Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните
27 апр 2024 22:20, Стела Стоянова
64
Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита
Снимка БГНЕС, архив

"България не е готова да либерализира цената на тока за бита, защото нямаме данни колко са енергийно бедните у нас и как те ще бъдат защитени", това каза бившата министърка на енергетиката Теменужка Петкова в предаването "Говори сега" по БНТ.

Тя посочи още, че Еврокомисията не е искала от нас конкретен срок за тази мярка, но правителството на Кирил Петков е поело такъв ангажимент.

"Парламентът възложи на правителството да го предоговори, но то не успя. Изискването беше да бъде либерализиран пазарът на едро, а не на дребно".

Бившата министърка на енергетиката коментира и пътната карта за "Турски поток" като заяви, че изнесените документи от пощата на Александър Бабаков нямат нищо общо с пътната карта, която тя е подписала.

"Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН не показа нищо друго, освен безсилието на тези политически субекти", каза още тя.

Според нея целта на мероприятието е била да се отклонят големите скандали около ПП-ДБ - в Митниците, в Столична община. Посочи още, че ѝ ПП-ДБ и ДПС са работили тясно с ДПС за промените в Конституцията.

"В момента, в който ДПС беше необходимо на ПП-ДБ, те бяха изключително приемлив партньор, в момента, в който не са им необходими, стават неприемливи. ДПС е с ясно изразена евроатлантическа ориентация и са изключително полезни в рамките на парламента не виждам защо трябва да се лицемерничи по този начин".

"Аз съм се подписала върху два листа, които представляват паметна бележка от среща. Тази пътна карта беше преоставена от ДАНС на правителството на Кирил Петков, което извърши мащабна проверка на реализацията. Беше проведена обществена поръчка, като процедурата беше открита. Тя дава възможност на максимално широк кръг потенциални изпълнители да участват в него. Не мога да нося отговорност за изнесеното от "Българските елфи". Всичко, свързано с обществената поръчка за "Балкански поток" може да се види на сайта на "Булгартрансгаз". Всички възможни инстанции са се произнесли по отношение на тази поръчка".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от Общество
Габриела Наплатанова застава начело на СЕМ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
7
 
! Отговори
Величко преди 3 седмици
Оффф ... , тая коза още ли се занимава с енергетика ! ? Зарад такива кози в България има мнооого , мнооого енергийно бедни !
17
1
 
5
 
! Отговори
до Шуменски преди 3 седмици
ми пиша в такива форуми понеже разбирам туй онуй! Но най-ме кефят такива които са родени 10-15 години след като тодор живков падна и ми обясняват как разбираш ли било по онова време! Ясно е, че не си живял тогава! въпроса е защо пишеш за неща които не разбираш!? толкова ли ниско падаш!!?? или пък ти се плаща за да пишеш за неща които нито знаеш нито разбираш!? и защо искаш да ти се плаща е евро или долари след като си путинофил!? а?
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бъркате годините , до 1989 година България беше развита държава по всички показатели и нищо не липсваше .Мизерията за която говорите дойде 1990година .
15
6
 
9
 
! Отговори
До Живков преди 3 седмици
Добрее, кажи точно в кои години си живял! Не за друго ами аз съм живял в тия времена! към 42 години съм живял по тодор живково време! имаше режим на тока имаше и режим на водата! ти явно си от по-младите и си хванал само режимите на тока и водата дето бяха след 1992г. Ама поне като не си живял в ония времена и не ги знаеш нито разбираш ко се праиш на разбирач!? Инак за всичко се чакаше и по тодор живково време! и за месо и за хляб и за боб и за коли и за телевизори и за апартаменти!
14
8
 
4
 
! Отговори
Живков преди 3 седмици
За тия дето пишат празни приказки, че при Живков имало режим на тока и водата! А бе пудели, престанете да мажете времевите диапазони и да пишете за неща които са били в началото на 90-те години при престъпниците Луканов и Младенов. Нали искахте демоНкрация, и тя дойде през 1990г. с режимите на тока, водата и купоните за олио и други стоки. Луканката се спогоди с мистър Максуел и всичко изчезна рязко от пазара тогава. По времето на Живков или по-точно през 80-те не е имало системни недоимъци.
13
1
 
