Медсестра почина от COVID-19, била ваксинирана с "Пфайзер"

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" започва проверка
Обновена: 9 апр 2021 18:54 | 9 апр 2021 18:53, Анисия Иванова
176
Медсестра почина от COVID-19, била ваксинирана с "Пфайзер"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителна агенция „Медицински надзор” започва проверка по случай с починалата медицинска сестра в „МБАЛ - Пазарджик“, съобщиха от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.

Старшата медицинска сестра на Урологичното отделение към Областната болница в Пазарджик Дарина Огнянова е починала на 7 април от COVID-19, са съобщили от лечебното заведение.

Здравната работничка се е заразила с коронавируса, въпреки че е била имунизирана, според информация на здравното заведение.

На 11 февруари Огнянова е обявила, че ѝ е поставена втора доза ваксина на "Пфайзер-Байонтех". Тогава е оповестено, че жената е имала редица тежки диагнози, сред които автоимунно заболяване, допълва БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
7
 
! Отговори
Коприва преди 3 години
Мир на душата й. Отишла си е на професионалния си празник...
97
0
 
3
 
! Отговори
НОШТ преди 3 години
Като се пише безразборно в стъкмистиката стават и грешки, отде д?а знаем всички ваксинирани
96
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както бях писал в поста си под една друга статия на Днес.Бг до един колега, в Израел и след втората ваксина продължават да се наблюдават случаи на заразяване с вируса!
95
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПЛОСКОГЛАВИ ВАКСЪРИДо ПЛОСКОГЛАВИ ВАКСЪРИ"В Израел след ваксинацията случаите скочиха от 600-900 на 8-9 хиляди!"Стига сте лъгали, 8000 са случаите в края на Януари, сега са под 300.
94
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, не му се плашете толкова. Аз го изкарах и мога да ви кажа, че съм карал по- тежки грипове. Температурата е досадна-5-6 дена вдигаш 37,5. Майка е на 70 години и също го изкара така. Ако нямате сериозни заболявания няма нищо страшно
93
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма данни да е починала от ваксината, ама вие ако искате не се ваксинирайте. Всеки ден умират по над 130 души от Ковид, а в реанимация в критично състояние са на 700.
92
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали казваха, че ваксината не те защитава на 100%- можеш да се заразиш(в много редки случаи), но ще го изкараш съвсем леко и без фатален край?
91
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 96 БългаринАхааа, винаги вируса е с, а ваксината от. Схващам, г-н Мангър.
90
13
 
9
 
! Отговори
ПЛОСКОГЛАВИ ВАКСЪРИ преди 3 години
В Израел след ваксинацията случаите скочиха от 600-900 на 8-9 хиляди! Нищо ли не може да проникне в тези плоски, празни глави?! Нищо ли не може да забележите, което противоречи на религиозните ви убеждения?
89
3
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Имала Автоимунно Заболяване,Лека й пръст
88
20
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
90% от коментиралите са ***. Жената Не е починала от ваксината, а от коронавирус. Имала е редица тежки заболявания и дори и ваксината не е помогнала. В Израел след ваксинацията случаите спаднаха от 8-9 хил. до 200-300. Главите на повечето ви служат само да поемате кюфтета. Мислете!
87
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Медицински " наДа де ама няма как щото е подписала декларация за информирано съгласие, а в крайна сметка и тя е медицинско лице и би трябвало да знае някой неща ама пусти страх от вируса... И една позната и тя така, с автоимунно и щяла да се ваксинира, казвам и недей, те не та не, ами добре казвам и дай тогава да те резна за последно че после я камилата я камилари.
86
10
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
До Имунолог:Китайската ваксина? Ти се ваксинирай с този ***.
85
3
 
17
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Знае се, че ваксините не дават 100% защита. Жената е взела всички възможни предпазни мерки, вкл. и ваксинация с ваксината осигуряваща най-висока степен на защита от наличните три ваксини в България, но е нямала късмет. Да почива в мир!
84
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Леша 75 A защо си пропуснал да споменеш фактът ,че в Тексас са ваксинирани 30% с една доза , а 17.5 % са напълно набоцкани . Решението му за разхлабване на мерките е следствие от темповете на ваксинация В момента новите случаи в Тексас са сходни с бройката у нас . Само където са с население от 29 млн .души
83
16
 
5
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Туй ковида е много лошо нещо! Преди една седмица стъпах накриво на края на един тротоар - и като ме пристегна един ковид! Три дена накуцвах заради него.
82
2
 
24
 
! Отговори
Глупав преди 3 години
"Жената имала редица тежки диагнози"- е що не е била пенсионер по болест тогава
81
3
 
18
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
А така..И каква стана тя? Освен че не предпазват от заразяване, от предаване на заразата, освен че не се знае за колко време осигуряват защита, излиза, че може и въобще да не осигуряват никаква защита. Айде сега уважаемите специалисти да вземат пак да разяснят въпроса за ползите от ваксините, които са толкова големи, че са несравними с вредите. Наблегнете върху ползите, за вредите всички знаем, че са несъществени и маловажни, и даже ги няма.
80
15
 
4
 
! Отговори
Имунолог преди 3 години
В Израел се ваксинират със "Спутник" V и китайска ваксина!! Схващаш ли бе тикво???!!
79
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 81Ами те като нея са хиляди, ама ги пишат починали от коронавирус.