Времето за Brexit дойде! Kaкво ще донесе на българите на Острова?

Много от сънародниците ни чувстват несигурност
31 яну 2020 07:00, Красимир Ангелов
77

Как ще се отрази Brexit на българите, живеещи на Острова и какви са предизвикателствата за британците, които са избрали да живеят у нас?

Несигурност – това е причината Ани Пунчева, студент по журналистика в Лондон последна година, да иска да се завърне в България след Brexit.

Още по темата
"Изобщо не е ясно как ще се развият нещата. Аз се притеснявам ако остана да живея там, след това дали ще мога свободно да се прибирам, дали ще мога да се връщам, колко ще бъде достъпно летенето между България и Великобритания", казва Ани пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Същата стъпка смята да предприеме и семейството ѝ, което е на Острова от шест години.

Поля Станчева се занимава с дигитален маркетинг в Лондон. Очаква следващите няколко години да са трудни за хората като нея. А големият проблем пред сънародните ни ще е т. нар. "статут на уседналост".

Хари пък живее от четири години постоянно в България. Преподава английски език в IT компания. 

"Имам смесени чувства по отношение на Brexit. От една страна предпочитам Великобритания да има по-голям суверенитет, от друга страна смятам, че страната има място в един реформиран Eвропейски съюз. Не изпитвам притеснения от това, което предстои", сподели Хари пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Съветът му към българите, които все пак гледат към Острова за работа или обучение, е да не се тревожат и да бъдат смели.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева и оператора Тодор Тодоров!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
11
 
2
 
! Отговори
Решетников преди 4 години
до 8,браво момче. Ще те зария с рубли, продължавай все така. Мнооооогаааяяя лееееета.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами - нищо! Като че ли, "българите на Острова" са нещо по-особенно и специално! До преди 10 години какъв беше проблема на тези българи? Как да отидат в ГБ? И тогава ли скимтяхте така или просто ви се плаща в момента, за да представите като нещо лошо възвъщането на НАЦИОНАЛНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ на ГБ?Аз пък искам да знам, кога ние ще върнем суверенитета си!
4
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ниско-квалифицираните ще ги изгонят, хората с добра квалификация ще останат ако искат, но те ще се оправят така или иначе.... а *** от село ще си злобее, ще обвинява лошите капиталисти, световната конспирация, Сорос и всичко за което се говори по руската телевизия
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 4,Наполеоне, ти ли си. Как е Цезар, как е положението на 4-ти километър.
2
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Севрюкова е предсказала , че който не се прибере в България до 2023-25 , после няма да може. Просто Британия няма да съществува на картата , а ще е залята от океана .Затова си бих камшика още 2016-та.
1
9
 
20
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
""Времето за Brexit дойде! Kaкво ще донесе на българите на Острова?""От известно време този въпрос не ми оставяше и миг спокойствие ,сега може да изпитам и тревожност.Трябва ли да ме интересува,според мен -не