Ден 38 на протести: Полицията арестува мъж пред президентството

Мъжът е бил във видимо в нетрезво състояние
15 авг 2020 21:10, Нели Христова
457

Снимка: БГНЕС

В началото на 38-я ден на протести, гражданите са на площада, за да изразят негодуването си срещу управляващите. Те искат оставка на премиера Борисов, оставка на цялото правителство, оставка на главния прокурор Иван Гешев и незабавни избори – честни, както и дистанционно и машинно гласуване, предаде БГНЕС.

Протестиращите не са съгласни с оповестените в петък от премиера обещания за рестарт и нова Конституция, както и свикване на Велико Народно събрание от настоящия парламент. Според тях с хода си Борисов цели печелене на време.

В началото на днешния ден, в 19 часа площадът в т.нар. „триъгълник на властта” все още е почти празен.

След 19.30 часа гол до кръста мъж беше закопчан с белезници и държан от полицията на фонтана пред президенството. След това униформените отведоха мъжа до паркираната наблизо патрулка кола. Мъжът изглежда видимо в нетрезво състояние. Няма напрежение на площада. Хората постепенно прииждат. Има и полицейско присъствие.

Блокадата на Орлов мост остава. Палатките и шатрите пред Министерски съвет – също. Блокада има и пред Ректората на Софийския университет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
2
 
19
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Призив към протестиращите. Стига сте ползвали БГ флаг за простотии. Това не е одеяло,нито защитна броня,нито отличителен знак на /псевдо /патриот и/ пишман /родолюбец.За шапки в три цвята нямам думи.
286
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щооо не са го гръмнали? В САЩ щяха да го гръмнат. Много сме меки в България. Малко наказания, няма бой на протестиращи. Жалко и смешно е! Пуснете ни няколко ловни дружинки, дайте ни 6-7 дена без накачания и ЕДИН протестиращ няма да остане. Ще им издирим и поръчителите и тях. е е чистка, за добра и свята България.Амин!
285
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такава държава, да разрешава, че и полицията да покровителства нарушители на реда по площадите. Няма такава държава, в която градския транспорт да се съобразява с няколко хиляди метежници, които пречат на дву-милионен град. Видя се от репортажи по телевизиите, че се държат много нагло с хората, които не са съгласни с тях. Това е пълно безочие и пълна апатия от страна на изпълнителната власт, да допуска гамени да играят футбол и да пият бира по площадите в името на "тяхната" правда.
284
2
 
12
 
! Отговори
Булгаристан преди 3 години
И на кучетата стана ясно,че протестите са зле прикрит пуч организиран от петата колона на руснаците в БГ!Не могат да преглътнат,че задунайская губерния,курица не птица се откъсва от ноктите им,дето и дълбаят снагата повече от 2 века!Сто ***,оглавени от три отровни откачалки ще правят показно на цяла държава и цял народ как на майтап ще подпалят бензиностанцията и кварталът,а останалите полезни *** ще им носим бензин и ще им ръкопляскаме,вместо да грабнем тоягите и да ги смачкаме?
283
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ + БСП + ДПС + ОБЕДИНЕНИ *** -ВСИЧКИТЕ ЗАЕДНО СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ. ВЪН МАФИЯ И МУТРИ !
282
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕА бе може да не е президента ама много си приличат по юмручето.
281
0
 
14
 
! Отговори
НЕ преди 3 години
Арестуваният не е президента.
280
0
 
18
 
! Отговори
Ти искаш анархия! преди 3 години
До АнонименДемокрацията означава свобода, основана на спазване на определениправила като Конституцията, законите ...Не може на някой му скимне нещо и веднага да го реализира, още повечев сферата на политиката и управлението.Останалото е анархия!
279
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
366- ТОВА Е ВИД ЗАЩИТА ИНАЧЕ ТРОЙКА КЛОШАРИ ИЛИ ДЪЛГИ НОСОВЕ И ИЗЦЪКЛЕНИ ОЧИ ЩЯХА ДА СИ ГО МЕНКАТ КАКТО ИМ ПАДНЕ...
278
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж демокрация, а няма как да се смени правителство, ако то само не се откаже ... Малко недемократично ми се струва.Аз искам пряка демокрация - изкача ново предложение за закон, на телефон, гласуваш с да не и толкоз. Е примерно ей сега, да ги махнем тея акцичи на бензина и алкохола де на тровят ..
277
1
 
18
 
! Отговори
ДА БЕ преди 3 години
НИКОЙ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ ПРОТЕСТА СЕ ПЛАЩА ОТ ЧЕРЕПА И ОРГАНИЗИРА ОТ НЕГОВИЯТ РЕЗИДЕНТ- КАКВО ЛИ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ЧОВЕК ЗА НЯКОЙ ДРУГ ЛЕВ ОТГОРЕ- ПОЗОР.
276
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо са го арестували, ако е правил проблеми на президенството.Нали полицията и пречидента бяха врагове?
275
0
 
13
 
! Отговори
ИСТИНСКИЯТ ВЪПРОС преди 3 години
не измествай истинския въпрос:Къде е партията с нов стил на управление, която ще подобри живота ни, къде е политическата им програма, къде е проектът им за справяне с кризата от пандемията? Кой я оглавява? И още един истински въпрос - протестиращите вярват ли си?Или просто всичко е "стани ти, за да седна аз".
274
1
 
12
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Абе, верно ли Божков е отпечатал нови талони за търкане, с които да зарадва народа след успех на преврата? Заглавията били атрактивни "Блокирай кръстовище", "Долу хунтата" и подобни а печеливши символи били палатки, яйца, чери домати, вдигнати юмруци и свински уши. Цените на талоните показвали какъв ще е курса на лева след победата. 9000 лева 15 000 лева, 30 0000 лева.
273
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Розовото адвокатче от НБУ вчера ходило до Варна да плати на протестиращите.
272
0
 
13
 
! Отговори
на снимката преди 3 години
Трима протестиращи двама полицай и един гол за сеге с ***.
271
1
 
12
 
! Отговори
Царят е гол! преди 3 години
Днес, 16 август по БТВ Димитър Манолов - президент на КТ "Подкрепа",изпълнявайки ролята на детето от известната приказка "Новите дрехи на царя",извика истината за протестите "ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ НА ПРОТЕСТИТЕ Е СФОРМИРАНЕТО НА СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ".
270
1
 
16
 
! Отговори
ВИДИМО преди 3 години
Искаха промяна, постигнаха го, но те сега не я искат!Стана пределно ясно, че НЕ СА ИСКАЛИ ПРОМЯНА, А ПОДМЯНА!
269
1
 
15
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Пикаещият протестиращ е завършил Харвард. Бабишкян е ярменец и си пие кафето с макък. "Скулптурът" *** единствено е направил тенекиена фигурка на кремълското джудже. А пък *** е адвокат колкото аз съм космонавт - досега няма едно спечелено дело !!! И тези хора "съветват" младите завършили Харвард,Оксфорд,Йейл .....и Свободния университет. Е, тези по площадите може и да са минавали покрай тези университети на път за миялната на чинии.
268
3
 
7
 
! Отговори
До 134 преди 3 години
До АнонименБре, ти пък как го разбра? Един по един ли пите всички? Ами не, не е факт. Виж за Редв може и да е - него яко го мразят интелигентните хора.