Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните
27 апр 2024 22:20, Стела Стоянова
64
Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита
Снимка БГНЕС, архив

"България не е готова да либерализира цената на тока за бита, защото нямаме данни колко са енергийно бедните у нас и как те ще бъдат защитени", това каза бившата министърка на енергетиката Теменужка Петкова в предаването "Говори сега" по БНТ.

Тя посочи още, че Еврокомисията не е искала от нас конкретен срок за тази мярка, но правителството на Кирил Петков е поело такъв ангажимент.

"Парламентът възложи на правителството да го предоговори, но то не успя. Изискването беше да бъде либерализиран пазарът на едро, а не на дребно".

Бившата министърка на енергетиката коментира и пътната карта за "Турски поток" като заяви, че изнесените документи от пощата на Александър Бабаков нямат нищо общо с пътната карта, която тя е подписала.

"Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН не показа нищо друго, освен безсилието на тези политически субекти", каза още тя.

Според нея целта на мероприятието е била да се отклонят големите скандали около ПП-ДБ - в Митниците, в Столична община. Посочи още, че ѝ ПП-ДБ и ДПС са работили тясно с ДПС за промените в Конституцията.

"В момента, в който ДПС беше необходимо на ПП-ДБ, те бяха изключително приемлив партньор, в момента, в който не са им необходими, стават неприемливи. ДПС е с ясно изразена евроатлантическа ориентация и са изключително полезни в рамките на парламента не виждам защо трябва да се лицемерничи по този начин".

"Аз съм се подписала върху два листа, които представляват паметна бележка от среща. Тази пътна карта беше преоставена от ДАНС на правителството на Кирил Петков, което извърши мащабна проверка на реализацията. Беше проведена обществена поръчка, като процедурата беше открита. Тя дава възможност на максимално широк кръг потенциални изпълнители да участват в него. Не мога да нося отговорност за изнесеното от "Българските елфи". Всичко, свързано с обществената поръчка за "Балкански поток" може да се види на сайта на "Булгартрансгаз". Всички възможни инстанции са се произнесли по отношение на тази поръчка".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от Общество
Габриела Наплатанова застава начело на СЕМ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
12
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
В никакъв случай не трябва да се пуска тока на свободния пазар. Това е една голяма глупост. Бедните човек се чуди как да кара, сега да следи и оферти и договори с доставчици да сключва. Как ги мислят тези извращения?
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Богатите печелят милиони от субсидира и я ток, а бедните трохи!
36
6
 
3
 
! Отговори
45 години стигат преди 3 седмици
Трябва да се възстанови Царство България и отново да минем на газови лампи - те са много екологични.
35
7
 
10
 
! Отговори
Токът е преди 3 седмици
Комунистическо наследство и гр трябва да се унищожи - както паметника на Червената армия, АЕЦ Козлодуй, АЕЦ Белене, безплатното здравеопазване и образование.
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С пътна карта и без,тая е за затвора.
33
0
 
6
 
! Отговори
Пе преди 3 седмици
Дери
32
1
 
2
 
! Отговори
Кому преди 3 седмици
Нистически ***
31
1
 
2
 
! Отговори
Докато преди 3 седмици
Фините от *** *** комунистически управкяват чистачки и детегледачки сьс средно образование даже основно
30
2
 
4
 
! Отговори
Ей преди 3 седмици
Мьршо воняща само от фонда 1300бьлгария са 29милиона откьдето е кьщата на веселка вилата на любовницата апартамента на другата обща сестеа й новите джипове коне езди и разходки пи света
29
2
 
5
 
! Отговори
Цуци, преди 3 седмици
Ами я ни припомни кой крепеше това правителство, дето ни насади така?
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защото не искате да ходите в затвор... Хората ще видят какви сте ги надробили.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трътлата защо не е в затвора?
26
0
 
5
 
! Отговори
До 6 ДОКОГА РОМИТЕ: преди 3 седмици
Докато ти демократино продължаващ да си избираш все същите управници!!!
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сбодни rлynaци, не хора. Частника е лош стопанин и определението свободен пазар е оксиморон. Някъв нагъл "свободен" крадец да ми продава ток на 2,8 лв. при условие, че го е купил за 20 ст. На всичкото отгоре не влага средства за поддръжка на инфраструктурата, а смуче до дупка от построеното през Живковото време. На такива се вика ***, а не свободен пазар! За чий са ми, вместо да ми го продава държавата директно от централата. Tъnu cme u Tъnu ще си останете всички родени след 1990г.
24
4
 
8
 
! Отговори
хах преди 3 седмици
До До Живков От кое село си ва? Че си имал режим на водата? Че аз във Варна не съм оставал никога без вода и никога не е спирала. Ако си от село Горно нанадолнище, там може да сте имали режим на водата. Ток имаше режим от 1984 до пускането на реактора хилядник в 1986 година. После токът не ми е спирал никога. Ти си на 42, а пък аз съм на 70 години. Помня неща още от 60-те години на 20 век.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако не сме на свободния пазар, сме комунисти, а не домократи!!! Демокрацията означава пълна свобода и българите си я избират с двете ръце вече 35 години!
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Георги 25 Безплатен ток може да има само в нечие въображение. Никой не е толкова луд да му се ползва техниката за без пари.
21
4
 
7
 
! Отговори
Живков преди 3 седмици
Пуделите пак заподскачаха, единия бил на 42, другия се редял на опашки за хляб при Живков! Ха ха ха. Сладура на 42 през 1990г. е бил на 8 годинки, НООО помнел видиш ли! А към другия- би ли ми описал къде се продаваше хляба, скъпи? В какви магазини? А колко производителя за хляб имаше, примерно за София? Я кажи къде се произвеждаше основно хляба в София.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Време ви е да освободите българската политика от присъствието ви.
19
7
 
4
 
! Отговори
Георги преди 3 седмици
В момента борсовия ток е по-евтин от този с фиксираните цени. Зимата ще е по-скъпо, но лятото е по-евтино. Особенно през деня като грее слънцето има дни, в които е 0 лева.. само такса за пренос

Спонсорирани публикации