Желязков и Карадайъ поздравиха българските мюсюлмани

Днес е свещения за тях празник Курбан байрам
24
Желязков и Карадайъ поздравиха българските мюсюлмани
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поздравиха българските мюсюлмани по повод свещения за тях празник Курбан байрам.

"Едно от най-големите достояния на нашето общество е толерантността между религиите, мира и разбирателството, в които живеят хората от различни вероизповедания в нашата страна", каза Желязков.

Според него просперитетът на страната е възможен с общи усилия, знанията и енергията на всеки от нас.

Мустафа Карадайъ посочи, че този празник сближава хората и споява обществото.

"В същността си е мост, както между отделните хора, така и поколения. Само заедно, с взаимно разбиране, милосърдие, вяра, човечност и толерантност можем да изградим по - добро бъдеще. Празникът е време за равносметка, време да си простим грешките, да бъдем толерантни, да бъдем щедри. Нека тези светли дни да укрепят вярата ни", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най-големия враг на всяка една нация е простотията - простите хора.
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
99% под една или друга причина Обрезаци в парламента честват празника за обрязването на малките дечица в българия, под името Обрезан Байрам!
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като бях малък, празникът Курбан байрам го празнуваха на една поляна и там вaриха някакъв чай. Започнаха да раздават чая и ми дадоха една чашка и започнах да го пия. Майка ми дойде при мен, взе чашката и скришом я изля. После ми каза, че по време на варене на чая, едно малко детенце с оpязано чyшленце се изпикaло в кoфата с чая, който варели за всички!
15
4
 
5
 
! Отговори
Слугите на дявола си преди 9 месеца
Имат празници естествено, как може без празници и сюнет ! Трябва да си белязан със знака на дявола!
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българи, чувствайте се свободни! Мислете както си искате, говорете каквото си искате, имайте си религия каквато искате, вярвайте си в каквото искате, но майките да спрат обpязвaнeтo на мaлките деца, понеже след обpязвaнeтo, като порастнат, децата не могат да вярват в каквото си искат! Обpязaнaтa религия не е свoбодна религия! Тя е задължителна, покоpна, рoбска рeлигия!
13
2
 
10
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 9 месеца
Българските мюсюлмани са много повече българи и винаги ще бъдат, докато не дойде време да ти забият нож в гърба, естествено !
12
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българските мюсюлмани са много повече българи от русофилите - винаги за тях България е на първо място, а не като русофила, който милее само за Расиа...
11
0
 
6
 
! Отговори
Друг българоциганин преди 9 месеца
Поздравяват теб и никога всички християни, роме !
10
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Честит празник на нашите сънародници мюсюлмани, и благодарим за мирното и приятелско съжителство, а също за това, че за разлика от лудите русофили, излязоха доста по-умни и разбрани хора, и са гарант за европейското и демократично развитите на България
9
3
 
1
 
! Отговори
Друг Българин преди 9 месеца
До Друг бългроциганин: аха, а когато ни честитят коледа, изрично ли споменават "с изключение на осъдените за тежки престъпления" или просто казват "на всички християни"? Много ги разбираш нещата.
8
3
 
7
 
! Отговори
Друг бългроциганин преди 9 месеца
Те поздравяват тебе понеже сте роднини , а не всички християни! Да поздравяваш всички мюмюни за мюмюнски празник означава да поздравиш хиляди джихадистите и милиони овце които ги подкрепят и им се радват!
7
3
 
5
 
! Отговори
Друг Българин преди 9 месеца
До българин: отговарям - да, в много други държави по цял свят официални лица поздравяват мюсулманите с техния празник. Аз също ги поздравявам с техния празник, както и те ме поздравяват на нашите.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя фесс преди един час от трибуната вика : "Поздравявам всички мюсюлмани с Курбан байрам...." И всички депутати в залата заръкопляскаха с изключение на тия от на Дългия хората и хората на Костадинов. Смятайте за какви твари става въпрос в този парламент. И най-смешното беше, че двама трима започнаха да ръкопляскат от ДПС, а другите се ослушваха 2-3 секунди и те заръкоплскаха.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Подмазвачи, религията няма място в Събранието.
4
0
 
6
 
! Отговори
Кара Кольо преди 9 месеца
Мост има, но той *** преди стотици години!
3
1
 
5
 
! Отговори
Урсулю : преди 9 месеца
Не е курбан байрям,а трябва да бъде наричан просто "Празник" за да е в унисон с евроGейските ценности! Следва премахване на Коледа,Великден,Гергьовден и всичко,което не съвпада с евроGейската визия на нашите Съединени ЕвроGейски Щети... Ъъъъ, исках да кажа "Щати"!
2
7
 
10
 
! Отговори
българин преди 9 месеца
дали в друг парламент или сенат поздравяват мюсюлманите с техния празник или там каквото и да е ? а мюсюлмани има по цял свят .
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тази гьозбояджийка от Видин,все едно,че спи на този стол,за да я гледат съгражданите й.Хамелеонска душица,която е завладяла половината от нашия град.Тя богатее,а видинчани лапат комарите.Ако отвориш частта над аменете й,няма нищо вътре,но колкото е останало,го ползва за личните си нужди.