Безлов: Къро е един от малкото, оцелял и след края на трибуквените групировки

Да видим какво ще е желанието за сътрудничество на ЮАР
29 май 2023 10:35, Стела Стоянова
74
Безлов: Къро е един от малкото, оцелял и след края на трибуквените групировки
Снимка БГНЕС

"Красимир Каменов – Къро е една от малкото „големи фигури” на подземния свят, която успява да оцелее и след края на времената на трибуквените групировки", споделя Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията пред "Нова нюз".

"Това, което знаем е, че той е наследник на ВИС-2 във времето след смъртта на Георги Илиев. Знаете двата прякора, които се свързваха дълго време с тази структура – Къро и другият е Таки", каза той.

Хрониките на ъндърграунда разказват, че Каменов е бил в много близки отношения с Христофорос Аманатидис, по-известен като Таки. Смята се, че двамата поемат контрола върху групировката след убийството на Илиев в Слънчев бряг.

Официалният бизнес на Каменов е свързан със собствеността на няколко от най-големите земеделски борси у нас. Неофициално обаче името му се свързва с наркотрафик. Разследван е във връзка с наказателната бригада, позната като „Бандата на чуковете”, която подлагаше на инквизиции дилърите на дрога, припомни Безлов.

Макар и задочно, Къро все пак попада под ударите на закона. Той получава обвинение за поръчителство на убийството на Любомир Иванов. По неофициална информация причината за конфронтацията, довела до смъртта на бившия полицай, била машини за нелегално производство на цигари.

Името на Къро попадна в последните години под медийните прожектори и след проверките на частните компании на граничния пункт „Капитан Андреево”. В публичното пространство се появи информация, че между него и доскорошния му партньор Таки има конфликт, който се задълбочил заради желанието за контрол върху лабораторията на пропускателния пункт. Тогава в уравнението се появи и трети човек – Размиг Чакърян, по-известен като Ами.

Още по темата

Името на Каменов беше споменато като основен участник в група, която си е поставила за цел да отстрани високопоставени полицаи и мигастрати и дори главния прокурор – Иван Гешев.

"Това, което излезе в медиите и предизвика доста спекулации през последните 2 месеца беше, че имаше такива записи, флашки и така нататък, които коментираха възможен атентат срещу главния прокурор. Група от такива ъндърграунд лица, които гравитираха около лицата от ВИС-2, и не само ВИС-2, там имаше и други хора от известните среди на подземния свят", споделя Безлов.

"Атентат срещу него, при който е загинала и съпругата му, и той – това е действително доста нетипично, и то в ЮАР, която по принцип е специфична страна. Имаме такива фрагменти за българско присъствие, включително големи задържания на наркотици. Трябва да видим какво ще е желанието за сътрудничество от ЮАР, защото там обикновено няма голямо желание за споделяне на информация през годините, макар че има изключения. През годините ЮАР се превърна в едно от местата, където емигрираха и се укриваха различни хора, включително от политическите елити", споделя той.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: Тихомир БезловКъро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
8
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
е всеки ден ли ше пишете за тоя дето искал спокоен живот с жинъта и дицъта ???
44
3
 
5
 
! Отговори
НЕ БЕ ПУТИН преди 10 месеца
ПАК Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО
43
0
 
4
 
! Отговори
USA преди 10 месеца
Йелоустоун ли избухнал или Путин.........какъв е този 1 оцелял.
42
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Оцелял ли, де го?!
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
беше......
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
сега "голямото ченге" ботьо ботев който е по скоро е хроникьор отколкото полицай трябва да ни разясни кой поръча къро.
39
1
 
6
 
! Отговори
тиквун преди 10 месеца
боко е спокоен - конкуренцията вече я няма
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А Таки, Маджо, Веска Меджедиева, Черепа, Каскета, Шипаря, Б.Б.,...., кога!?
37
1
 
6
 
! Отговори
Николай Малинов ФСБ преди 10 месеца
***СИК*** :::::::: ПАШАТЪ, МАДЖО, ВЕНЦИ ТОТОТО СЛАВИЯ, ТРАКТОРА АЛЕКСЕЙ ПЕТР. , МАРГИНИТЕ, БОКО ИПОНА (КРАДЕЦА НА КОЛИ ОТ ЧЕХОСЛОВАКИЯ 1990-1992 ГОД.) , = ЖИВИ.........МЪРТВИ = ПОЛИ ПАНТЕВ, ДИМАТЪ РУСНАКА, БАИ МИЛЕ, СТОЙЛ СЛАВОВ.....ЗЛАТКУ БАРЕТАТА НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ Е ЖИВ ...КИРО ПОНЕЦА = ПОЛУТРУП....МЪЖЪ НА ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА = ПОЛУТРУП.
36
2
 
