще следим и за друга нелоялна практика - да се предлагат задължително комплекти, а всеки един потребител да реши какво да ползва - дали само чадър или шезлонг, дали маса или шалте. Към настоящият момент го няма този проблем, защото още няма препълнени плажове, но юли и август месец се появява тази практика. С колегите от КЗП ще следим много внимателно и ще отговаряме за всякакви сигнали. Досега имаме малко над 40 сигнала. Те са по-малко от предходен период от време", заяви Иван Виделов от Министерството на туризма.

Той уточни, че са установени нелоялни практики, при които под наем се отдават чадъри и шезлонги на плажове, за които няма сключен концесионен договор.

"Усилията на всички институции при тези проверки са превенция на туристическия продукт. При вчерашните проверки по Северното и Южното Черноморие сме съставили 17 констативни протокола и сме установили осем нарушения. Две от по-сериозните са липса на категоризация на заведения на плажа", заяви Бранислава Недялкова- гл. експерт в КЗП.

Проверките ще продължат през целия летен сезон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от Общество
Благодарение на "Капачки за бъдеще": Всички кувьози от миналия век у нас са сменени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
18
 
! Отговори
Сифилиско преди 4 дни
Където и да идеш, напълни ли се с хора става мизерийка.
60
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Плажните концесии трябва да се забранят със закон! Никой няма право да загражда плажове и да ги прави платени зони! Всички хотели до плажната ивица трябва да се съборят и да се освободи поне 100 метра зелена зона.
59
4
 
8
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 4 дни
И ОФЦЕТЕ ЗАСПАХА !
58
5
 
9
 
! Отговори
Имах гости украйнци преди 4 дни
Говорят на руски, брадовчедите им са от Русия, те са заедно там, до сега са живели мирно и тихо, преди юс да почне да налива пари в Украйна. Дочух един лаф: в един буркан слагаш черни и червени мравки, никой никого не закача докато - не раздрусаш буркана. Въпросът е защо юса друса буркана с проксито си Зеленски. Отслабване на Европа...,вземане на ресурси ..., какви интереси има..продажба на оръжие е ясно ! Но то ...не е определящо при война с дронове.
57
5
 
4
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 4 дни
А АМЕРИКА ПЛУВА КОТУ ЛАИ НО У ОКЕАНА !
56
5
 
9
 
! Отговори
Хемус преди 4 дни
Паша дере е хубав плаж с перфектно чиста вода!Обаче беше,докато не се навъдиха всякакви ***,ако не влязат в морето с таралясника няма да го бъде!Разпъват се тенти,палатки,каравани,обезлесява се гората,за да се пали огън,че въпрос на време е да стане пожар!Та не са виновни мутрите за състоянието на бг черноморието,а манталитета на хората!
55
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
10 години откакто укронацистите подпалиха Дома на провсъюзите в Одеса, където изгоряха живи 43 човека, 6 бяха убити на улицата и 200 бяха ранени. Там между другото имаше българи жертви. Преди началото на СВО Путин каза, че всички престъпници се знаят поименно и ще понесат своите наказания. Путин е мъж и си изпълнява обещанията. Слава на Путин, той е Велик!!!
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Под Авдеевка е унищожен главатаря на френските нацисти и футболен хулиган Сезар Ожаро. Членувал е в групировката на нацистката френска организация "Парижките Зуави". Заминава за така наречената страна украйна и постъпва в нацисткия полк "Азов". Денацификацията си върви с пълна пара. Няма прошка за нацягите!!!
53
3
 
4
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 4 дни
ЗЕЛЕ И ДЕДО ЗАЕДНО ЗАВИНАГИ !
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Знам ги аз тия проверки как протичат, идат проверяващите, шефа ги начерпи, подкупи, подпишат се формално и чао. Има и съвестни контролни органи, но са 1 на милион.
51
3
 
3
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 4 дни
ДЕДО ПАМПЕРС КОГА ПАК ШЕ ПРАИ ДИСКОТЕК ?
50
5
 
8
 
! Отговори
Укро турист преди 4 дни
Абе знае ли някой тук какъв е този украински език, някой тук чувал ли е за украински език преди 1991г. Каква е тая държава, която няма даже дума за "език", ами използва полската дума мова (mowa - на полски: обикновена, селска реч, реч от окрайнините) Изобщо да е чувал някой за украински писатели, поети, драматурзи които са творили на така наречения украински език?
49
0
 
7
 
! Отговори
Шиши_Ш0пар преди 4 дни
Здравейте /г/я/у/р/и/, евроатлантици, русофоби, дпс-ари и джендери. Благодаря ви, че гласувахте за мен
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
2023 г. е станала рекондна за франция по банкрути. 55500 фирми са прекратили съществуването си. Това включва не само фирми от малкия и средния бизнес но и големи фирми. Русия ви скъса шушоните. Предавайте се евроджендерляци и евронацяги
47
2
 
5
 
! Отговори
Наци Рейджура Суетлю преди 4 дни
Оня нацяга футболния хулиган суетльо, приятеля на расате тук му купиха униформата и оборудването (за хиляди левове). Отиде в урина в края на ноември. Там се изучи момчето за месец и киевския режим го прати на първа линия под Купянск в края на декември, след 3 дена беше денацифициран хахахаха. Повоюва си добре момчето и отиде при ген. Луков, където му е мястото.
46
2
 
7
 
! Отговори
Доко преди 4 дни
Смешковци, палячоФци, "пирфектну" ли вии? Топла бира и студена пресолена цаца? Батки задяват джукеси, а вас гледат лошо? Плувате ли във водата с все еко и био елементи около вас? Давате ли по 20 лева за хотел за колата на някоя прашна поляна? Купихте ли Глупедиум за вас и Имодиум за децата? И накрая ще се приберете ли живи по БойкоБорисовата магистрала?
45
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Русофоби какво правите още тука, а не ходите да помагате на вашите приятели укронацягите в Донбас?
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Законодателната система е такава, че контролните органи имат правомощия да съставят само актове. Констатират нарушение и съставят акт и до там. Могат да дадат и предписания, но неизпълнението им води пак до акт и нищо друго. Повечето нямат правомощия за принудителни действия. Такова нещо може да стане след съдебно решение, а там е мътна кървава. Затова има хора които правят каквото си искат и най много да платят някой акт. Тези, които искат по законен ред им мама та от изисквания и бюрокрация
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Гомнонорие
42
0
 
1
 
! Отговори
А н о с БеГе преди 4 дни
Дааа, и пия много мляко :) Всеки мераклия е добре дошъл! Тук съм до Септтември.