Катаджиите ще преследват нарушителите на пътя с нов BMW звяр

Калин Стоянов връчи ключовете на 86 коли модел 340i комби, поръчани са 462
Обновена: 4 юни 2024 14:46 | 4 юни 2024 14:33, Петър Бойчев
177

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов връчи ключовете за 86 нови високоскоростни автомобила, закупени със средства от фонда за пътна безопасност към МВР, предава БТА.

Поръчани са общо 462 автомобила, от които 35 са високоскоростни, 200 леки автомобила и 227 високопроходими, посочи на церемония в Главната дирекция "Национална полиция" министър Стоянов.

Автомобилите са предназначени за обезпечаване работата на полицаите, осъществяващи пътен контрол по първокласни пътища с интензивен трафик.

Те са BMW 340i комби и са снабдени с постерминали за плащане глобите на пътя на място от нарушителите.

На журналистически въпрос дали МВР може да си позволи такива автомобили, чиято поддръжка не е евтина, Стоянов отговори, че министерството може да си ги позволи и "следва да работим с такива автомобили".

Вижте още в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от Общество
Анализ на НОИ: Пенсиите все повече ще изостават спрямо заплатите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пак някой си е прибрал комисионната, а колите кой ще ги плаща? Ами народа разбира се. Някой учудва ли се?
135
1
 
4
 
! Отговори
Магелан преди 3 седмици
Шок и ужас.На гол *** чифте пищови.Пълна далавера кой взе комисионната .Толкова наглост до сега е нямало.По време на избори продължавате не никакъв страх да крадете от данъците на народа и да са правите цял народ на ***.Чашатя преля.амСега ще видите какво ще си се на тези избори.Крадци бедна ви ви е фантазията какво ще ви се случи на 09.06.
134
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щели да преследват. Смях.На нашите по едно колело и раничка за камерата с триножника камера. А и 5 лева дневни. Залагат триножника и сядат на кафе. Друго могат ли?
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да си запалят свещите предварително..
132
2
 
5
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 3 седмици
Интересно,все едно сме станали бетер немската полиция.В Германия са такива автомобилите с такова оцветяване,само отстрани на вратите си пише на български,останалото е едно към едно с немската пътна полиция,все едно сме бъдеща германска провинция.
131
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С нашите пари купени.
130
2
 
7
 
! Отговори
Господин 10пр преди 3 седмици
това е низша форма на корупция,за която не трябват НИКАКВИ доказателства.Теорема.Няма нужда да се доказва нищо.Достатъчно е да се погледне що за безумие това....Като прочетох заглавието си помислих за M5 competition,а то едни смешни 340i..кой си помисли,че то това са "високоскоростни" автомобили,не знам???Да не говорим за разходите по поддръжка на една такава таратайка...Те бензина не могат да му платят само!Това са лами...
129
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гащниците са влезли във Европа, такива скъпи коли полицаите не карат даже и в много по богати страни.
128
0
 
1
 
! Отговори
Скоро преди 3 седмици
В днес бг , полицейска патрулка направи центрофуга в софето , таван гуми , таван гуми
127
1
 
5
 
! Отговори
Йоп твоюу преди 3 седмици
Хахаха това да не е подарък от зелката ве ? Бааа церимонията , нямаше ли и гвардейци ? Бензолина , кой ще плаща , мацките с подносите дето са положени свещенните ключове ? Предполагам че изкарват повечко извън работно време
126
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега как ще мутреят куките с Тея бмвта не е истина
125
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дано им блокират двигателите,
124
2
 
10
 
! Отговори
Не се връзва: преди 3 седмици
Няма държава в ЕС, която да поръчва НОВИ автомобили, които не са с традиционната маркировка за страната купувач. Няма и страна в ЕС, която да има цветове по два начина за НОВИ автомобили. А новите автомобили за "Гранична полиция", отпреди няколко месеца си бяха с традиционната маркировка - синя. Това е отказана поръчка от страна в ЕС, която трябва да изпълнява "Зелената сделка". Има автомобили, няма как да се карат във въпросната страна - дайте ги на аборигените в България.
123
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
400 мил. от фонда за безопасност липсват. Вместо да оправят пътища и знаци, другарете правят корупционен търг да откраднат парите. Бравос, после пак дрънкайте за "войната по пътищата".
122
0
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 седмици
Пътищата не са писти за гонка на полицаи с нарушители. В случаите полицаите са нарушители и създават ситуации за катастрофи. Тази практика трябва да спре.Има други по безопасни начини.
121
1
 
15
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 3 седмици
На голо седалище- чифте пищови! Това е подигравка със всички данъкоплатци,които едва свързват двата края! Пари за линейки?Пари за малки деца,които се нуждаят от животоспасяващи операции? Няма!
120
0
 
6
 
! Отговори
По-добре преди 3 седмици
да оправят пътищата тия крадци-тарикати. Половината от тях ще катастрофират още първата седмица! Като ги гледам как нарушават правилата...
119
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ей, богато това МВР-ту брее, пак некой пудел ще брои пачки
118
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой ще гонят в тия дупки, освен това тези коли с им доста над нивото, смениха Шкодите с Киа (голяма грешка), сега е изхвърлят с някакви коли на които не могат нито поддръжката да плащат нито горивото!
117
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо не напишете колко струва една от тия коли! Същата далавера направиха и с колите на граничарите. Купиха скъпи и луксозни Land Rover Defender които са доказано едни от най ненадеждни джипове. Изобщо не има е мястото там. При положението че има толкова много други марки джипове и пикапи. Защо не им купиха Toyota Hilux?