Грижа за кожата след тренировка - най-добрите съвети за красота

Какво да направите след фитнес
23 юни 2024 21:57, Дарена Найденова
5
Грижа за кожата след тренировка - най-добрите съвети за красота
Снимка: iStock

Някои от нас обичат да стават рано, за да направят сутрешната си тренировка преди работа, докато други предпочитат да оставят изпотяването за вечерта. Така или иначе, едно нещо, което не трябва да пренебрегвате, независимо кога отивате във фитнеса, е вашата рутинна грижа за кожата след тренировка. 

Упражненията може да причинят изпотяване, което да доведе до запушени пори, акне или фоликулит. Търкането на кожата в тесните тренировъчни дрехи също може да доведе до дразнене и дори врастнали косми. Освен това фитнес залите и тренировъчните среди могат да съдържат бактерии, които да се прехвърлят върху кожата, потенциално причинявайки инфекции или обриви. 
 
Имайки предвид тази информация, експертите са съгласни, че е важно старателно да почиствате и овлажнявате кожата си след всяка тренировка. Ето как точно трябва да изглежда вашата рутинна грижа за кожата след фитнес. 
 
Грижа за кожата след тренировка - най-добрите съвети за красота
 
1. Измийте лицето си
 
Първата стъпка във вашата рутинна грижа за кожата след тренировка винаги трябва да бъде хубаво, нежно почистване, за да премахнете цялата пот и мазнини. Почистването е важно, тъй като остатъците, маслото и бактериите остават по кожата, а порите ви са отворени, което може да доведе до поява на пъпки. Притокът на кръв към кожата се увеличава и тя може да е по-чувствителна от обикновено, така че използването на нежен почистващ продукт е добра идея в този момент. 
 
Ако сте съгласни, дерматолозите препоръчват да направите двойно почистване, което означава, че ще започнете с почистващ продукт на маслена основа и след това ще продължите с такъв на водна основа. 
 
Ако сте в движение и нямате време да измиете лицето си, трябва да използвате кърпичка. Дерматолозите препоръчват използването на кърпички за лице с мицеларна вода, вливана в тях, тъй като те действат успокояващо на кожата.

2. Ексфолирайте лицето си
 
След почистване е време да използвате нежен ексфолиант върху лицето си. Ексфолирането е от съществено значение след тренировка, тъй като кожата ви е склонна към запушени пори от пот и мръсотия, полепнали по повърхността. Ексфолиантите се предлагат в различни формати – като течност, серум, тампони или маска – така че всичко е въпрос на предпочитание, когато избирате. Потърсете формули със съставки като алфа хидрокси киселина, бета хидрокси киселина, салицилова киселина или гликолова киселина.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Общество
Две шествия, два свята - София Прайд срещу Шествие за семейството
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Супер Селтак преди 3 дни
На снимката горе - две относително красиви недоеволюирали азиатски майймууни си правят селфи. Статията не я четох и тъй кат гледам снимката няма и да я прочета.
2
3
 
3
 
! Отговори
Относно снимката преди 4 дни
Спрмoядът от дясно става. Другият е за кашмер.
1
4
 
3
 
! Отговори
... преди 4 дни
daa si priznaia - samo du6 i ni6to drugo ne pravia.