Деца на кино вечер - само с декларация

Същото важи за ресторантите
6 мар 2024 20:45, Стела Стоянова
11
Деца на кино вечер - само с декларация
Снимка БГНЕС, архив

Децата вече няма да могат да ходят на кино или да са в ресторант след 22:00 часа, ако нямат декларация за придружител. Това стана факт, след като правителството одобри на днешното си заседание промени в Наредбата за специализирана закрила на деца на обществени места.

С измененията се регламентира ред за удостоверяване качеството на придружител на непълнолетно дете, навършило 14-годишна възраст след 22.00 ч., от страна на родител, попечител или лице, което полага грижи за детето, който не може да го придружи на обществени места.

Удостоверяването ще се извършва чрез декларация по образец. Предвижда се в обектите да не се допускат лица, придружаващи деца след 22.00 часа, без представянето на декларация, решиха още от кабинета.

С промените в наредбата се предвижда изискване за собствениците, наемателите или ползвателите на търговски обекти, кина и театри, чиито обекти се посещават от деца, да поставят на видно място за клиентите, на входните места, табло с информация за изискванията за придружаване на деца на обществени места, включително за изискването за представяне на декларацията по образец, както и да публикуват тази информация и на поддържаните интернет платформи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: декларациядецакино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До opis .... После тези дружества бяха приватизирани, десетте милиарда долара отидоха в джоба на една шепа частни лица, а ние ги връщахме, защото правителствата на западните държави нямат право да принуждават частните банки да опрощават заеми.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До opis Как да не ни остави дългове, бе?! След промените бяха опростени дълговете на всички държави от Източния блок, освен на нашата. Защото управляващите останалите социалистически европейски държави бяха взимали заеми от държавни банки. И им ги опростиха, за да може по-лесно да направят прехода. Нашите мошеници обаче бяха взели 10 МИЛИАРДА ДОЛАРА от частни банки. Тези пари изобщо не са влизали в България, а направо в наши външнотърговски дружества, чиито седалища бяха в чужбина. После .....
7
0
 
1
 
! Отговори
opis преди 1 месец
Абе..в соца съм раснал, униформи, връзки,подстрижка.... ама толкова забрани не помня... То зона ниски емисии, тука може ама след еди си колко часа, тука само за богати със скъпи коли, егати забраненият живот...после демокрация...Демокрация ама за определени кръгове!! Те си крадат, те си разпределят! Тоя външен дълг кой ще го плаща? бай Тошо не ни остави дългове?
6
0
 
8
 
! Отговори
112112 преди 1 месец
Това и през соца го нямаше. Рестрикциите, ограниченията и забраните на демокрацията вече удрят в земята комунистическите режими.
5
0
 
6
 
! Отговори
Декларация и преди 1 месец
Разрешение от директора на училището и класния ръководител. До всяко кино полицай.
4
0
 
5
 
! Отговори
Да, ама някои преди 1 месец
управители на петзвездни хотели се оплакват, че бхарати-сводници ги заплашват с бой. Въпросните управители са се видели в чудо. Отседнали при тях чужденци си канят "гостенки" в стаите - млади бхаратки, на чиито личица е изписано, че едва ли са на повече от 14-15 г. И за да излязат от безизходицата, управителите на тези хотели се опитват да въведат правилото, че "гостенките" трябва да показват личните си карти преди да се качат в стаята, откъдето са ги поканили. Но сводниците негодуват.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Връщат ви свободите с пълна сила! Ние като деца ходехме сами на кино.
2
2
 
21
 
! Отговори
NoMercy преди 1 месец
Ей това е поредното тъпо нещо както фалшивите тестове за наркотици. Няма ли кой да озапти тези некадърници , които даже подадоха днес оставка и пак имат решение как става това ?!
1
0
 
28
 
! Отговори
Зевс преди 1 месец
А родителите с копие от акт за раждане в джоба ли, та да докажеш, че е твое дете, или пък родител 1 ще пише декларация на родител 2?