Ден 38 на протести: Полицията арестува мъж пред президентството

Мъжът е бил във видимо в нетрезво състояние
15 авг 2020 21:10, Нели Христова
457

Снимка: БГНЕС

В началото на 38-я ден на протести, гражданите са на площада, за да изразят негодуването си срещу управляващите. Те искат оставка на премиера Борисов, оставка на цялото правителство, оставка на главния прокурор Иван Гешев и незабавни избори – честни, както и дистанционно и машинно гласуване, предаде БГНЕС.

Протестиращите не са съгласни с оповестените в петък от премиера обещания за рестарт и нова Конституция, както и свикване на Велико Народно събрание от настоящия парламент. Според тях с хода си Борисов цели печелене на време.

В началото на днешния ден, в 19 часа площадът в т.нар. „триъгълник на властта” все още е почти празен.

След 19.30 часа гол до кръста мъж беше закопчан с белезници и държан от полицията на фонтана пред президенството. След това униформените отведоха мъжа до паркираната наблизо патрулка кола. Мъжът изглежда видимо в нетрезво състояние. Няма напрежение на площада. Хората постепенно прииждат. Има и полицейско присъствие.

Блокадата на Орлов мост остава. Палатките и шатрите пред Министерски съвет – също. Блокада има и пред Ректората на Софийския университет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като събереш "протестиращите" във всички населени места у нас, прибавиш тези, които създават суматоха по междуградските пътища, плюс заблудените протестиращи от чужбина, с голям зор бройката може да достигне 0.01% (7-8 000 човека) и то само при условие, че броиш и сеирджиите, които случайно минават покрай местата на "протестите" и се спират да погледат.
226
16
 
0
 
! Отговори
ами ти прочети преди 3 години
До 305 Боекоче преди предните избори боко каза СЪЩИТЕ неща...за промени, реформи....но нищо не изпълни !!! не ме слушай какво говоря а гладай какви ги върша !!! та за да се измъкне боко боже и ще обещае и луната дори. каква отговорност е понесъл за неизпълнени предишни обещания ////никаква ....тогава защо му вярваш , че тоя път ще ги изпълни
225
15
 
3
 
! Отговори
държавните калинки преди 3 години
само те ще гласуват за Герб!
224
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до всички ПРОТЕСТЪРИТе 1% не могат да стигнат, ти им говориш за 10%.Не ги залъгвай, ще вземат да си помислят, че са 9.5%, а то реално и 0.5% не са.
223
1
 
3
 
! Отговори
адема преди 3 години
До няма надежданадежда всяка остави!
222
14
 
2
 
! Отговори
Арман Д'Артанян преди 3 години
До няма надеждаБраво мойто момче, по опорните точки работиш. Цялата администрация и семействата им са герберасти, ще ги уволнява ме.
221
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33Ако Куково лято все пак дойде и Фигурантът успее да направи служебно правителство и да подготви изборите и новата Конституция по начин, удобен за Столетницата, тогава ще загубим всички.
220
20
 
0
 
! Отговори
а ти забравяш преди 3 години
До Анонимен 303че радев е избран от над 2 млн Българи докато за цялото герб са гласували малко над 1 млн и то отчитайки , че държавните калинки гласуват за боко защото всяка година им вдига заплатите и оставя корупцията да цъфти , така и дребните риби си докарват малки подкупчета.не посочвай боко като препятствие на мафията защото те играят заедно...фалита и ограбването на КТБ, сега цацата отблокира виваком и я продадоха, а студеният резерв на доган и пристанището му , а апартаментите...
219
0
 
14
 
! Отговори
до всички ПРОТЕСТЪРИ преди 3 години
вие нямате и 10 процента
218
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хайдеоставка-затвор-бесило....
217
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онези още ли са там или останаха само празните мокри палатки?Полицията няма ли най-после да си свърши работата?След половин ден, когато повечето българи ще се прибират у дома след уикенда, "протестиращите" лигльовци пак ли безнаказано ще правят циркове и ще ходят по нервите на онези, които утре са на работа и плащат данъци, за да има държава?Ако няма държава, лигльовците чии функции ще затормозяват, викайки "Дай, дай, искаме блага наготово! Ама повече да са и по-качествени!"
216
0
 
15
 
! Отговори
БСП говорилня преди 3 години
Жалко и смешно е столичани да търпят келешлъците на шепа тормозители. Само те ли имат права. Има и други начини за протест, но за тях нямат достатъчно гънки в мозъците за да ги използват. Много добре правят репортерите като показват що за мух_льовци са палаткаджиите като плещят едно и също като ръждясала латерна. Като гледаме кои са им идолите (т.н. отровно трио) живи да ги оплачим.
215
3
 
7
 
! Отговори
Боеко преди 3 години
Как са посмяли?Бойко Борисов в пет минути по телевизията направи нещо уникално, като обяви протеста срещу себе си за правилен. И всъщност, го оглави. Той застана изцяло на позициите на младите в палтковите лагери. Помъчи се да ги предпази от старите политически муцуни и да ги скрие като гълъбчета под якото си орлово крило. Да се облегне на тях, като поиска промени дори в съдебната система и 5 години мандат на главния прокурор
214
15
 
1
 
! Отговори
няма надежда преди 3 години
за България ! вчера говорих с един познат...на 35 години , работи в софия и е на държавна служба....та бъзикнах го дали ще сваляме боко а оня започна да ми мънка , че сега не ни трябвало ново правителство защото се зьадавала икономическа криза и само боко можел да ни изведе !!! после разговаряйки го усетих, че въобще не иска смяна на герб защото не знае дали новите ще му увеличават с 15% заплатата годишно и дали няма да реформират системата...просто егоистично мислене а корупцията не го интересу
213
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПрасчоКои хора, бе Прасчо? Шепата нагли "протестииращи", а другите хора къде са. Ах, да, те нямат права. Забравяш, че това правителство е ИЗБРАНО от хората, които не споменаваш. А маджовци, черепи, радевци и други жадни за власт са на площадите, поддържайки истинската доказана мафия.
212
4
 
0
 
! Отговори
до 301 преди 3 години
350 +??? ти болен ли си премери си температурата
211
2
 
10
 
! Отговори
А преди 3 години
400 депутати във ВНС. От тях 350 ще са от протеста - тия които лежат на моста. Отхвърляте проекта на Бойко и приемате вашия. Що не искате????? Нали народа е с вас. Или лъжете
210
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Страшна новина, няма що!
209
14
 
1
 
! Отговори
Прасчо преди 3 години
Много ми е неприятно да не мога да стигна до центъра заради ината на управляващите, хората не ги искат но те упорито продьлжават - трябва ли да чакат за да им обясни и запада , че не са желани и от техните правителства и ако някои плаща вьв тези протести както се твьрди е сигурно , че това не са - черепи , маджовци и каквито и да било там бьлгарски бизнесмени и олигарси
208
3
 
16
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Милите, изчерпаха се... Никой не им обръща внимание.