11
 
! Отговори
Потребител преди 3 седмици
За да се освободи цената на тока трябва да се освободят първо заплатите. Т.е. да се плаща за същия труд равно с Европа. Като се плаща 10 пъти по малко и цената на тока трябва да е 10 пъти по малка.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Женицата дали научи какво е киловат и какво мегават. Докато такива измислени и нищо не разбиращи хора са по върховете ще сме зле. Човек трябва да е работил дълги години в даден отрасъл и тогава да качва стъкла по стълба до върха, а не парашутист. Над 10 г. навсякъде се поставят аматьори. Хората няма да траят още дълго и ще изригнат.
11
3
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 3 седмици
За едно си прав! При тодор живков в което време съм живял имаше режим на тока! И на водата! Но това как да е! стари неща! Нещото за което си прав е, че всичко се плаща! По един или друг начин! Това просто е житейска истина! Но въпроса сега е друг! И той е как нещата да не достигат до това да плащаш по 3лв за киловат! Явно засега на тоз въпрос няма отговор!
10
0
 
7
 
! Отговори
Теменужка преди 3 седмици
До Какво следва Ще започне строителството на 30-и февруари 2025 година. Споко!
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ...Ами, колкото трябва ще платим! Ще плащаме. Нали нямало беплатни неща? Навремето било много зле с тока при Живков, милиони струвал. Е, вече не живеем при соца. Всяка стока (както и тока!) има своята реална цена! И ние трябва да платим тази реална цена. Нали така е при пазарната икономика, при демокрацията? Плащаш пълната цена на стоката. Като не можеш да плащаш, няма да ползваш! Или ще теглиш бързи кредити и после ще ги връщаш. "не му мисли" както беше в една реклама за бързи кредити.
8
0
 
9
 
! Отговори
Какво следва преди 3 седмици
А какво стана със строителството на АЕЦ "Белене" Теменужке? Колко етапа с по шест месеца извъртя и накрая нищо.
7
1
 
16
 
! Отговори
... преди 3 седмици
в БГ наистина няма как да се освободи цената на тока! Поради простата причина, че сега плащаме 20ст. на киловат а след либерализацията ще стане минимум 50ст. Като по вероятно е да е 70ст. или 80ст. реално обаче тази цена може да надхвърли и 2лв за киловат! само допреди година и половина цената на борсата за мегават беше 2200лв. а това ще рече борсова цена от 2.2лв за киловат! А за потребителя поне 2.8 лв. кой може да си позволи това!!??
6
2
 
7
 
! Отговори
Стоян Стелий преди 3 седмици
Не сте,Гербиджи,не сте! Народната любов е страстна и гореща :) Вятъра на промяната смени посоката и пак се овъртолихте гербера3тията,според новите инструкции на Посолството... Бай дъ уей,Теменужничке,къде дълбоко в ма33ния си двутонен гьот скри пътната карта?!? И сега к80? Тиквуний 404 Банкянски ще трябва да подарява и пудел на Путин?!? А про100 ХараКиро и ДеБиллите ще целуват ръка на Беефффски и ще пият мазно турско кафе в скута му,щото тъй било демократично!И евроатлантическо нек'си. :)Цирк!
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Време е да ви освободим вас.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако цената се освободи, гледайте цирка. Ще има бунтове, а тия ги е страх.
3
3
 
4
 
! Отговори
давайте преди 3 седмици
Ами хайде освободете ги де! Тези цени на тока. Навремето било много лошо, 1 час имало ток, три часа нямало. Хората недоволни. Сега вече сме много добре с тока. Не както при Живков.
2
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Личи си, че правителството се грижи за народа
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЗАЩОТО АКО ГИ ОСВОБОДИТЕ НЯМА КАК ДА ИЗНУДВАТЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ

Спонсорирани публикации