Румен Радев: Още ли у нас свестните считат за луди?

Президентът почете във Враца Ботев и падналите за свобода
2 юни 2024 07:10, Петър Бойчев
233
Румен Радев: Още ли у нас свестните считат за луди?
Снимка БГНЕС

Днес отново се стичаме във Враца, за да почетем Ботев и падналите за нашата свобода. Правим го от сърце и по традиция, но свободата не е традиция, тя е отговорност и позиция, дела и нерядко саможертва. Това заяви президентът Румен Радев в словото си на тържествена заря проверка във Враца снощи по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, пише БТА.

Героичните жертвени поколения извоюват свободата, щастливите поколения я наследяват, слабите поколения я разпиляват, отбеляза той.

Ден като днешния не е повод за патос, а повод за смирение и размисъл над думите на поета, които продължават да предизвикват поколенията – още ли свестните у нас считат за луди, още ли глупецът всеки почита, още ли народът го смучат наши и чужди гости, още ли българи в тежка чужбина се скитат немили-недраги, заяви президентът Радев.

Отговорите ги знаем, но аз вярвам, че няма българска обреченост, има българска воля, българска дързост, български талант и Ботев е тяхното въплъщение, но вярвам, че всеки от нас днешните българи носи част от тях в себе си, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: ВрацаБотеврадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
9
 
! Отговори
Сретан Йосич преди 1 месец
Сърбите само с лична карта могат да минават границата нали?
19
7
 
19
 
! Отговори
да преди 1 месец
много си прав г-н президент, но кой от днешните шарлатани ще те разбере?....властта е сладко нещо! народа ли? - кучета го яли!
18
21
 
12
 
! Отговори
Не ми се сърдете преди 1 месец
Какво да направя, като съм агент на руснаците ,още от военното училище....Зная,че действам против интересите на България и против клетвите си към родината,но аз съм се клел и в Ленин и путин....а и те ми плащат повече.....
17
14
 
17
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
Много точно го е казал,както и че Крим е руски.А да видим как НАТО ще го вземе от Русия и ще го даде на Украйна.Един друг в Германия миналия век разпалил ВСВ поне не казваше дайте,дайте,дайте,имаме нужда от,имаме нужда от,имаме нужда от,дайте,дайте,дайте,но мечката му пречупи гръбнака,че на тези ли които всеки ден истерично само това казват - имаме нужда от,дайте.Затова е прав и за мира,просяк не може да победи гвардеец.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кого точно имаш предвид под "свестен" у нас!?
15
4
 
9
 
! Отговори
Ко4ината на мафията преди 1 месец
Наречена България
14
12
 
2
 
! Отговори
UEFA Maffia преди 1 месец
14 Ботев е футболен отбор
13
3
 
14
 
! Отговори
М? преди 1 месец
Нещо за Ботев днес или Посолството не дава?
12
5
 
2
 
! Отговори
Ку рви Бело преди 1 месец
Улица служби пи4киЛепи Материно държава Пътя на Копринката
11
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев абдикира като главен военно командващ страната, неучаствайки в конференцията на НАТО, която взе важни решения в полза на Украйна. Да ни дойде на крака генералният секретар на НАТО, а Радев да иде в Унгария да се снима с Орбан и да гледа български народни танци. СРАМ И ПОЗОР!!!
10
15
 
18
 
! Отговори
УлицаСлужбаДържава преди 1 месец
8 Да Ама той не казва на Путин да си изтегли армията от Украйна за да се постигне мир казва на Украйна да не се помага за да имало мир.
9
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ушатото недоразумение да отиде на червения площад, да направи няколко лицеви опори и накрая да дигне юмруче и да скандира как крим бил руски :)))
8
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НСИ- калкулатор инфлация - март 2020г/март 2021г- инфлация при тия дето Рундьо не харесва- при ГЕРБ- 0.6%, при Рундела и Инпексова мина 30% и сега Радев ни пита ОЩЕ ЛИ СМЯТАТЕ РАЗУМНИТЕ ЗА ЛУДИ- АМИ БАДЖАНАК- СМЯТАМЕ ЧЕ ТИ НАПРАВИ ЕТО ТОВА С ИНФЛАЦИЯТА И ЦЕНАТА НА ДИЗЕЛА ЛЯТОТО НА 2021Г СТИГНА 3.90ЛВ- СПРАВКА ФУЕЛО! БАДЖО- ТВОЯ МОДЕЛ НИ БЪРКА МНОГО В ДЖОБА- ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМЕ НА ГЕРБ!
7
4
 
8
 
! Отговори
Врачанин преди 1 месец
Интересно Радев към коя категория се счита ? НЕ на войната. НЕ на насилието и убийствата. ДА на свободата и демокрацията.
6
4
 
5
 
! Отговори
Сретан Йосич преди 1 месец
Службашите ми са много по добри от службашите ти
5
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В деня когато ЕК обяви че БГ е приета в чакалнята на Еврозоната Плешивка и Баджанака обявиха че не харесвали моделът Борисов и олигарсите му плащаха здраво на летните протести- ама хубаво беше- през седмицата ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТИ а събота и неделя на море!
4
15
 
12
 
! Отговори
Сретан Йосич преди 1 месец
Съветниците на Радев ги има заснети как взимат подкупи от шеф на митница в луксозни заведения.
3
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До браво..Кого и защо Баджанака заврял някого? Кой страда от безсъние, заради зелен чорап юмруков?!
2
14
 
14
 
! Отговори
Сретан Йосич преди 1 месец
Рудяев ходи в ЮАР една седмица преди да думнат Къро дали са се виждали да си говорят за пътя на Копринката в която участва и моя прЕател Мутрът от Банкя Стрийт как мислите ?
1
23
 
18
 
! Отговори
Още ама преди 1 месец
Ти не си от свестните