7
 
! Отговори
Ученика преди 10 месеца
Безловчето е платен държавен манипулатор...
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боко не бил сикаджийска мутра?!!! Кажи някой друг виц, този не върви!
34
20
 
6
 
! Отговори
ьь преди 10 месеца
За тия дето вярват на глупостите за СИК и Бойко - хора, опомнете се. Борисов никога не е бил в СИК, той имаше своя група, която основно смучеше държавни поръчки през 90те. Именно Борисов ликвидира мутренските години. Това, че вие не сте били в София по това време и не ги помните, си е само ваш проблем. Престанете с тия глупости, защото съсипахте държавата с тая простотия. Долу Бойко, Долу Бойко, и докарахте пълни ***.
33
3
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 10 месеца
Айде събирайте пак , стари вестници и списания и ги носете у Прокуратурата , за да вкарате Боко у затвора...ха,ха,хааа....ТАМ ТИЯ "ДОКАЗАТЕЛСТВА" ШЕ ГИ ПОЛОЖАТ У ТОАЛЕТНИТЕ ЗА ДА СИ БЪРШАТ ГЗ С ТЯХ!
32
5
 
5
 
! Отговори
СМЕХ... преди 10 месеца
Бай Дрън , Мрън, Врън........АМА НЕМА НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА БОЙКО И ГЕРБ!!!!ВСИЧКИТЕ ПОСТАНОВКИ НА ДС/БКП ----ГИ ОВЕЯ ПЛЯВАТА У ПРОКУРАТУРАТА И СЪДА----САМО ГОЛИ ПРИКАЗКИ ОТ РОДА НА " ЕДНА ЖЕНА МАТА ХАРИ ми КАЗА"...ха,ха,хаааааааааа
31
0
 
7
 
! Отговори
СМЕХ... преди 10 месеца
Ами "играта " беше такава ----"ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ "се даваше на мутрите , за да се избиват помежду си от алчност и простотия , та после ТЯ да се наследи от "бизнесмените на БКП/бсп "--СЪВСЕМ "ИЗПРАНА" И "ЗАКОННА"...ха,ха,хаааааааТРАГИЧНОТО Е ---ЧЕ ВСИЧКИ СЕ ОКАЗАХА , НЕСПАСЯЕМИ НЕКАДЪРНИЦИ И ЛЕВАЦИ , ЧУЖДИ НА НОРМАЛНИЯ СВЕТОВЕН БИЗНЕС И ЗАКОНИ!...ЕТО ГО И РЕЗУЛТАТА ---КЪРО, ЧЕРЕПА , Ц.ВАСИЛЕВ , /и пр. герои от прехода/
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Бай Дрън На Бойко услужливо се избягва миналото, което се свързва със СИК, но това са медийните приоритети в момента :)))
29
2
 
26
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Не е вярно, че Къро е от малкото. А Бойко къде го забравяте с неговата крадлива банда? А децата на тия мафиоти, да не би вече да харчат парите им честно? Не, Къро не е от малкото, Къро е от многото оцелели! Само че нещастника е нямал късмета да се легализира като всички останали.
28
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този Безлов какво ни будалка?!!! Никакъв край не е дошъл на трибуквените групировки. СИК господства и управлява страната в последните 20 г. Нейният човек в МВР като главен секретар разчистваше висаджиите и продължава и сега. Той бе издигнат и като политическо лице на групировката и дори стана премиер за дълъг период Същинският шеф на СИК т.нар. Пашата! Бойко всичко съгласува с него!
27
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нормално е партиите да съгласуват всичко с посолствата, при руската окупация преди 1989та година за най-малкото нещо питаха руснаците, руснаците назначаваха в България дори и кметовете и общинските съветници.
26
3
 
0
 
! Отговори
DEA преди 10 месеца
Vishteia tazi bg mighiturka adult Rusi SAS sigurnos e omiral ot strahkato chue za nekoi takuv bg geroi vzimal e dreni levcheta Kato I'm seeing podmazval toia Nasrallah Sega kogato tozi chovek e murtuv se pravi na mushkar tas bulgaropodobna mishka za nishto nestava chak analizipravi a Sega ako sluchaino go ritne konia I pukne damo oravim nie analiz