НСлС: Няма нищо вярно, че атентатът срещу Гешев е инсценировка

Ясен Тодоров съобщи, че се надява активно да има развитие по случая
3 май 2023 17:00, Йоана Цонева
101
НСлС: Няма нищо вярно, че атентатът срещу Гешев е инсценировка
Снимка: БГНЕС

"Атентатът срещу Иван Гешев не е инсценировка, а в публичното пространство се разпространяват хипотези и конспирации, които объркват обществеността", заяви заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Той цитира първоначалните заключения на българските експерти, както и на израелски специалист по борбата и противодействието на тероризма.

"Най-общо становището е, че имаме работа с много добре подготвено и организирано мероприятие, целящо физическо ликвидиране на определено лице или лица. Взрив на място, подходящо да нанесе поражения върху преминаващи МПС с огромна поразяваща сила. Ако попадението е било на точното място и върху МПС с недостатъчна защита, вероятно жертвите щяха да са не една и две", каза той.

"Кратер може да има, когато има насочен взрив надолу. Когато има насочен взрив, целящ да порази преминаващи превозни средства, поразяващата сила ще е насочена настрани, а не надолу", каза той.

Още по темата
Заместник-директорът на следствието коментира, че очаква разследването да отнеме много време. Тепърва се очакват резултатите от назначените експертизи. Предварителното становище е, че поразяващата вълна е била много силна, а скоростта, с която са били изстреляни сачмите е била с десет пъти по-висока от скоростта, с която стреля автоматично оръжие.

Тодоров изтъкна, че случаят се употребява политически от хора, които целят дивиденти единствено за себе си, както и че за голямо съжаление е установил, че явно моралът на нашето общество е доста занижен.

Ясен Тодоров съобщи, че се надява активно да има развитие по случая. Затова обаче МВР трябва да работи активно, поясни той.

На въпрос какво казват чуждестранните експерти, той заяви, че всичко това изисква страшно много време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
путин ви плаща да...хората да намразят Свободата и Демокрацията...да искат да са *** като вас с гешев,борисов,пеевски,подценявате го и го продавате...ще ви потърси...
77
0
 
0
 
! Отговори
мисля, преди 1 година
че тамбурите са на високо
76
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
тоя е за...затвора...ама на сантиметри от "бомбата"има храсти който са си там,такъв цирк,такова нелепо представление...и тв-тата и платените ***.облъчват хората на всеки кръгал час...САЩ и ЕС изпратете експерти!САЩ и ЕС обслужвате раша през гешев,пеевски,борисов!!!ще жънете и позора...и войната!!!
75
0
 
10
 
! Отговори
Юрист преди 1 година
Добре бе за какво да го убиват? За кой толкова опасен престъпник внесоха обвинителен акт или задържаха? Преди поне правеха показни дела, обвинения и задържания . Вярно шоу правеха, но се мъчеха да симулират дейност. А сега е пълно мъртвило в прокуратурата. Достатъчно го държат с компромати.
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бухахаха. Видяха наште, че много сме се отчаяли вече народа и решиха да ни разсмеят малко, Театър Сълза и Смях. https://youtu.be/40sBKH7XoGc
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хахахаха, как обичам да ме убеждават милиционерите! Супер смешна постановка...
72
0
 
8
 
! Отговори
Поразяваща ръка преди 1 година
Някой да обясни как точно се насочва "поразяваща сила"? В бомбата има шлюзове, талпи, бариери, какво точно?
71
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Ясен Тодоров се изцепи по ТВ, че взрива изстрелял металните осколки със скорост "десет пъти по-висока" от изстрелян куршум. Това разбира се са глупости. Калашника изстрелва със 700м/с или 2500км/ч. По десет прави 25,000км/ч. Такава скорост не постигат и най-модерните плазмени оръжия в лабораториите. А ако е истина осколките ще пробият половината дървета в гората преди да спрат след 2-3 километра. Така че да, този лъже и всичко е постановка.
70
0
 
6
 
! Отговори
Емии преди 1 година
Кат приказва,че щял да харестува Путин пак с малко се е отървал.Петров и Баширов сега бъркат у казана Новичок и чакат от МВР паспортите си щот тукашните другари за нищо не ги бива.
69
0
 
12
 
! Отговори
Йосиф преди 1 година
Пак ли се е нашмъркал този индивид Ясен Тодоров от НСлС !!!Атентата е ицинировка място на събитието е подготвено предварително както и бронираният автомобил !!! Пътя по които е минал Гл. Прокурор И. Гешев не е натоварен същият е избран и подготвен предварително. Общо взето театър сълза и смях...
68
0
 
2
 
! Отговори
Йосиф преди 1 година
Пак ли се е на×××××кал този индивид Ясен Тодоров от НСлС !!!Атентата е ицинировка място на събитието е подготвено предварително както и бронираният автомобил !!! Пътя по които е минал Гл. Прокурор И. Гешев не е натоварен същият е избран и подготвен предварително. Общо взето театър сълза и смях...
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не показват щетите по автомобила ако изобщо има такива
66
2
 
16
 
! Отговори
Е, па... преди 1 година
Ако беше много добре подготвено и организирано мероприятие, както твърдят, със сигурност нямаше да се размине без ранени поне. Което е най - малкото. Много добрата организация и подготовка, в никакъв случай не предполага неуспех. Така че, аз лично не вярвам на много голяма част от твърденията на нашите т. нар. специалисти. Съжалявам, но гледах кадрите от местопроизшествието. Изобщо не е толкова драматично, както се тиражира. Напротив. Изводите - всеки да си ги прави.
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най голямата инсценировка е, че лицето на снимката работи като началник в държавното следствие, но се надявам че когато качулки го изкарват с качулка да го дават по телевизията
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може наистина да не знае, че Фамилията Му вече не го иска. Най-сигурно е да стане защитен свидетел и да предаде Фамилията на Вожда. Мафията има вътрешни правила.
63
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мислят ни за ид*оти ,кавито всъщност са те , и това ако са топ ченгетата мани мани.
62
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей ако БСП - ПП - ДБ бяха успяли да му махнат цялата охрана сега рашков щеше да стане главен прокурор.
61
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кюлчетата злато , пачките евро и снимките бяха инсценировка, а това не било. Някой влиза, слага кюлчета, злато, снима, а прокуратурата не се интересува кой. Двоен аршин.
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕК осъди атентата ама доносника гном лъже нагло че било инсценировка. Всички знаем че доносническа българия работи за престъпниците ама толкова нагли мазни лъжи!
59
1
 
8
 
! Отговори
да не би преди 1 година
джипа да не е толкова зле смазан че да изглежда несъвместимо с живота възрастен и 2 деца да са оцелели? Или пък въобще не е одраскан. Дотук се повтаря сценария с "чувалите с трупове" дето така и не ги видяха хората. А тролите вече намесват избори и партии в новината.

Спонсорирани публикации