Медсестра почина от COVID-19, била ваксинирана с "Пфайзер"

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" започва проверка
Обновена: 9 апр 2021 18:54 | 9 апр 2021 18:53, Анисия Иванова
176
Медсестра почина от COVID-19, била ваксинирана с "Пфайзер"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителна агенция „Медицински надзор” започва проверка по случай с починалата медицинска сестра в „МБАЛ - Пазарджик“, съобщиха от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.

Старшата медицинска сестра на Урологичното отделение към Областната болница в Пазарджик Дарина Огнянова е починала на 7 април от COVID-19, са съобщили от лечебното заведение.

Здравната работничка се е заразила с коронавируса, въпреки че е била имунизирана, според информация на здравното заведение.

На 11 февруари Огнянова е обявила, че ѝ е поставена втора доза ваксина на "Пфайзер-Байонтех". Тогава е оповестено, че жената е имала редица тежки диагнози, сред които автоимунно заболяване, допълва БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за тази ще кажат, че ползите са повече от вредите. Защо е била ваксинирана, като е имала толкова заболявания? Изследвания не се ли правят? Или важно е да де сложи ваксината, пък после каквото стане.
77
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ползите за компаниите са повече от рисковете за ваксинираните
76
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Израел доказа категорично колко ужасни са псевдоваксините! Точно половината умрели в Израел са през двата месеца и половина "ваксиниране! Същото количество умрели, каквото и за 11 месеца "пандемия" без ваксини!
75
1
 
14
 
! Отговори
Медицински " на преди 3 години
Незабавно да се арестува личният и лекар и този,който я ваксинирал!! Да ги питат защо ваксинират хора с автоимунно заболяване,което е абсолютно ПРОТИВОПОКАЗАНИЕ за ваксинация!!
74
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се излагайте! Какви стотици умрели от ваксините например в Израел!? Погледнете wordmeter. За вчера 188 заразени и 1(един) починал. И така е от седмици след масираното ваксиниране.. Точно обратното е на това, което плещите! И да слагате минуси, все тая..
73
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете без да имате никаква информация по случая.Жената е била болна от множествена склероза, склеодермия, болест на Хашимото, синдром на Рейно и пулмофиброза.Според мен е имала носитл на КОВИД-19 в организма си, но не е починала поради Коронавирус.Както и да е!Мир на Душата й!
72
2
 
9
 
! Отговори
общак преди 3 години
Губернатора на Тексас отмени всички мерки--------преди три дни даже присъства на бейзболен мач с над 38 000 зрители на стадиона ..
71
1
 
6
 
! Отговори
ВАКСЪР И д от преди 3 години
Ползите са повече от рисковете.
70
2
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Утре в сутринта съм по график за ваксиниране с Пфайзер или Модерна. Ще ви кажа как е положението утре.
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имала редица тежки диагнози, ама си е ходила на работа. Как като е ваксината замесена са взели-дали жертвите, като е Ковид, са "без придружаващи заболявания"....
68
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какви паспорти на имунизираните си говорим въобще тогава? Не само , че могат да се разболеят и да предават болестта, ами даже и умират
67
7
 
23
 
! Отговори
Леша преди 3 години
Губернатора на Тексас отмени всички мерки срещу лъжевируса и смъртността падна рязко. Така наречените "инфектирани" също намаляха драстично.
66
0
 
14
 
! Отговори
до 66 преди 3 години
Умний, не се знае дали е липса на имунитет или е прекалено форсиран имунитет или е някаква непредвидена реакция на имунната система. Човешкото тяло досега са го разгадали на 3% но си мислят , че са голямата работа. Не се мери само в антитела имунитетът. Единственото сигурно е, че жената я няма , а си е мислила , че вече е защитена. Все едно да дам на пожарникар защитни дрехи и да влиза да гаси пожара спокоен, а да се окаже, че дрехите са найлонови
65
4
 
17
 
! Отговори
Доц Мангъров преди 3 години
Има 13000 починали след пфайзир в сащ и 3900 в израел но не е доказано от какво, период зо 20дни от 2ра игла
64
4
 
21
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
В Израел кривата на смъртността рязко нарастна, успоредно с кривата на ваксинираните!!!
63
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 68Ти видя ли с очите си какво се случва в Израел? Медиите могат да си пишат всичко, правилата се промениха. За последната година излъгаха поне 100 пъти. Защо трябва да се вярва на каквито и да било новини?
62
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забелязват ли как ваксърчетата са се нас ра ли от страх и не смеят да гъкнат само цъкат минуси като ми шоци щото им свършиха опорките?
61
2
 
20
 
! Отговори
Редови лекар от Паз преди 3 години
ПРИНУДИЛИ са сестрата да се ваксинира??! Иначе - уволнение??!!
60
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, де, а Израел как с тая ваксина си изпонабоде цялото население и минаха метър? Да не би нашите нещо да не я съхраняват правилно? Тази иска ного ниски температури.
59
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ефективност на споменатата ваксина 95% т.е. от 100 души 5 не получават имунитет. Какво не е ясно ***?